Kirjoittaja Aihe: Thunderbird sähköpostitilin poisto [tavallaan ratkaistu]  (Luettu 4278 kertaa)

Tedkim

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Poistin koko Thunderbirdin, kun se ei antanut käyttää tilin nimenä alias'ta päinvastoin kuin Win XPssä toimiva Thunderbird.

Olin päivittämässä Ubuntu 11.04n 11.10ksi kun kesken päivityksen virta loppui läppäristä, kun olin unohtanut laittaa virtajohdon tepseliin. Läppäri ei sitten enää ajanutkaan käyttöjärjestelmää päälle, joten hain toisella tietsikalla (pöytäkone XP:llä) 11.10n iso tiedoston, jonka poltin cdksi. Tämän jälkeen laiton cdn kuukahtaneeseen läppäriin, johon siis lataantui periaatteessa uutena eikä siis päivityksenä 11.10, joka vaikutti kyllä erittäin oudolta vaatien kokonaan uuden käytön opettelun, joka on vielä pahasti kesken. Huomasin ihmeekseni, että sähköpostiohjelmaksi tarjottiin englanninkielistä thunderbirdiä, joka vaikuttaa melko erilaiselta kuin WinXP tietsikassani oleva suomenkielinen thunderbird. Pahin harmi on, että tämä ubuntun thunderbird oli ilmeisestikin löytänyt em keskeytyneen ja siis epäonnistuneen päivityksen jäljiltä sähköpostiasetussälää evaluationin vai mikä se edellisten versioiden sähköpostin nimi oli. No thunderbird asensi joka tapauksessa väärin muille näkyvän (alias) sähköpostitunnuksen eikä suostu sitä muuttamaan, joten loin manuaalisesti mieleiseni. Haluaisin poistaa em automaattisesti luodun sähköpostitilin, kun sillä ei ole mitään käyttöä. XP:n thunderbirdissä valikossa on työkalut/tilien asetukset/tilitoiminnot/poista tili. Ubuntun thunderbirdissä on lähinnä samanlainen polku:edit/account settings mutta ei sitten mitään tilin poistamista muistuttavaa kohtaa. Miten saan Ubuntun thunderbirdissä poistetuksi sähköpostitilin?
« Viimeksi muokattu: 06.01.12 - klo:12.44 kirjoittanut Tedkim »

welmar

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1582
  • Profiili
Vs: Thunderbird sähköpostitilin poisto
« Vastaus #1 : 02.01.12 - klo:10.07 »
Thunderbirdin saat suomeksi kun asennat thunderbird-locale-fi tai thunderbird-l10n-fi paketin. Tilin saat poistettua thunderbirdissä Muokkaa>Tilienasetukset ja sitten tilitoiminnot ja poista tili.

Tedkim

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Thunderbird sähköpostitilin poisto
« Vastaus #2 : 02.01.12 - klo:19.47 »
Kiitos neuvosta. Ehdottamasi paketti näyttää olevan asennettu läppäriini, mutta silti TB on englanninkielinen. Tilin poistaminenkaan ei onnistu neuvomallasi tavalla, sillä Edit (Muokkaa)> account settings (tilienasetukset) jälkeen ei kerta kaikkiaan ole mitään "toiminnot" ja "poista tili" kohtia engalnniksi suomesta puhumattakaan. Vastaavat kohdat ovat suomeksi TB 9.0.1 pöytäkoneessani (Win XP) tosin kohdassa työkalut>tilien asetukset jne. Ja ovat olleet jo monta versiota aikaisemminkin. Mitenkähän koko TBn saisi pois, jotta pääsisin asentamaan sen kokonaan manuaalisesti? Sähköpostien suhteen ei ole mitään hätää, koska serveri on IMAP.

Tomin

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä / moderaattori+
 • Viestejä: 11449
  • Profiili
  • Tomin kotisivut
Vs: Thunderbird sähköpostitilin poisto
« Vastaus #3 : 02.01.12 - klo:19.55 »
Enpä tiedä onko siitä poistosta hyötyä, mutta Sovellusvalikoimalla voi poistaa ja jos käytät Synapticia (saatat joutua asentamaan käsin) voit poistaa asetusten rippeetkin (järjestelmästä, et omia asetuksiasi). Myös päätteellä voi poistaa sudo apt-get --purge remove <paketti>. Omat asetukset pitää poistaa omasta hakemistostasi kun otat piilotiedostot näkyviin.

Suomennoksen voi ladata käsinkin:
http://www.nic.funet.fi/index/mozilla/thunderbird/releases/latest/linux-i686/xpi/fi.xpi
Lataa tuo, avaa thunderbirdistä lisäosien (addons) hallinta ja vedä tuo siihen vasemmalle.
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

JJf

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Thunderbird sähköpostitilin poisto [tavallaan ratkaistu]
« Vastaus #4 : 04.11.13 - klo:18.03 »
Ajattelin vastata vanhaan aiheeseen, kun päädyin tätä lukemaan etsiessäni itse ratkaisua kyseiseen ongelmaan. Ei tarvinnut ratkaista "tavallaan", kun huomasin sattumalta, että tilien hallinnassa saa poistettua tilin, kunhan merkkaa poistettavan tilin ja valitsee poistotoiminnon ikkunan alareunassa olevasta vetovalikosta. Vaikean asiasta teki se, että vetovalikko oli niin alareunassa, että se jäi läppärin näytön ulkopuolelle. Sattumalta huomasin, että ikkunahan jatkuu vielä alaspäin ja siirsin sitä sen verran, että sain tilin poistettua.