Kirjoittaja Aihe: Fedora 17  (Luettu 3236 kertaa)


juyli

  • Vieras
Vs: Fedora 17
« Vastaus #1 : 02.05.12 - klo:22.10 »
Fedora 17 ilmestyy näillä näkymin 22.5.2012 ja voisi pistää hieman linkkiä jo etukäteen, että mitä on luvassa.

Pistinpä jo "traditionaalisesti" tuon Fedora 17 Beta -version USB-tikulle testattavaksi jokin aika sitten.
Tikulta järjestelmä on tietenkin järkyttävän hidas, mutta saa jotakin kuvaa, millainen järjestelmä on luvassa ;)
Kiintolevyillä olisi kyllä asennustilaa asialliseen testaukseenkin, mutta USB-tikulta voi kokeilla toimivuutta eri laitteissa.
PS. Taustalla päivittyy muutamia satoja ohjelmapaketteja mm. kernel 3.3.2 -kernel päivittyy 3.3.4 -kerneliin.
-- Ei toimivuustakuuta --

Karvameduusa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1055
    • Profiili
Vs: Fedora 17
« Vastaus #2 : 02.05.12 - klo:22.41 »
Pitää kyllä päivittää läppäri Fedora 16 -> 17, kun tulee valmiiksi tuo Fedora 17. Tähän mennessä Fedora on ollut hyvä distro, jos haluaa uutta tietokoneelle. Päivittyy tiuhaan tahtiin kernelistä ohjelmiin asti.

Emithgih

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 152
    • Profiili
Vs: Fedora 17
« Vastaus #3 : 10.05.12 - klo:18.49 »
Päivitin tänään Fedoran uusimpaan "vakaaseen" 16-versioon, jotta voi myöhemmin päivittää vielä uudempaan versioon. Kokeilin jo tikulta Fedora 17:sta, ja hyvin toimi.

Sekoilin hieman alussa ja latasin turhaan Fedora 16 -tiedoston ja poltin sen vielä turhempaan DVD:lle. Touhusin USB-tikunkin kanssa ennen kuin huomasin, että voinkin käyttää "Preupgrade" -ohelmaa.

Päivittäminen sujui hienosti. En ole vielä kaikkia toimintoja testannut, mutta ainakin tähän mennessä kaikki on toiminut hyvin. Ohjelma tuntuu aivan entiseltään - eli mitään kovin näkyviä muutoksia päivittäminen ei tuo, eikä ole tarkoituskaan.

https://fedoraproject.org/wiki/How_to_use_PreUpgrade

Ohjeiden neuvomissa lopputarkastuksissa en ehkä täysin ymmärtänyt, mitä siinä oletetaan tehtävän. Siinähän etsitään rpmsave and rpmnew -tiedostoja. Kun ne on etsitty, pitäisi....

"Depending on the differences, you may need to manually merge configuration files."

Ei ole kyse siitä, että en osaisi suomentaa, mitä tuossa sanotaan. En vain oikein teknisessä mielessä tiedä, mitä pitäisi tehdä.

Pari seuraavaa ohjetta on sinänsä helppo toteuttaa, mutta pitäisikö edellä mainittu tehtävä olla tehty ennen kuin niihin mennään.

Jos tälllaiset pienet epäselvyydet loppuvirittelyssä jätetään huomioimatta, päivittäminen sujui hyvin. Ehkä näilläkään ei ole merkitystä.

Emithgih

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 152
    • Profiili
Vs: Fedora 17
« Vastaus #4 : 03.06.12 - klo:17.41 »
Jatkoin päivittämistä versioon 17, joka ilmestyi muutama päivä sitten.

Vanha viisaus päätee yhä. Toimivaa systeemiä ei pitäisi korjata. Yksi vika tosin korjaantui, mutta muutamia tuli tilalle. Edellisessä päivityksessä toimintansa lopettanut suomenkielinen korjaustoiminta (Voikko) aloitti taas toimintansa LibreOfficessa. Sen sijaan Google Chrome lopetti kokonaan yhteistyön (kun sen käynnistää, se alkaa näkyä "systeemimonitorissa" aivan kuin se olisi päällä, mutta missään ei näy mitään). Kone ei myöskään sammu kunnolla vaan jää johonkin paniikkitilaan. Sen verran googlasin aiheesta, että syy on vanha 16-version kernel, joka on yhä käytössä.

