Kirjoittaja Aihe: Äänet katosivat jonnekin  (Luettu 2767 kertaa)

JussiS

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 656
    • Profiili
Äänet katosivat jonnekin
« : 28.05.14 - klo:11.19 »
Hei!

Kysyn vastausta aiemminkin esiin tulleeseen ongelmaan. En silloin tehnyt muistiinpanoja ratkaisusta (virhe, myönnän) enkä löydä vanhoja ohjeita täältä vaikka kuinka kaivelen.

Siis, Ubuntu 12.04 LTS tuplabuuttina Chromebookissa.

Kun katson videota, saan seuraan ilmoituksen:

Koodia: [Valitse]
Potential PulseAudio version problem:
PulseAudio is streaming with an excessive latency. Sound may be lost or quality degraded.
To address that issue, upgrade the PulseAudio daemon to version 3.0, or disable the alternate sampling rate in its configuration.

Kuva pyörii moitteetta, mutta ääntä ei kuulu.

Ensin ajattelin, että ongelma olisi croutonin puolella ja päivitin croutonin, näin:

Koodia: [Valitse]
sudo sh -e ~/downloads/crouton -u -n precise
Mutta tuolla ei ollut vaikutusta. Eli ongelma on täällä Ubuntun puolella.

Any hints? 
JusSi
Ubuntu Mate 18.04 LTS. Kubuntu 18.04 LTS. Ubuntu 18.04 (Dell edition) LTS.
Honor 20 View.

JussiS

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 656
    • Profiili
Vs: Äänet katosivat jonnekin
« Vastaus #1 : 28.05.14 - klo:11.24 »
Asennettuna on Synapticin mukaan ainakin tällainen pulseaudio-juttu:

pulseaudio 1:1.1-Oubuntu15.4
JusSi
Ubuntu Mate 18.04 LTS. Kubuntu 18.04 LTS. Ubuntu 18.04 (Dell edition) LTS.
Honor 20 View.

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 14653
    • Profiili
Vs: Äänet katosivat jonnekin
« Vastaus #2 : 28.05.14 - klo:13.45 »
Kysyn vastausta aiemminkin esiin tulleeseen ongelmaan. En silloin tehnyt muistiinpanoja ratkaisusta (virhe, myönnän) enkä löydä vanhoja ohjeita täältä vaikka kuinka kaivelen.

Tässä nyt ainakin on sama ongelma. Löytyy sekä foorumin haulla että oman profiilisi viestihistorian kautta:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=46458

Tuolta ei vain selviä, mitä lopulta kokeilit ja ratkesiko ongelmasi koskaan. Jos muu ei auta, yksi mahdollinen ratkaisu on poistaa PulseAudio kokonaan.

JussiS

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 656
    • Profiili
Vs: Äänet katosivat jonnekin
« Vastaus #3 : 28.05.14 - klo:19.56 »
Hei,

pulseaudion poistaminen ei muuta tilannetta. Poistamisen jälkeen saan aivan saman virheilmoituksen kuin aikaisemminkin, eivätkä äänet toimi.

Jossain vaiheessa, muistaakseni kun lähti virheraporttia, tuli ilmoitus että tällaisen poistaminen saattaisi auttaa:

/usr/local/lib/libcras.so.0.0.0

Mikä lie?
JusSi
Ubuntu Mate 18.04 LTS. Kubuntu 18.04 LTS. Ubuntu 18.04 (Dell edition) LTS.
Honor 20 View.

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 14653
    • Profiili
Vs: Äänet katosivat jonnekin
« Vastaus #4 : 30.05.14 - klo:02.22 »
Tuo ChromeOS:n Crouton-systeemi taitaa käyttää ChromeOS:n CRAS-äänipalvelinta jollain tavalla suoraan Ubuntusta käsin. Hämärä viritys minulle, kun ei ole mitään kokemusta koko järjestelmästä.

Voisit kuitenkin kokeilla vaihtaa VLC:n ääniulostuloksi Alsan PulseAudion tilalle. Silloin sen ei ainakaan pitäisi herjata PulseAudion ongelmista.

Toimiiko ääni missään muissa ohjelmissa (ennen PulseAudion poistamista ja sen jälkeen)?
« Viimeksi muokattu: 30.05.14 - klo:02.31 kirjoittanut nm »

JussiS

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 656
    • Profiili
Vs: Äänet katosivat jonnekin
« Vastaus #5 : 04.06.14 - klo:15.51 »
Huh,
on tää säätämistä. Joo, tosiaan näyttää silta että CRAS oli se minkä kautta äänten pitäisi kulkea, vaan eipä kulje Ubuntun puolella. Ja muita vaihtoehtoja ei saa näkyviin. Chromebookin puolella kaikki toimii.
Jatkan säätämistä ...
JusSi
Ubuntu Mate 18.04 LTS. Kubuntu 18.04 LTS. Ubuntu 18.04 (Dell edition) LTS.
Honor 20 View.

PeeAaa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 232
    • Profiili
Vs: Äänet katosivat jonnekin
« Vastaus #6 : 04.06.14 - klo:16.07 »
Auttaisko tämä? Viimeinen vastaus.

http://askubuntu.com/questions/325418/no-sound-in-dual-os

T:PeeAaa