Kirjoittaja Aihe: Yleislaturi verkkokaupasta -- pientä riskiä  (Luettu 7206 kertaa)

ajaaskel

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3401
  • Profiili
Yleislaturi verkkokaupasta -- pientä riskiä
« : 03.01.13 - klo:22.31 »
Verkosta ostamalla saa saa aika usein normaalilaatuista tavaraa edullisesti.  Hieman toisinkin voi käydä, ostin "HalvatHinnat" verkkokaupasta kätevältä vaikuttaneen yleislaturin/virtalähteen jossa olisi 6A maksimissaan saatavissa, toisiojännitteet valittavissa ja lisäksi sopivat adapterit melko monelle laitteelle.

Laite tuli, tarkastin adpterit mutta osa niistä olikin rikki.   Viestitin myyjälle asian ja kokeilin tuota laitetta syöttämään sähköä Fujitsu Siemensin näytölle joka oli irtonaisena.  Hyvin näytti kuva tulevan ja kanniskelin käyttöpaikalle nuo.   Liitin tietokoneeseen, tökkäsin töpselin seinään ja samalla hetkellä  PUF, laitteesta kuului räsähdys, savu/käry haisi ilmassa ja sähköt sammuivat koko alueelta.    Oli tullut 230 V läpi tuosta laitteesta toisiopuolelle.   Käry kävi vasta kun voltit löysivät maata tietokoneen kautta.

Lähetin kainon huomautuksen HalvatHinnat verkkokaupalle että tuo laite on vaarallinen että oliskohan aihetta poistaa tuo myynnistä.  Vastasivat ottaneensa "laitteen tarkkailuun".

Palautus olikin hieman hankalampi kuin ostaminen.  Katsoin että firmalla olisi toimipaikka Turussa ja täyttelin netissä RMA pyynnön.  Se näytti heti RMA numeron joten siltä osin tyytyväisenä paketoin ja postitin Turkuun tuon kärynneen laitteen. Muistin laittaa myös RMA numeron päälle pakettiin.  

Aikaa kului ja aloin kysellä rahojen perään.  Epäilykseni hieman pahenivat vaiheittain:  Sähköpostissa jossa oli lieviä kirjoitusvirheitä sanottiin että ei Turkuun saa palauttaa tuolla tavalla vaan pitää seurata heidän RMA ohjeita ja kukaan ei noutaisi pakettiani Turussa !   Heidän varastonsa ovat jossain muualla ja posti ohjaa palautuspaketit.

Paketti tuli tänään takaisin, ohjeistin sitä ennen postia kun he eivät varmaan tienneet paketin lähettäjää sillä olin lähettänyt sen pakettiautomaatista (jonka toimivuuteen myös halusin tutustua).  Kaksi kuukautta mennyt nyt.  

Menin katsomaan netistä mitä oli tapahtunut tuolle RMA asialle, se oli suljettu.   Pitäisi tehdä uusi RMA pyyntö myyjälle...     >:(

Tein uuden RMA pyynnön mutta tein myös ilmoituksen TUKES: lle vaarallisesta laitteesta.  Verkkojännitteet läpi toisiopuolelle on aika vaarallinen asia, sitä ei huomaa ellei liitä tuota syöttämään sähköä jollekin laitteelle joka on maadoitettu (tai ellei sitten itse saa sähköiskua tuosta).

Näkyy olevan edelleen myynnissä tuo myyjälle tehdystä huomautuksesta huolimatta:

http://www.halvathinnat.fi/magento/komponentit/kannettavan-tarvikkeet/muuntaja/laptop-power-supply-home-charger-100w.html  

Ja myyjä Hong Kong: ssa. Vai mitä ajattelisit tästä:

"Naditek Limited (ent. Halvat Hinnat verkkokauppa)"

http://www.halvathinnat.fi/magento/tietoa-meista

    
« Viimeksi muokattu: 03.01.13 - klo:22.41 kirjoittanut ajaaskel »
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

Vika/fiba

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 653
  • Profiili
Vs: Yleislaturi verkkokaupasta -- pientä riskiä
« Vastaus #1 : 03.01.13 - klo:22.43 »
Jos laitteen tärkein ominaisuus on halpa hinta.

Tomin

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä / moderaattori+
 • Viestejä: 11449
  • Profiili
  • Tomin kotisivut
Vs: Yleislaturi verkkokaupasta -- pientä riskiä
« Vastaus #2 : 03.01.13 - klo:22.44 »
Miten muuten sille Fujitsun näytölle kävi?

Kirjoitusvirheet muistuttavatkin minua kiinasta tilaamistani piirilevyistä. Eivät ole vielä saaneet tuotantoon niitä, mutta ehkäpä lähiaikoina. Tilasin joskus aiemminkin samasta paikasta ja mielestäni silloin kommunikaatio oli ihan asiallista, samoin piirilevyjen laatu.
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

ajaaskel

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3401
  • Profiili
Vs: Yleislaturi verkkokaupasta -- pientä riskiä
« Vastaus #3 : 03.01.13 - klo:22.50 »
Se näyttö ei ihme kyllä mennyt rikki, ilmeisesti maan puolella oli riittävästi neliöitä eli poikkipinta-alaa.

