Kirjoittaja Aihe: 12.04 server  (Luettu 646 kertaa)

Mistofelees

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 542
    • Profiili
12.04 server
« : 08.12.12 - klo:22.14 »
Hyvin toimineen 10.04 serverin ruudulle tuli jatkuvasti kehotuksia päivittää tuoreempaan. Onneksi haksahdin dist-upgradeen vain yhdessä servereistäni.

- SFTP ei toimi
- SAMBA hajosi
- ...

Ubuntuun pitää saada työkalu, jolla pystyisi palaamaan aiempaan versioon, tai toimivaan 10.04 -versioon, jos uuden version mukana ongelmia tulee normaalia enemmän. Uudempien versioiden kehittelyssä on mentu Unity edellä ja unohdettu, että käyttöjärjestelmää pitäisi pystyä käyttämäänkin.

Paras tapa varautua downgreidaamiseen on muutamissa servereissäni käyttämäni: koneessa on kolme kovalevyä: systeemi, /home ja /BACKUP. Jos olisi kyse battleship-luokan servereistä, pitäisi tietenkin kaiken vielä olla RAIDattua. Kevyessä kotikäytössä kolme levaria on kuitenkin juuri ja juuri riittävä järjestely

Netissä kehotetaan ottamaan varmuuskopiot datoista ja asentamaan uudestaan. ei oikein innosta, koska serverin pitäisi pystyä tarjoamaan palvelua 7/24 ja itsellä olisi muutakin tekemistä.
Onneksi sentään komennolla 'dpkg --list' saa näkyviin, mitä koneeseen on asennettu. Jäljelle jää vain conf-tiedostot, jotka joutuu taas kerran käymään pinseteillä läpi. Sekä tietenkin itse kirjoitellut scriptit.

Otsikkoa siivottu -Storck
« Viimeksi muokattu: 11.12.12 - klo:00.34 kirjoittanut Mistofelees »