Kirjoittaja Aihe: Kubuntu 14.04 wav-äänet ei kuulu alusta asti [RATKAISTU]  (Luettu 1835 kertaa)

raimo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3511
    • Profiili
Tämä on vaivannut jo pitkään, mutta nyt alkoi oikeasti häiritsemään kun yritän skriptistä saada tietyn toiminnon tapahtumisen osoittavaa pop.wav ääntä toimimaan, eli:
Koodia: [Valitse]
aplay /usr/share/sounds/pop.wavei kuulu ensimäisellä kerralla ajettuna ja
Koodia: [Valitse]
aplay /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wavkuuluu vain "Center", "Front" jää kokonaan kuulumatta.

Esim. tuo pop.wav toistuu OK ja "Front_Center" kokonaan kun ajaa komennon kahdesti peräkkäin ~3 sekunnin sisällä.

Kaiken lisäksi homma toimii okei jos Pavucontrol ohjelma on auki, ts. Pulseaudioon viitannee?
Käytössä on HDMI-lähtö.

e: silloin toimii myöskin OK jos jokin pitkäkestoinen toinen ääni, esim video tai mp3 toistuu samanaikaisesti.
« Viimeksi muokattu: 19.01.15 - klo:12.32 kirjoittanut raimo »
So long and thanks for all the fish!

juyli

  • Vieras
Vs: Kubuntu 14.04 wav-äänet ei kuulu alusta asti
« Vastaus #1 : 18.01.15 - klo:23.04 »
Koodia: [Valitse]
aplay /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wavkuuluu vain "Center", "Front" jää kokonaan kuulumatta.

Enpä pysty toistamaan ongelmaasi, sillä minulla ko. komento kyllä toistaa wav-tiedoston 'Front' sekä 'Center' .
Myös mplayer toisti tiedoston ongelmitta sekä cvlc.
Ehkä ongelmiisi löytyy ratkaisu etsimällä määrityksiä KDE-ympäristöön. Esim. jokin KDE-settings-PulseAudio tms.

raimo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3511
    • Profiili
Vs: Kubuntu 14.04 wav-äänet ei kuulu alusta asti
« Vastaus #2 : 19.01.15 - klo:12.05 »
Enpä pysty toistamaan ongelmaasi, sillä minulla ko. komento kyllä toistaa wav-tiedoston 'Front' sekä 'Center' .
Myös mplayer toisti tiedoston ongelmitta sekä cvlc.
Ehkä ongelmiisi löytyy ratkaisu etsimällä määrityksiä KDE-ympäristöön. Esim. jokin KDE-settings-PulseAudio tms.
Kiitos, mutta minulla myös mplayer ja cvlc toistaa vain "Center", jotenkin nyt jossakin on jokin viive ennenkuin äänijärjestelmä käynnistyy.
Sama tapahtuu myös KDE ääniasetuksissa, kun painan kuvan testinappuloita vain "Left" tai "Right" kuuluu. Sitten jos heti painan uudelleen tulee koko ääni kiltisti. Sinänsähän tuohon nyt on ratkaisu käyttää skriptissä niin pitkää ääntä että sen loppuosa kuuluu, mutta ihmeteyttää ja kummastuttaa. :/
So long and thanks for all the fish!

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 13573
    • Profiili
Vs: Kubuntu 14.04 wav-äänet ei kuulu alusta asti
« Vastaus #3 : 19.01.15 - klo:12.10 »
Viive voi johtua ääntä toistavasta laitteesta (televisiosta tai viritinvahvistimesta), joka on siellä HDMI-kaapelin toisessa päässä. Siltä kestää hetken kytkeä vahvistin päälle virransäästötilasta, kun signaalia alkaa tulla. Ainoa ratkaisu taitaa olla tyhjän signaalin toistaminen jatkuvasti.

Tässä eräs vastaava tapaus Panasonicin television kanssa, ja esimerkki tyhjän äänen toistoon: http://www.tolaris.com/2011/07/03/solving-the-2-second-sound-delay-with-xbmc-and-hdmi/
« Viimeksi muokattu: 19.01.15 - klo:12.14 kirjoittanut nm »

raimo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3511
    • Profiili
Vs: Kubuntu 14.04 wav-äänet ei kuulu alusta asti
« Vastaus #4 : 19.01.15 - klo:12.25 »
Viive voi johtua ääntä toistavasta laitteesta (televisiosta tai viritinvahvistimesta), joka on siellä HDMI-kaapelin toisessa päässä. Siltä kestää hetken kytkeä vahvistin päälle virransäästötilasta, kun signaalia alkaa tulla. Ainoa ratkaisu taitaa olla tyhjän signaalin toistaminen jatkuvasti.

Tässä eräs vastaava tapaus Panasonicin television kanssa, ja esimerkki tyhjän äänen toistoon: http://www.tolaris.com/2011/07/03/solving-the-2-second-sound-delay-with-xbmc-and-hdmi/

Jep, kiitos! Tuosta lienee kyse koska tuolta ohjeesta napattu
Koodia: [Valitse]
aplay -c2 -r48000 -fS16_LE < /dev/zero &auttaa, eli kun laitan tuon komennon "ajoon" niin kaikki äänet tulee kokonaisina.
Philips -telkkari on minun tapauksessani siis syyllinen.

edit: vaikka merkkasinkin ratkaistuksi, niin outoa on se että esim. roskakorin tyhjennysääni toistuu kokonaisuudessaan ilman virityksiä. hmmm?
« Viimeksi muokattu: 19.01.15 - klo:20.24 kirjoittanut raimo »
So long and thanks for all the fish!