Kirjoittaja Aihe: Tv-tallennus - vinkkejä?  (Luettu 1905 kertaa)

nöösipoika

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 165
  • Linux-märkäkorva, Mint 17 KDE, Sailfish
    • Profiili
Tv-tallennus - vinkkejä?
« : 26.05.13 - klo:12.42 »
Terve. Elisaviihde jääpi käytöstä poikkeen hitaan yhteyden vuoksi. Nyt olisi sitten tarve tehdä jotain tv-ohjelmien tallennuksen suhteen. Tulevaisuutta varten HD-tallennuskin voisi olla kiva. "Jatkuva tallennus" esim. ohjelman nimen mukaan olisi lähes olennainen asia. Ja antenniverkossa DVB-T mennään. Vaihtoehdot:

a: ostan kaupasta vähiten huonosti toimivan valmiin tallentavan digiboxin ja kiroilen sen kanssa (foorumeita on lueskeltu silmät kipeinä, ei hyvältä näytä nykytarjonta)

b: rakentelen vanhasta keskusyksiköstä jollekin linuxille pohjautuvan tallennussysteemin (Mythtv vaiko jokin muu)

c: jokin muu ratkaisu

Aluksi yleisiä kannanottoja nuiden vaihtoehtojen suhteen, kiitos!
Registered Linux user number 470428

kamara

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2951
    • Profiili
Vs: Tv-tallennus - vinkkejä?
« Vastaus #1 : 26.05.13 - klo:13.42 »
a. Suosittelen kaapelitalouksiin Maximum C-8000 cx, Asiakasohjelma toimii Winen avulla.

b. Suositteluni VDR
Ohje toimii muuten, mutten suosittele uusien repojen asentamista.

http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu10.04LTSaanVDRnasentaminenTS-tiedostoille
« Viimeksi muokattu: 26.05.13 - klo:13.45 kirjoittanut kamara »

Illu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1061
    • Profiili
Vs: Tv-tallennus - vinkkejä?
« Vastaus #2 : 26.05.13 - klo:14.00 »
Maximum C-8000 on kaapeliverkkoon ja saatavuus on liki nolla, T_8000 on antenniin. Harmi, sillä tuo on mielestäni (minun käytölleni) parasta, mitä tarjolla on ollut. Kun omastani aika jättää, on todella vaikea keksiä jokin ratkaisu. Nimittäin hyvien ominaisuuksien lisäksi sen on oltava samalla yksinkertainen (hellasärö).

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11442
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: Tv-tallennus - vinkkejä?
« Vastaus #3 : 26.05.13 - klo:14.19 »
Minä olen käyttänyt MythTV:tä ja se on toiminut kivasti. Palvelin hoitaa kaiken tallentamisen automaattisesti ja nyt myös ilman ongelmia (paitsi signaali on vähän heikohko täällä, joten se aiheuttaa oman lisänsä). Toimivaa ratkaisua varten kannattaa Ubuntun paketoiman MythTV:n sijaan käyttää Mythbuntun paketoimaa versiota, vaikka käyttäisi samaa MythTV:n versiota (esim. 0.25), sillä sinne on laitettu enemmän korjauksia. Miinuksena päivityksiä tulee useammin.

Tallennukset se osaa useista lähteistä ja usemman tallennuksen kerralla. Tallennukset voi jakaa usealle levylle ja ne jaetaan tilan ja kuorman mukaan automaattisesti. Vanhoja tallennuksia voidaan halutessa poistaa automaattisesti tilan loppuessa. Tallennuksia voi säätää MythWebin avulla selaimesta käsin eli se onnistuu periaatteessa missä vain, jos niin haluaa. Tallenusperusteiksi voi sitten laittaa monenlaista, kätevintä se on mielestäni juurikin MythWebissä.

Asiakaspuoli on aavistuksen hankalampi, koska edustaosan (engl. frontend) pitää olla samaa versiota kuin taustaosan (engl. backend). Itse olen ratkaissut tämän paketoimalla oman version uudempiin järjestelmiin eli esimerkiksi Ubuntulla lataan palvelimella lähdekoodipaketin (apt-get source mythtv) ja sitten käännän sen uuteen järjestelmään (debuild muutamilla optioilla). Nopealla koneella joku kymmenen minuuttia muistaakseni, mutta sitä ei tarvitse tehdä kuin päivitettäessä taustaosaa (paketin voi asentaa useampaankin koneeseen) ja halutessa jakelun voi hoitaa palvelimelle laitettavalla pakettivarastolla. MythTV:n voi asentaa ainakin Linux ja OSX koneisiin, itse käytän vain Linuxeja.

Vaihtoehtoisesti voi käyttää muita edustaohjelmia, kuten teen Raspberryllä. Siellä käytössä XBMC, joka ei ole kranttu taustaosan version suhteen. Huonona puolena sillä kestää käynnistyessä, koska se haluaa tutkia tallenukset ensin. MythTV:n oma on heti käytettävissä.
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

Postimies

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2619
    • Profiili
Vs: Tv-tallennus - vinkkejä?
« Vastaus #4 : 26.05.13 - klo:15.38 »
Suosittelen VDR:ää. Vakaa kuin mikä. En muista, että olisi koskaan kaatunut. Sopii varsinkin talltentamiseen. Eikä sisällä kovin paljon riippuvuuksia. MythTV kun tarvitsee mysql ym.. vdr-sxfe myös kevyt katseluohjelma. tukee myös teräväpiirtoa. Tallenteita voi myös leikata kauko-ohjain kädessä. Antenniverkosta ei ole kokemusta.  Joku muu voi suositella siihen sopivia virittimiä. USB-paikkaan tökättävät tikut ovat halpoja terra-verkossa. Jos haluaa päästä helpolla niin sitten http://www.yavdr.org/. Näytönohjaimeksi suosittelen nVidiaa HDMI-liitännällä. Saa HD-kuvan kuin HD-äänenkin ulos vahvistimelle.

Asentaminen on taas ongelma. Ubuntun tapauksessa pitää asennella erilaisia repoja ja toivoa ettei mitään mene solmuun. Ja versiopäivityksessä menee usein jotain rikki. Itsellä nyt Atom Ion (nVidian GPU) pohjainen kone hoitamassa TV-tallennuksia ja soittamassa musiikkia. Hallinta lähinnä etänä shh. Mukavaa tuossa pieni sähkönkulutus ja äänettömyys, haittana pitkähköt käännösajat jos haluaa sen uusimman XBMC:n

Jakeluna on nyt Gentoo kun sitä säätelee helposti etänä. Ubuntua kokeilessa oli harmina niin pieni fontti TV:n ruudullla jota ei voinut lukea. Tekstipohjaisessa asennuksessa ei taas näppäimistö suostunut toimimaan. Gentoon etuna on myös, että VDR 2.x ja XBMC 12.x ja myös kehitysversio 13 löytyy suoraan paketinhallinnasta. Samoin nVidian VDPAU-tuki. Gentoon etuna on myös kun ssh on saatu päälle kaiken voi tehdä etänä. Koneessa ei tarvitse siis olla näppäimistöä tai näyttöä kiinni - verkkopiuha sentään.

Tvheadend on myös vaihtoehto. Itse en ole kokeillut kun VDR toimii mainiosti.