Kirjoittaja Aihe: Epson Stylus Photo R300:lla tulostaminen CD:n pinnalle [siirrettävissä]  (Luettu 8536 kertaa)

peran

  • Vieras
Ohje Epson Stylys Photo R300:lle CD:n pinnalle tulostamiseen.

Tämä ohje ei varsinaisesti opeta asentamaan mitään Linuxille, vaan käyttämään tulostimen ominaisuuksia tehokkaammin hyväksi.

Tulostimen lisäksi tarvitsemme Linux:lle yhteensopivan muistitikun tai R300:lle sopivan muistikortin formatoituna fat32:ksi (Jopa 8 Mt:n muistitikku/muistikortti riittää, joten kyseessä ei ole hirvittävä sijoitus). Fiksuimmat keksivätkin jo periaatteen, mutta kerrotaan se myös muille.

Periaate:
1. Tyhjennetään kortti/tikku
2. Tallennetaan CD:n kuva korttiin/tikkuun
3. Tulostetaan tikulta Epsonilla (ilman tietokoneen avustusta) CD:n pinnalle.

No jätin pari välivaihetta pois, koska kerroin vain periaatteen.

Ennen ensimmäistä kokeilua, kannattaa tutustua tulostimen ohjeiden aiheeseen Kuvan tulostaminen rompun pinnalle ilman tietokonetta. Itse en vaivautunut, vaan olin liikkeellä periaatteella: Hajonneen tulostimen tilalle saa rahalla uuden tulostimen, mutta teidän tulostimianne en rupea makselemaan, joten kokeilkaa omalla vastuullanne. Jos ohjeeni eroaa tulostimenne ohjeen kanssa, varmaankin tulostimenne ohje etenee oikeaoppisemmin.

Esimerkkitehtävä selventäneen asiaa:
Teemme siis esimerkin takia kohtuullisen näköisen Ubuntu-rompun.
Lataamme siis Ubuntu imagen, teemme imagesta poltamme imagen tyhjään mustesuihku romppuun, asennamme Ubuntun kovalevylle. (Tämän useimmat ovatkin varmaan tehneetkin, mutta ohjeet löytyvät:http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/Ohjeita kannattaa käydä huolella läpi "Asennus ja käyttöönotto"-otsikon alaiset linkit).

Kun perusasennus on tehty, asenna kirjoittimesi (Pelkkään CD:lle tulostamiseen ei tarvitse asentaa edes CUPSia, mutta olettaisin tulostavan muutakin):
Kytke johdot ja laita kirjoittimeen ja tietokoneeseen virrat päälle.
Valikosta seuraavaa:
 Järjestelmä->Hallinta->Tulostus avautuvasta ikkunasta kaksoisklikkaa Uusi tulostin, valitse Epsoneista R300:nen. Tulosta testisivu, jotta näet onnistuneesi.

Tämänkin olitkin jo oletettavasti tehnyt.

NYT ALKAA VARSINAINEN ASIA:
Hae netistä CD:lle tulostettava kuva:
Esimerkkimme mukaisesti: https://wiki.ubuntu.com/DIYMarketing
Valitse sieltä Ubuntu CD:si mukainen .pdf-kuva. Useimmilla: Ubuntu_CD.pdf. 'Tallenna levylle' on haluamamme toiminto.
Tarkista oletko asentanut imagemagick:n.
Convertoidaan CD:n kuva 300dpi:n .png:ksi.
Päätteellä:
Koodia: [Valitse]
convert -density 300 Ubuntu_CD.pdf cd.png

Vaatineen vähän laskentatehoa, joten hitaammilla koneilla kannattaa varata aikaa, ja kone voi vähän tahmoa.

Avaa uusi tiedosto Gimp:llä.
Rajaa CD:n imagen mukainen CD:n graafinen kuva s.e. vaaleata marginaalia jää kaikkialta ylitse.
(Edellinen siis tapahtuu paina R:ää valitaksesi suorakaidevalintatyökalun. Merkitse oikea CD:n graafi. Sen jälkeen Kuva-valikosta rajaa kuva valinta. Lopuksi tallenna (CTRL-s) ja poistu Gimpistä).

