Lukaisin hätäisesti, tein suoraan nuo muutokset Pulseaudioon. Mutta, nyt äänet toimivat moitteettomasti kaikissa tilanteissa. Mitä nuo muutokset muuten tarkoittavat äänentoistomielessä, jos mitään?
Archin wikissä esitetyt muutokset eivät varsinaisesti vaikuta äänentoistoon tai sen laatuun, vaan ne muuttavat Pulsen sisäistä toimintaa ja äänen puskurointia.
Esittämäni näytteenottotaajuuden pakotus sen sijaan tarkoittaa, että jotkut äänilähteet pakkoresamplataan softasuotimella valitsemaasi ulostulotaajuuteen sen sijaan, että järjestelmä vaihtaisi rautapuolella ulostulon taajuutta äänilähteen mukaan. (Silloinkin vaihto tehdään vain silloin, kun ääniulostulo on vapaa. Jos joku ohjelma toistaa jo ääntä tietyllä näytteistyksellä, seuraavat päällekkäiset äänisignaalit resamplataan tähän taajuuteen.)
Jos siis asetat Pulsen toimimaan aina 44,1 kHz:n näytteenottotaajuudella, videoiden 48 kHz:n ääniraidat alassamplataan PulseAudion sisällä 44,1 kHz:iin. Lopputuloksen laatu riippuu käytettävästä menetelmästä, jonka voi myös valita Pulsen daemon.confissa. Mitä laadukkaampi menetelmä, sen enemmän Pulse kuormittaa prosessoria äänentoiston aikana.
speex-float-5 on laadukkaampi kuin Pulsen oletusmenetelmä:
resample-method = speex-float-5
src-sinc-best-quality taitaa olla paras vaihtoehto, mutta se kuormittaa konetta aika reippaasti:
resample-method = src-sinc-best-quality
Pakotetuksi taajuudeksi kannattaa valita 44,1 tai 48 kHz sen mukaan, kumpaa taajuutta useimmat äänilähteet käyttävät, tai kummalla on enemmän merkitystä äänenlaadullisesti. 44,1 kHz on hyvä valinta, jos kuuntelet paljon musiikkia ja haluat, että se toistuu mahdollisimman hyvin.