Voihan se olla niinkin, että ei avaudu tämä periaate aivan helpolla. Varsinkin jos ei ole tarvinnut ennen perehtyä. Periaatehan selitetään kyllä ohjeissa, mutta joitakin pikkuasioita jätetään lukijan itsensä varaan. Periaatteella, kyllähän tämmöset kaikki osaa, ja kaikkihan nämä termit ymmärtävät, selvää Linuxia.
Kun se .iso päätteinen tiedosto on ladattu verkon yli koneen kiintolevylle, se täytyy polttaa DVD levylle. (Ubuntun asentamisesta tässä lienee kyse kun on sen palsta.) Missään ei sanota sitä tärkeää asiaa, että se on poltettava levykuvana, eli imagena. Ei käy pelkkä tavallinen poltto kuten musiikilla tai dokumentilla. Laitoin Braseron kuvan liitteeksi, koska se lienee oletuksena useimmissa Ubuntuissa. Jos toimitaan Windowsilla vielä tässä vaiheessa sovelletaan asia jotenkin
mutta periaate kuitenkin on siis levykuvan poltto, ei tiedoston poltto.
Kun Braserosta, (vast.) on löytynyt oikea nappi, se kysyy seuraavassa ikkunassa mikä poltetaan ja mihin poltetaan, ja seuraavaksi se kysyy nopeuden. Tiedostoselaimella löytyy se poltettava .iso-loppuinen tiedosto. Poltto on syytä tehdä pienimmällä nopeudella, sen voi useimmiten valita vaihtoehdoista, jotka määräytyvät polttavasta laitteesta. Ja sittenkin on syytä käyttää sellaista alustaa, joka ei pääse missään vaiheessa tärähtämään. Laser tekee niin pikkutarkkaa työtä, että usein syntyy sekundaa vähäisistä häiriöistä.
USB- tikulle tehdystä asennusmediasta on omat ohjeensa. Levylle (pienemmät, alle 700 MB, käyttöjärjestelmät CD-levylle ja nykyinen Ubuntu DVD-levylle) poltetusta on se hyöty, että se jää varalle myöhempää käyttöä varten. Jos pelkkää työkalu-CD-levyä korjauksia varten tarvitsee, kuten on suositeltavaa, kannattaa tehdä siihen tarkoitukseen Puppy-Linux levy. Senhän voi tehdä vaikka ensin harjoituksena.
ps. Nuo kuvakaappaukset ovat koneesta, jossa ei ole optista asemaa, mutta älä välitä siitä.
EDIT: Vieläkin jäi sanomatta tärkeä selvennys: Siis poltto-ohjelman ikkunassa on rivi: "valitse kirjoitettava levykuva". Siitä klikkaamalla aukeaa tiedostoselain ja sitten selataan oikeaan paikkaan
kiintolevyltä ja valitaan poltettava .iso-päätteinen tiedosto sieltä kaksoisklikkaamalla sitä.