Kiinasta suoraan olen tilannut monenlaista pientä ja tuo on toiminut aina hyvin.  Tavara viipyy joskus kun tulee sillä halvimmalla Kiinan kyydillä mutta aina on tullut.   FedEx/ DHL tuo muutamassa päivässä jos oikeasti tarvitsee jotain äkkiä.

Luulin alkuaan tuota HalvatHinnat verkkokauppa joksikin Ahvenanmaalaiseksi kaupaksi mutta ajatukset ovat vähitellen korjaantuneet.   
« Viimeksi muokattu: 03.01.13 - klo:22.52 kirjoittanut ajaaskel »
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

Timo Virtanen

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2083
  • Profiili
Vs: Yleislaturi verkkokaupasta -- pientä riskiä
« Vastaus #4 : 04.01.13 - klo:09.42 »
Harmittaa puolestasi ajaaskel. Onneksi tappiot jäivät vähäisiksi vrt pahin mahdollinen. Viime vuonna tilasin ao verkkokaupasta mamman kännykkään uuden näytön sirpaloituneen tilalle. Silloin homma toimi kuin Buick. Itsekin luulin liikkeen sijaitsevan Turun alueella. terveisin Timo
"Linux, made in Finland"

igor_2

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 752
  • Profiili
Vs: Yleislaturi verkkokaupasta -- pientä riskiä
« Vastaus #5 : 04.01.13 - klo:14.02 »
Siis kyllä tämä Halvat Hinnat on niitä viimeisiä kauppoja, joista netin kautta tilaan. Viimeksi temusin erään puhelimen akun kanssa, jonka piti tulla viikossa, mutta jossa lopun kaiken meni pitkälti toista kuukautta, enkä tiedä sainko sittenkään alkuperäistä vai vain kiinan piraatti-ihmeen. Seurantakoodit mitä sattuu, myyjä ei tiennyt kuka tilausta kuljettaa tai missä se on menossa. Lopulta kypsyin ja vaadin kaupan purkua. Annoin kuitenkin vielä viikon aikaa jonka jälkeen lupasin ottaa yhteyttä luottokorttiyhtiööni ja vaatia kauppasumman palautusta, mutta akku tuli sitten juuri ja juuri sen viikon aikana ja jätin asian sikseen.

Mielestäni jossain vaiheessa myymälän ikkunassa oli (ilmeisesti vuokranantajan siihen asettama) ”Vuokrataan” ilmoitus, eli nyt en suorilta mene vannomaan, onko fyysistä myymälää enää lainkaan olemassa, tai ainakaan entisessä paikassa. Täytyy vilkaista kun kulkee ohi.

Ripa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 196
  • Profiili
Vs: Yleislaturi verkkokaupasta -- pientä riskiä
« Vastaus #6 : 05.01.13 - klo:14.07 »
Lainaus
Tein uuden RMA pyynnön mutta tein myös ilmoituksen TUKES: lle vaarallisesta laitteesta.  Verkkojännitteet läpi toisiopuolelle on aika vaarallinen asia, sitä ei huomaa ellei liitä tuota syöttämään sähköä jollekin laitteelle joka on maadoitettu (tai ellei sitten itse saa sähköiskua tuosta).

Itse olen ollut kanssa joskus myös yhteydessä tonne TUKES:iin viallisen laitteen takia.
Varsin asiallista palautetta oen saanut, harmi vain että virastolla on varsin rajalliset resurssit ja kaikkiin tapauksiin ei yksinkertaisesti riitä "paukut".

Kannatsisi ehkä soitella sinne TUKS:iin ja sopis viallisen laitteen lähettämisestä sinne, varsinkin kun tuota vaarallista laitetta on yhä myynnissä.

Oliko muuten tuossa laitteessa jokin hyväksymismerkintä, vähimmisään hän siitä pitäisi löytya ainakin CE- merkint.

Jos laitteesta puuttu jopa tuo CE- merkintä saatta se hieman lisätä valvovan viranomaisen kiinnostusta.

ajaaskel

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3401
  • Profiili
Vs: Yleislaturi verkkokaupasta -- pientä riskiä
« Vastaus #7 : 05.01.13 - klo:14.30 »
On sinne liimattu tarra pohjaan mihin laitettu luultavasti ostajan toivomat merkit mutta esimerkiksi valmistajan nimi ei osu silmään eli noiden merkintöjen pätevyys on nolla tuotteen rakenteesta vastaavan tahon puuttuessa.
Maahantuoja vastaa näistä.  Ikävä kyllä olet itse maahantuoja silloin kun "HalvatHinnat" ei olekaan suomalaisesta nimestään ja  ".fi" loppuisesta webbiosoitteestaan huolimatta Suomessa sijaitseva vaan toimii Hong Kong: ssa.
Sain jo vastauksen TUKES: sta jossa todettiin nuo samat asiat. 
« Viimeksi muokattu: 05.01.13 - klo:14.51 kirjoittanut ajaaskel »
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

JarTak

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 333
  • Profiili
Vs: Yleislaturi verkkokaupasta -- pientä riskiä
« Vastaus #8 : 05.01.13 - klo:16.14 »
Kiitti postauksesta. Aikoinaan katselin Deal extremestä läppärin autolaturia, kunnes päädyin lukemaan ostajien kommentteja. Eräällä hepulla 20 taalan laturi oli tullut maksamaan 400 taalaa kun emolevy kärähti. Ajattelin että jos ostan, niin ostan suomesta jolloin ongelma tapauksessa on helpompi toimia jos kone menee rikki.

