Kirjoittaja Aihe: Vista- kiintolevyn liittäminen koneeseen, missä ubuntu/vista dualboot kiintolevy  (Luettu 1660 kertaa)

iiliepelis

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Tämmöinen tilanne tuli eteen: Hp:n läppäristä (dv5) hajosi emolevy. Sen koneen kiintolevyltä pitäisi saada tiedot talteen, minulla on käytössä Packard Bellin KMM00 - läppäri, jossa on yksi kiintolevy, missä dualboottina Ubuntu 14.04 LTS ja Windows Vista. Myöskin tuossa hp:ssa olevalla kiintolevyllä on Vista. Tässä PB:n koneessa vaikuttaisi ainakin päällepäin olevan mahdollisuus vielä yhden kiintolevyn liittämiseen. Olisiko fiksuinta liittää tuo Hp:n kiintolevy tähän PB:n koneeseen Hp:n kiintolevyn tiedot & käyttöjärjestelmä säilyttäen vai mikä? Lisäksi miten kyseinen operaatio toteutetaan? Pääasiana olisi lähinnä saada talteen tiedostot (kuvat, musiikit, asiakirjat, selaimen kirjanmerkit). Toissijaista on säilyttää taloutemme paremman puoliskon mieleiset Vista-profiilin asetukset yms. käyttöjärjestelmäsäädöt.

Kiitoksia jo etukäteen!

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5676
    • Profiili
Todella epätodennäköistä että saat bootattua järjestelmää käyntiin vaihtamalla kiintolevyn. Sen toki voi määritellä sinne Grub-alkulataajaan tuon asennuksenkin ja itseasiassa se ilmestyy sinne niinkin yksinkertaisella komennolla kuin sudo update-grub.

Mutta jos laitat tuon aseman sinne ylimääräiseen paikkaan, niin Nautilus, Caja jne. mitä jakeluversiota käytätkään, niin joka tapauskessa sen tiedostohallintaan tuo kyseinen asema ilmestyy heti samaan tyyliin kuin USB-massamediat. Eli napsautat sitä ja asema liittyy järjestelmään. Minusta tämä on parempi, koska muuten Grubissa on hyvin todennäköisesti kaksi saman näköistä Vista valintaa, joista toinen ei sitten toimi oikein. Muutenkin tuon toisen Vistan käynnistä en suosittele sen takia, että järjestelmä voi mahdollisesti yrittää alkaa sorkkimaan toimivan järjestelmän tiedostoja jos oikein huono tuuri käy. Epätodennäköistä, mutta en lähtisi itse kokeilemaan.

Huom. tuossa on kyllä se edellytys, että asema on irroitettu oikein. Eli jos et näe Linux-asennuksessa tiedostoja, niin helpoiten saat aseman käyttöön kun käynnistät sen PB:n oman Vista asennuksen ja ajat siellä checkdiskin/chkdsk komennon. Hyvin todennäköisesti se ajetaan kyllä heti Vistan käynnistyksen aikana. Sen jälkeen kun Windows on sammutettu oikein, niin asema ilmestyy liitettäväksi myös Linuxin puolelle.

Profiilit muistaakseni voi siirtää niillä Windowsin omilla asetustensiirtotyökaluilla myös toiselta kiintolevyltä, mutta muistaakseni menee jo melkoisen syvälliseksi järjestelmän asetuksien käytöksi. Vaatii ainakin komentokehoitteen käyttöä ja taisi vaatia joidenkin rekisteriarvojen sorkkimistakin tuollainen. Eli jos ei taitoa löydy, niin helpoin kopioida ne tarpeelliset tiedostot ja ronkkia haluttujen ohjelmien asetustiedostot sellaisenaan pois. Toki jos tuossa PB-koneessa ei ole samannimisiä käyttäjiä, niin yksi vaihtoehto on luoda sinne identtisellä nimellä käyttäjä ja kopioida tuon vanhan oikea "users" kansio suoraan tuohon PB-koneeseen. Pitää kyllä sitten muistaa, että _ongelmia voi hyvinkin_ tulla vastaan jos kaikkia ohjelmia ei ole asennettuna tai ne poikkeaa esim. versioltaan radikaalisti. Eli järjestelmän varmuuskopio on minusta ihan "must" tehdä jos lähtee tuolle linjalle.

Toivottavasti tuosta nyt mitään hyötyä on.
« Viimeksi muokattu: 20.05.15 - klo:00.36 kirjoittanut qwertyy »