Kirjoittaja Aihe: Custom live?  (Luettu 813 kertaa)

Ville Pöntinen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2078
    • Profiili
Custom live?
« : 16.04.14 - klo:22.48 »
Moi

Tarkoitus olisi saada aikaan livetikku, jolla pääsee vain ennalta märättyyn/määrättyihin netti- tai ip-osoitteisiin. Kuka auttaisi palomuurisäännöissä ts. mihin ne laitetaan?

Olen lukenut https://help.ubuntu.com/community/LiveCDCustomization ja https://help.ubuntu.com/community/LiveCDCustomizationFromScratch#Boot_Instructions_for_the_Remix_User, mutta en tullut entistä viisaammaksi.

Perusperiaate ja esim. chrootin käyttö on kyllä hallussa, mutta mihin (ja millaiset) palomuurisäännöt pitää laittaa, että lopulliselta imagelta usb:ltä boottaava järjestelmä pääsee vain tiettyihin osoitteisiin, mutta tietty niin, että dhcp/dns toimivat?

Tykkään lukemisesta (enkä youtube-ohjeista), joten kaikki asiaan perehdyttävä linkitys on tervetullutta,

Ville

EDIT: Niin - koko jutun tarkoitus on saada aikaan koejärjestely, jolla pääsemme testaamaan tietyissä oppiaineissa sähköisiä kokeita. Toki niitä on pidetty eri tavalla aiemminkin, mutta yritämme päästä harjoittelemaan tulevia sähköisiä ylppäreitä varten. Niissä ei netin käyttö ole sallittu, mutta/ja koekäyttöjärjestelmällä pääsee sähköiseen koejärjestelmään ja käytössä on materiaalia ja ohjelmia. Digabi rakentaa systeemiä ja on lupaillutkin livetikkua, jonka ominaisuuksia voi muokata, mutta tässä jäitä poltellessa pitää kokeilla itse.
« Viimeksi muokattu: 16.04.14 - klo:22.55 kirjoittanut Ville Pöntinen »