Kirjoittaja Aihe: Minimaalinen Windows EFI-koneeseen  (Luettu 1345 kertaa)

New_user

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1189
  • Profiili
Minimaalinen Windows EFI-koneeseen
« : 26.03.15 - klo:14.32 »
EFI-läppärissä (Lenovo Ideapad S300, I3, 4 gigaa) on nyt pojan jäljiltä Windows 8.1, ja sinne olen saanut myös Ubuntu 14.04 (64-bit) onnellisesti. Tarkoitus olisi saada tuosta Windowsista niin minimaalinen kuin suinkin 2-3 ohjelman ajamista varten. Kaikki mahdollinen ylimääräinen tauhka pois. Kyseessä on ilm. MS-tilin kanssa tehty asennus. Voiko tuota muuttaa? Pitäisi saada ainoastaan Photoshop CS3, PicBasic kehitysympäristö ja kenties joku DAW-ohjelma pyörimään. Verkko, bluetooth, pilvipalvelut ja kaikki taustaohjelmat yms. veks. Kaikki apu otetaan vastaan. Harkitsin jo XP:n yrittämistä sinne, mutta se taitaa olla turhan paha keissi toteuttaa. Toimivatkohan nuo yllä mainitut ohjelmani (32-bit) edes Windows 8:ssa? Kyllä kai?

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5074
  • Profiili
Vs: Minimaalinen Windows EFI-koneeseen
« Vastaus #1 : 26.03.15 - klo:21.08 »
Lainaus
Kyseessä on ilm. MS-tilin kanssa tehty asennus. Voiko tuota muuttaa?
Voi, mutta ei se kyllä tilaa säästä.

Lainaus
Verkko, bluetooth, pilvipalvelut ja kaikki taustaohjelmat yms. veks
Kannattaa pitää mielessä, että jos oikein karkeasti alat tappamaan palveluita, niin todennäköisesti saat tapettua myös sovellusyhteensopivuudet ennemmin tai myöhemmin.

Lainaus
Harkitsin jo XP:n yrittämistä sinne, mutta se taitaa olla turhan paha keissi toteuttaa
Nykypäivänä on kyllä järjenköyhyyttä alkaa XP:tä natiivina asenteleen.

Lainaus
Toimivatkohan nuo yllä mainitut ohjelmani (32-bit) edes Windows 8:ssa? Kyllä kai?
Ööh, niin miksi ne ei toimisi?

Mutta jos haluat täysin hylsyn Windowsin, niin en kyllä näe silloin mitään järkeä natiiviasennuksessa. Tuolloin on ihan sama käyttää Virtualboxia tai VMwarea ja ajaa järjestelmää virtualisoituna.


New_user

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1189
  • Profiili
Vs: Minimaalinen Windows EFI-koneeseen
« Vastaus #2 : 27.03.15 - klo:07.44 »
Tähtäin on jäädytetty systeemi jota käytetään 2-3 ohjelman ajamiseen, ei muuhun. Windows server 2003 on mun käsitys minimaalisesta Windows-järjestelmästä. Windowsiin ei asenneta, ei päivitetä, eikä käytetä verkossa, mutta toisaalta itse 8.1 saisi olla siellä noiden muutaman ohjelman ajamiseen. Käyttöjärjestelmän tarkoitus omasta näkökulmasta on ajaa käyttäjän ohjelmia, ei toimia itsestään elävänä, omiaan puuhailevana, ja prossutehoja omia aikojaan käyttävänä lahona mammuttina, jota Windows nykyisellään on. Päätehtävä on kytätä ja välittää mahdollisimman paljon käyttäjätietoa MS:lle ja sieltä tiedustelutarkoituksiin.

Postimies

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2530
  • Profiili
Vs: Minimaalinen Windows EFI-koneeseen
« Vastaus #3 : 30.03.15 - klo:23.44 »
Käyttöjärjestelmän tehtävä on muuttunut vuosien mittaan. Aikoinaan DOS ei tarjonnut paljon mitään. Vanhempaa Windowssia on hankala asentaa UEFI koneeseen. Jos levykin osioitu GPT-taululla. Photoshop toiminee wine:n alla. kun en ole photaria käyttänyt en muista CS3 version ikää. Linuxin kuvankäsittelykin on kovasti kehittynyt. Moni softa osaa käyttää jo näytönohjaimen GPU:ta hyväkseen, mikä nopeuttaa paljon.