Aika paljon tulee nykyään ostettua netistä tavaraa ja käytän ainoastaan Paypal maksutapaa. Muutamaan kertaan tullut rahat takaisin kun tuote ollut väärä tai viallinen tai viipynyt matkalla liian kauan. Toki olen palauttanut palautusrahat jos tuote on sattunut tulemaan. Se etu Paypalista on että myyjän kanssa ei tarvitse tapella. Tekee vain buyer protection ilmoituksen ja homma on siinä.

Ripa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 196
  • Profiili
Vs: Yleislaturi verkkokaupasta -- pientä riskiä
« Vastaus #9 : 05.01.13 - klo:17.13 »
Kauhistus / Apua!!

Lainaus
Ikävä kyllä olet itse maahantuoja silloin kun "HalvatHinnat" ei olekaan suomalaisesta nimestään ja  ".fi" loppuisesta webbiosoitteestaan huolimatta Suomessa sijaitseva vaan toimii Hong Kong: ssa.
Sain jo vastauksen TUKES: sta jossa todettiin nuo samat asiat.

Nyt on pakko myöntää että olen elänyt täydellisissä "pilvininnoissa" sinisten ajatusteni kanssa.
Olen nimittäin jotenkin uskotellut itselleni, että FI tunnuksen saa vain suomalainen yritys, yhteisö tai henkilö.

Kävin tuolla Viestintäviraston / Ficoran sivuolla ja kauhistus mitä havaitsin.
Tunnuksen hallinnoinnista vastaa Ficora, mutta tuo FI- pääte kaiketikin myönnetään aivan kaikille, jotka sitä vain viitsii hakea. Siis tuo FI- pääte ei takaa, tai tarkoita käytännössä yhtäänmitään, moniko kuluttaja mahtaa tietää asian?
Minun olisi pitänyt tietää mutta asia tuli kyllä minulle "täysin puuntakaa esille".

Onko todella niin jotta tuo FI- pääte myönnetää kenelle, tai millaiselle (minkämaalaiselle) organisaatiolle tahansa?

mrl586

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4638
  • Profiili
Vs: Yleislaturi verkkokaupasta -- pientä riskiä
« Vastaus #10 : 05.01.13 - klo:19.29 »
Onko todella niin jotta tuo FI- pääte myönnetää kenelle, tai millaiselle (minkämaalaiselle) organisaatiolle tahansa?
https://domain.fi/info/index/tietoa.html

Karvameduusa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1055
  • Profiili
Vs: Yleislaturi verkkokaupasta -- pientä riskiä
« Vastaus #11 : 05.01.13 - klo:19.46 »
Suomessa asuvalle tuo on myönnetty. Ainakin whois ja y-tunnuksen mukaan.

Koodia: [Valitse]
whois halvathinnat.fi
Y-tunnuksella 1934577-0 kanssa löytyy infoa. Vuodesta 2004 hän on toiminut yksityisenä elinkeinonharjoittajana. Tosin 2010 on elinkeinotoiminta loppunut. Y-tunnuksella 2367700-6 on sitten jatkettu toimintaa. Sivua hostataan nexcess.net sivuston hostaus palvelulla. Tässä tämän päivän salapoliisi työt.
« Viimeksi muokattu: 05.01.13 - klo:19.58 kirjoittanut Karvameduusa »

igor_2

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 752
  • Profiili
Vs: Yleislaturi verkkokaupasta -- pientä riskiä
« Vastaus #12 : 05.01.13 - klo:21.39 »
Juu, tämä on siis niin hämäräperäinen firma kun olla ja taitaa. Nyt vaikuttaisi, että liike on lopettanut / lopettamassa. Ohi ajaessani ehdin sen verran tutkailla, että liiketilaa ollaan tyhjentämässä tai jo tyhjennetty ja loput jätetty silleen, ja liikkeen ikkunoissa suuret "Myydään kyltit". Myyjä Optimiasunnot.

Kävin taannoin kerran pari tässä liikkeessä ja silloin jäi vaikutelma, että myyjä (tai omistaja?) olisi ollut virolainen, mutta vannomatta paras. Joku emigrantti kuitenkin.

Omien ja tämänkin ketjun kokemusten perusteella sanoisin, että viisainta välttää tällaisia yhden miehen hämäräperäisiä firmoja jotka selvästi vielä puhuvat silkkaa sontaa sivuillaan (meillä on keskusvarasto Hong Kongissa... no kai piraatteituotteiden tilauspohjaista maahantuontia voi sanoa keskusvarastosta tuomiseksi)...