Kirjoittaja Aihe: Ubuntu 13.04 & Dell Latitude E5530 alkukankeudet  (Luettu 2158 kertaa)

kalljo12

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 15
    • Profiili
Tervehdys,

Ajattelin pitkästä aikaa syventyä ubuntun ihmeelliseen maailmaan. Minulla on kokemusta ensimmäisistä versioista ja sitten onkin iso aukko. Nyt asentelin työkoneeseen wintoosan rinnalle tämän toistaiseksi uusimman version. Kaikkihan ei tietenkään mennyt kerrasta oikein kuten elokuvissa :). Jos alla olevat ongelmat saisin ratkaistua niin saisin pidettyä ubuntun omana personal puolena ja wintoosan sitten softien takia työkäytössä. Ei mene sitten työpöydä ja filet sekaisin. Näiden ongelmien takia toistaiseksi ubuntun käyttö on pitkälti mahdotonta meikäläiselle. Jos / Kun tarvitsette jotain logeja tai fileja niin toimitan ne tänne ilomielin! Kiitos avusta!

Kirjaan ratkaisut sitten tähän postaukseen ongelmien perään jolloin näistä on hyötyä jatkossa muillekin. Ei mene pelkästään minun palvelemiseksi :)


Ongelma 1:
Tiedonsiirto WiFi:ssä katkeaa tasaisin väliajoin. Yhteys tukiasemaan säilyy mutta data ei liiku ollenkaan. Tämä tapahtuu noin 30 min välein ja tuntuu että aika olisi aina pitkälti sama. Kuin jokin timeri lähtisi juoksemaan. Ongelma korjaantuu ihan reconnectaamalla wifi verkkoon mutta eipä tuo hirveästi nappaa vartin välein reconnectaa ja kaikki pidemmät lataukset saakin unohtaa. Toimii wintoosalla joten ei ole hardware puolen ongelma. Molemmissa näissä WiFi-ongelmissa signaalin vahvuus niin hyvä kuin olla pystyy.

Ongelma 2:
Yhdistäminen WiFi verkkoon on joskus työn ja tuskan takana. Verkot kyllä löytyy hienosti mutta yhdistämisessä menee ikuisuus ja törmään aina ongelmaan jossa syötän 100% oikean wifi-verkon salasanan mutta ubuntu ei sitä hyväksy. Teen tuota samaa looppia muutaman kerran tismalleen samalla salasanalla niin jossain vaiheessa sitten meneekin läpi. Toimii wintoosalla joten ei ole hardware puolen ongelma. Molemmissa näissä WiFi-ongelmissa signaalin vahvuus niin hyvä kuin olla pystyy.


Ongelma 3.

Käytän läppäriä vain läppärinä eli täysin touchpadin varassa. Ubuntussa touchpadia käytettäessä hiiren kursori värisee ihan miten sattuu. Eli kun pidän sormenpäätä touchpadilla täysin paikallaan niin hiiren kursori tärisee/värisee ruudulla noin kolmen - neljän sentin siksakkia sinne sun tänne. On pikkuisen haastavaa yrittää nörtätä kun kursorilla ei osu mihinkään. Hiirtä käytettäessä ongelmaa ei ole mutta se ei luonnollisesti ole ratkaisu. Toimii windowsilla joten ei ole hardware puolen ongelma.


Ongelma 4:
En pysty asentamaan langatonta tulostinta ja tarvitsen tulostimen nimenomaan langattomaan käyttöön. Jokainen netin how-to näyttää kuinka helppoa se on ja että tulostin listautuu verkkotulostimiin automaattisesti kun ovat samassa verkossa. Noh... ei kyllä listaudu :). Any tips? Laitteena pränikkä Brother MFC-J4510DW


Ubuntu 13.04 64-bit
Dell Latitude E5530

leal

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 246
    • Profiili
Vs: Ubuntu 13.04 & Dell Latitude E5530 alkukankeudet
« Vastaus #1 : 31.07.13 - klo:13.55 »
Ongelma 1:

Ongelma 2:

Löytyykö wlaniin suljettuja ajureita sieltä mistä niitä tarjotaan (ohjelmalähteet-työkalu)?

Ongelma 4:
Yllättäen tältä foorumilta löytyi ohjetta. 12.04:lle mutta ehkä toimii...
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=44242.0

Suosittelen koittamaan 12.04.1 ja 12.04.2 jos toimisi myös se touchpad paremmin näiden muiden lisäksi. Pisteversiossa 2 on 12.10:n kerneli ja x.