Kirjoittaja Aihe: Avoimen lähdekoodin tapaamisia pääkaupunkiseudulla?  (Luettu 3492 kertaa)

Heikki Ketoharju

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 716
  • Tee enemmän, harmittaa vähemmän!
    • Profiili
    • heikki.ketoharju.info
Olen yrittänyt katsella, millaisia avoimen lähdekoodin ympärille keskittyviä tapaamisia on pääkaupunkiseudulla järjesteillä. Säännöllisiä ei ole tullut vastaan muita kuin Free Thursday, joka lienee ilmeisen vapaamuotoinen tapaaminen? Näemmä TSL ja muutamat muut järjestävät kursseja ja seminaareja spesifimmistä aiheista. Kesällä kävin myös Camp Pixelachessa, joka taas antoi toisenlaisen, taidemaailman näkökulman niin vapaaseen tietoon kuin ohjelmistoihinkin.

Muutamia vuosia sitten muistaakseni Flug järjesti Kumpulan Kampuksella tapaamisia, joissa oli aina jokin aihe, josta joku kertoi, ja sen jälkeen oli vuorossa vapaamuotoisempaa keskustelua. Onkohan mitään tällaista tällä hetkellä?

Nimittäin jos ei ole, minua kiinnostaisi järjestää ehkä noin kuukausittaisia tapaamisia, joissa asenneltaisiin Linux-järjestelmää (Ubuntu ja muut), esiteltäisiin erilaisia ohjelmia, perehdyttäisiin esim. sähköpostin salaamiseen, ikkunamanagereihin, toimistokäyttöön, pelaamiseen, hyödyllisiin pikkuohjelmiin, kännyköiden ja oheislaitteiden kanssa toimimiseen, pikku skriptailuun ym aiheisiin.

Olisikohan tällaiselle tilausta ja kiinnostusta, vai joko jotain tämäntapaista on jossain käynnissäkin?
-
Minä kirjoittelen suomenkielisiä ohjeita Linux-musiikintekoon:
http://linux.fi/wiki/Musiikinteko_Linuxilla
-
Kansainvälinen Linux-audio -wiki, sovellusluettelo ja äänikorttitietokanta:
http://wiki.linuxaudio.org