Kirjoittaja Aihe: Lubuntun yhtäkkinen hidastuminen  (Luettu 2216 kertaa)

lubbaaja

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Lubuntun yhtäkkinen hidastuminen
« : 03.10.13 - klo:23.50 »
Asensin koneelleni (acer aspire 6530 G) lubuntu 12.04:n windows vistan rinnalle n. vuosi sitten. Olin erittäin positiivisesti yllättynyt, kuinka nopeasti järjestelmä käynnistyi ja ohjelmat pyörivät. Myös laitetuki oli yllättävän monipuolinen.
Viive viikolla kohtasin kuitenkin ensimmäisen ongelman. Yhtäkkiä kone hidastui radikaalisti. Eniten se vaikutti internetin käyttöön. Sivujen latausajat kasvoivat moninkertaiseksi. Kokeilin myös cromiumin lisäksi firefoksia, joka osoittautui yhtä hitaaksi, eli selaimessa vika ei ainakaan ole. Toisaalta nettiyhteyden nopeuskaan ei ole muuttunut mihinkään, koska windowsilla käynnistettäessä ei ole ongelmia (paitsi mikkisoftan hitaus itsessään ;)). Myöskin speedtest näyttää ihan hyviä lukemia, kun on ensin kunnolla latautunut. Haluaisin siis saada selville, miksi järjestelmä hidastui näin spontaanisti ja miten ongelman voisi korjata. Omia arvauksiani on, että joku uusi päivitys bugaa tai järjestelmän ydin on vaurioitunut jostain syystä (lieneekö edes mahdollista?) Pohdin myös vaikuttaako asiaan se, että lubuntu 12.04 version tuki loppuu lokakuussa 2013. Koneen äkillinen hidastuminen kyllä tapahtui jo syyskuun viimeisinä päivinä, että en sitten tiedä...
mitä mieltä olette, tai onko ollut samanlaisia ongelmia? Apu ei olisi pahasta, alkaa kyllästyttää tuo hitaus  :(
Terveisin tietämätön lubuntun käyttäjä, ja Kiitos jo etukäteen

kalarm

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 703
  • Profiili
Vs: Lubuntun yhtäkkinen hidastuminen
« Vastaus #1 : 04.10.13 - klo:08.45 »
käynnistäessä pitäisi grub olla yläreunassa. Valitse nuolinäppäimillä toipumistila, sieltä voit valita vaikka korjaa rikkinäiset paketit. Noudata vain ohjeita. Itseltäni simahti pc jossa oli asennettuna Lubuntu ,joten en voi antaa tarkempia tietoja. Tällä koneella on xubuntu. Lycka till.
ubuntu 20.04.1 LTS 64bit
ubuntu 18.4 LTS 64bit
Windows 7 professional

lubbaaja

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Lubuntun yhtäkkinen hidastuminen
« Vastaus #2 : 05.10.13 - klo:00.18 »
Kiitos vinkistä. Onhan tuo grub toiminut alusta asti ihan niin kuin pitääkin, ja siinä se toipumistilakin on valittavana. Ei vaan tullut heti mieleen kokeilla sitä. En nyt pääse hetkeen kokeilemaan tuota (matkoilla), mutta sitten kun on aikaa, niin katsotaan tarkemmin. Jos saisin tällä avun ongelmaani, olisi kyllä hyvä, niin ei tarvitse ruveta kokonaan uudestaan linuxia asentamaan. Jos ei auta, niin palaan asiaan, mutta toivotaan parasta.
Kiitos vielä kalarm, kun jaksat täällä autella osaamattomia! :)