Kirjoittaja Aihe: Kahden langattoman reitittimen käyttö internet-yhteyden jakamisessa.  (Luettu 4396 kertaa)

Kadmium

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 46
    • Profiili
Woo, ei oikeastaan ole juurikaan ubuntuun/linuxiin liittyvä kysmys, mutta täällä on asiansa osaavaa porukkaa, joten ajattelin teiltä kysäistä.
Ja jos aihe on väärässä kategoriassa, niinkuin se vähän vaikuttaisi olevan, niin feel free to move it.

Eli tilanne olis seuraavanlainen:
Talossa on yksi langaton reititin (1), TP-Link W8920G. Se on pelannut ihan mainiosti, ei siinä mitään. Sit meikäläisellä on ensimmäisen sukupolven Xbox 360, jossa ei siis ole sisäistä wifiä. En millään jaksaisi vaivautua kuluttamaan rahaa siihen lisälaitteeseen. Xbox 360 ja routeri ovat eri huoneissa, ja 20m ethernet-kaapeli ei ole vaihtoehto. Kelailinkin tässä, että kun multa löytyy ylimääräinen routeri TWL542R+ (2), jolla en oikeastaan tee mitään. Voisinkohan kenties muuntaa tän routerin signaalin lähettäjän sijasta signaalin vastaanottajaan, ja jatkajaan. Eng. termi taisi olla "repeater."
Eli summatakseni, ideana olisi se, että tämä ylimääräinen routeri 2 ottaisi routerista 1 signaalin vastaan, ja voisin sitten tästä routerista 2 jakaa lyhyellä ethernet-piuhalla verkkoyhteyden Xboxiin.

Oon tätä jo jonkin verran googletellut, ja routerista 2 löytyy WDS -ominaisuus, kun taas se puuttuu routerista 1.

Jonkin verran löytyy ihan kotiosaamista näidenkin vekottimien kanssa, mutta en yksissä tuumin hommaa toimimaan saa.

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11443
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Ainakin yhdessä käyttämässäni T-Linkin WLAN-boksissa oli mahdollisuus käyttää sitä ikään kuin langattomana verkkokorttina, mutta tietenkin verkkokortin päässä. En nyt muista mikä se oli nimeltään, mutta käsittääkseni se ei vaadi (toiselta) tukiasemalta mitään sen kummempaa tukea tai säätöä. Asetukset laitetaan silloinkin tietenkin selaimesta, mutta ne tallentuvat sinne wlan-boksiin. Tosin siinä käyttämässäni T-Linkissä ei ollut reititintä, vaan vain yksi portti eli se oli pelkkä tukiasema.

Lisäksi huomasin että tuo TWL542R+ näyttäisi olevan googlauksen perusteella Netwjorkin vehje, joten saa nähdä miten sen kanssa pärjää. Ne ovat aiheuttaneet täällä foorumilla joskus päänvaivaa. Halpojahan ne kyllä on. Muistaakseni Xboxiin sai USB-wlan sovittimen, joten sekin voisi olla vaihtoehto. Tosin en nyt ole varma muistanko väärin, sillä en ole koskaan omistanut Xboxia enkä ole ollut hirveän kiinnostuntu noista muutenkaan.
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

Pjotor

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 291
    • Profiili
Itse oikaisin kyseisen ongelman kiinan vonets palikalla....
Mutta tosiaan joihinkin reitittimiin saa avointa romia asennettua jotka tuota repeatermodea osaavat.

Tuolta luettavaa: http://wiki.openwrt.org/toh/start ja http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database
jos auttais eteenpäin  ;)

« Viimeksi muokattu: 16.07.12 - klo:12.29 kirjoittanut Pjotor »
Ohhoh!

Jaer

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 526
    • Profiili
Tätä aihetta sivutaan uusimmassa MikroBitissä s. 56-58

Yllätys oli sangen suuri kun selasin uusinta MikroBittiä, sillä itsellä on 2 kpl samoja purkkeja kuin mitä MB:n jutussa.
Nettijatko: Asenna OpenWrt langattomaan reitittimeen TP-Link TL-WR1043ND


Lainaus MB:n jutun alusta:
Lainaus
Valmistajien omat ohjelmistot osaavat vain harvoin tehdä muuta kuin pitää nettiyhteyden pyörimässä. Vaihtamalla tukiaseman ohjelmiston vapaaseen OpenWrt:hen, saat langattoman reitittimen taipumaan monenlaiseksi palvelimeksi.
OpenWrt on pieni Linux-käyttöjärjestelmä, joka asennetaan tukiasemaan alkuperäisen järjestelmän tilalle. Tämän jälkeen laitteen kaikki ominaisuudet avautuvat säädettäviksi.

Joo, huomasin kun yritin konffata valmistajan omalla järjestelmällä. Tarkoitus on saada purkit toimimaan langattomasti keskenään. Purkit löytää toisensa, mutta siguna ei vaan kulje. Ei auttanut vaikka molemmat purkit päivitin uusimpaan firmwareen. Purkkien etäisyys oli konffauksessa alle 2m. Ja säätö tapahtui kahdella pöytäkoneella.


Lainaus MB:n jutun lopusta:
Lainaus
Osaavampi käyttäjä säätää laitteen fyysisiin nappeihin mitä tahansa toimintoja, mihin Linux ylipäätään venyy. Tarttumalla kolviin ja koodiin on mahdollista saada laitteessa pyörimään vaikka lämpötila anturi. Raja ei ole ehkä taivaissa, mutta niin pitkällä, ettei sitä rivikäyttäjä saavuta.

 ;D

Viimeinen rivi:
Lainaus
Se on sen arvoista.


Hienoa. Tää on piristävin juttu Windows Only maailmassa.  ;D

***

Juttu sai meikän syttymään ko. projektiin, vaikka purkit on vasta muutaman päivän vanhoja. Ostin ne uutena ja tarkoitukseni on rakentaa sisäverkko mökkiin siten, että ylä- ja alakerran väli toimii langattomasti.
« Viimeksi muokattu: 31.07.12 - klo:01.32 kirjoittanut Jaer »
Rauta seiska: Intel Core i7 @ 920 & Nvidia
Ubuntu, Mint, Debian, Ultimate Edition
Androidina HTC Desire HD

Asmo Koskinen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4443
    • Profiili
Juttu sai meikän syttymään ko. projektiin, vaikka purkit on vasta muutaman päivän vanhoja. Ostin ne uutena ja tarkoitukseni on rakentaa sisäverkko mökkiin siten, että ylä- ja alakerran väli toimii langattomasti.

Vuosia sitten testasimme LTSP-verkkoa kahdella wlan-purkilla, jotka olivat sillassa.

http://linux.fi/wiki/WLAN_ja_LTSP

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

Jaer

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 526
    • Profiili
Kiitti vinkistä.
Rauta seiska: Intel Core i7 @ 920 & Nvidia
Ubuntu, Mint, Debian, Ultimate Edition
Androidina HTC Desire HD