Sitten poistetaan kuvasta marginaalit l. 'trimmataan' kuva. Samalla muutetaan kuva tulostimen vaatimaan jpeg-kuvaformaattiin. (Jotka haluavat parhaanlaatuisen kuvan, kannattaa laittaa jpeg-pakkauslaatu tappiin, vaikka laiskuuttani en jaksanut etsiä oikeaa vipua).
Päätteellä:
Koodia: [Valitse]
convert -density 300 -trim cd.png 1.jpg

Nyt pitäisi 1.jpg:n olla halutunnäköinen kuva.

Nyt kopioidaan 1.jpg-tiedosto tyhjään muistikorttiin/-tikkuun (Tyhjennä myös roskis). (Muistitikun/muistikortin sisältäessään ainoastaan tulostettavan kuvan Epson selviytyy nopeammin ja kuvaa valittaessa ei tarvitse arpoa).
unmounttaa kortti/tikku. Irrota tikku/kortti liittimestä. Odota hetki ja kytke tikku/kortti tulostimeen. (Tulostin lieneen päällä).
Aseta Ubutu romppu tulostimen kelkkaan (Irrallinen A4-arkin pituinen musta läpyskä, johon on mahdollita kiinnittää tyhjä mustesuihkuromppu). Aseta tulostinkelkka tulostusvalmiiksi tulostimeen (kelkan ja tulostimen nuolet kohdakkain).
Valitse tulostimen nuolinäppäimillä tarvittavat asetukset ja CD:n pinnalle oikea kuva (Ei pitäisi olla valittavana kuin kuva 1).
Paina lopuksi tulostimen <I> l. Print näppäintä.

Jos olet ymmärtänyt ohjeen oikein, pitäisi tulostimen alkaa tulostamaan kelkkaan laittamasi rompun pinnalle kaunista kuvaa valtavilla marginaaleilla.
« Viimeksi muokattu: 17.08.08 - klo:17.21 kirjoittanut Kari Argillander »

Kari Argillander

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 437
  • Kubuntu - Hardy
    • Profiili
Vs: Epson Stylus Photo R300:lla tulostaminen CD:n pinnalle
« Vastaus #1 : 16.08.08 - klo:16.01 »
Voisiko ohjeen kirjoittaja/täydentäjät kirjoittaa viestin jossa vahvistavat että     

a) ohje on edelleen käyttökelpoinen Hardyssä (tuorein LTS, tuorein stable) eli uudet ominaisuudet eivät ole poistaneet tarvetta ohjeelle tai että ohjeessa käytetyt työkalut jne ovat edelleen Hardyssä käytössä
b) antavat luvan ohjeen siirtämiseen Ubuntu Suomen wikiin (http://wiki.ubuntu-fi.org). Kts. Wikin lisenssistä jne lisätietoja täältä: http://wiki.ubuntu-fi.org/#head-867666147f48c6b667ec0f6be3f5f16852046770
c) antavat luvan ohjeen siirtämiseen Linux.fi-wikiin (http://linux.fi/index.php/Etusivu). Kts. Wikin lisenssistä jne lisätietoja täältä: http://linux.fi/index.php/Linux.fi:Lisenssi

Sinun ei ole pakko antaa lupaa siirtää ohjetta molempiin wikeihin vastaat tällöin vain joka b:hen tai c:hen kyllä.
Kiitos!
Kaikkea täällä sanomaani saa käyttää public domain lisenssillä. Lainauksia ei saa käyttää ellei lainauksen lähde sitä salli. Tiedostoja ei saa käyttää ellei sitä erikseen sallita.

peran

  • Vieras
a) Ohje on edelleen käyttökelpoinen, ja toimii myös hardyn levykuvilla ja imagemagick:illa.
b) Saa sen Ubuntu Suomenkin wikiin laittaa, mutta se ei ole oikea paikka sille.
c) Linux.fi-wikiin saa laittaa tai voinhan minäkin sen laittaa jos muistan ja kerkiän. Kirjoittaja voisi lisätä ohjeeseen, että imagemagick-paketti tulee olla asennettuna koneeseen, kun näyttää puuttuneen alkuperäisestä ohjeesta.