"Mokkulalla ei ole merkitystä vaan liittymällä."
Huawein HiLink mokkula on aina mokkulan sisäisen natin takana. Ei toiminut järjestelmät ennenkuin vaihtoi mokkulan vanhempaan malliin.
HiLink laitetaan USB porttiin, jonka jälkeen se on 192.168.1.* osoitteessa. Siihen osoitteeseen on GW sitten ohjattu. Mitään ulkoisia osoitteita et tuolla mokkulalla näe. Eli tuo mokkula NATtaa sisällään liikenteen 192.168.1* osoitteeseen. Tämä asia varmistui myös Surinan myyjältä sekä eräältä laitevalmistajalta.
Suostui onneksi kaupassa vaihtamaan mokkulat. Oli yritysliittymä ja hermostunut asiakas.
Tuota ... Onkohan tuo levittämäsi tieto aivan täsmällistä?
Ainoa näkemäni Saunalahden Huawei E353 -mokkula ei kyllä ollut HiLink-versio (toukokuu 2012), vaan aivan tavallinen usb-modeemi. Saunalahti sen sijaan käyttää kaikille (tilaus)liittymilleen omaa NAT:tiaan, jollei sitä erikseen vaihda Saunalahti Omassa toiseksi. Ohje:
Osoitteenmuunnos (NAT) — SAUNALAHTI Asiakaspalvelu.
Levittäkää tätä muillekin, jotta tuollaisten "vajaiden" mokkuloiden myynti vähenisi.
Tuollaiset kehotukset tavallisille (varsinkin Linux-) käyttäjille kannattaisi jättää
ehkä tekemättä. Huawein osassa E353-modeemeita markkinoille tuoma HiLink-systeemi on aivan ylivoimainen verrattuna perinteisiin mokkuloihin:
1. Kytkee yhteyden automaattisesti 10 sekunnissa (myös rampautetussa Ubuntu 12.04:ssä)
2. Toimii yhdenmukaisesti Windows- ja Linux-ympäristössä, esim. prepaidissa tarpeellinen tekstiviestien lähetys/vastaanotto pelaa ilman lisäohjelmia.
Kaikki Saunalahden mokkulat sinänsä ovat "vajaita" SIM-lukituksensa takia, joten olen kehottanut tuttaviani vaihtamaan mokkulansa parempiin Soneran E353-malleihin. Prepaid-tarjous kai loppuu 27.08.2012, joten taidan ostaa noita muutaman varastoon.
EDIT: Kai sinä puhuit Saunalahden mokkulasta ja liittymästä, koska viestisi otsikossa lukee "Vs: Saunalahden mokkula ja dy.fi"?