Tietyt Gnome 3.2:n lisukkeet lakkasivat myös toimimasta, koska ne eivät ole yhteensopivia version 3.4 kanssa. Yläpalkin kellon siirto olisi ollut tarpeellinen erään toisen lisäpalkin takia. Myös työpöytien "vaihtonappi" katosi.

En ole kokeillut kaikkia ohjelmia, joten joku muukin ohjelma saattaa temppuilla. Esimerkiksi (olen nyt toisella koneella) jokin systeemin tiedot ilmoittava ohjelma ei käynnistynyt.

Oletan, että osa vioista korjaantuu ajan kanssa. Chromeen on tosin ohjekin, mutta en viitsi yrittää tehdä mitään. En ole nimittäin vieläkään päässyt siihen pisteeseen, että voisin muokata suljetuissa kansioissa olevia tiedostoja. Sain kyllä ohjeen chmod 777 /kansio, eikä terminaali hylkinyt komentoa. Mutta muokkaaminen ei silti onnistu. Ubuntussa olen muokannut kansioita gksudo-menetelmällä.

Testailin ja päivitin tässä pitkästä aikaa myös Linux Mint 11 -versiota, joka on kiinteästi asennettu erääseen pöytäkoneeseeni (ainoaksi käyttöjärjestämäksi omalle kovelevylleen). Päällisin puolin en huomaa siinä suuria eroja uuteen Mintin 13:n Mate 1.2 työpöytään, jota olen kokeillut tikulta. Latasin ja asensin Mint 11:n muutama tunti ennen 12-version julkaisua. Taidan toistaiseksi tyytyä 11-versioon, kun muutenkin käytän kyseistä tietokonetta vain harvoin.

juyli

  • Vieras
Vs: Fedora 17
« Vastaus #5 : 04.06.12 - klo:22.12 »
Vanha viisaus päätee yhä. Toimivaa systeemiä ei pitäisi korjata. Yksi vika tosin korjaantui, mutta muutamia tuli tilalle.  

En lähde kanssasi samoille linjoille. Melkoisia ongelmia oli päivittää koneita, mutta lopulta päivitykset onnistuivat vaivatta (yhtä konetta lukuunottamatta).
Preupgrade-metodi ei ole minun koneilleni. USB-netinst ei onnistunut ennenkuin asensi tikulle LiveUsb-Creator-sovellutuksella (UnetBootIn ei kelvannut?) toimivan asennuksen NetInst-levykuvasta (i386 / x86_64).
Yhä yksi koneista on päivittämättä, sillä jo asennusohjelma vihjaa emon biossin päivittämistä onnistuneen jakeluversion päivittämiseksi. Moninaita kernel-parametrejä on kokeiltu, mutta toistaiseksi sopivaa yhdistelmää ei ole löytynyt.
Emo ja sille integroitu näytönohjain on tosin aika roskaa..., joten en kovin laajasti ihmettele ongelmiakaan.
Mahdollisesti ainoaksi metodiksi uudelleenasennus tai vanhan järjestelmän käyttö yli yhden Fedora-jakelun (F18 - syksyllä 2012).

Lisäys: En yhäkään tarkkaanottaen tiedä, mikä ko. koneen kanssa tuotti ongelmia, sillä nyt kun Venus on ohittanut auringon, päivitys usb-tikulta onnistui suuremmitta ongelmitta.
Grub tuotti oman ongelmansa, mutta tuokin on nyt ratkaistu. Koneeseen on näet haalittu jo kierrätyksiin lähteneistä koneista kiintolevyjä n. 1,5 Tt, joten levyjä ja osioita levyillä on melkoisesti.
En edes itse pysy kärryillä, noiden pitkälle toistakymmentä osiota sisältävien levyjen kanssa.
Levyosioille on siunaantunut myös jokin vanha MS:n Windows-XP, joka ei toki "väärässä", päivitetyssä koneessa suostu käynnistymään ilman (mahdollisesti?) uudelleenrekisteröitymistä.
« Viimeksi muokattu: 08.06.12 - klo:18.13 kirjoittanut juyli »

Emithgih

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 152
    • Profiili
Vs: Fedora 17
« Vastaus #6 : 18.07.12 - klo:20.07 »
Google Chrome ei edelleenkään toimi Fedora 17:ssa, vaikka käyttöjärjestelmän päivittämisestä on kulunut jo yli puolitoista kuukautta. Kun Chromen käynnistää, se näkyy system monitorissa "sleep" ja "zombie" -tilassa (kaksi sleep-osaa ja yksi zombie).

Poistin Chromen ja asensin uudestaan "epävakaan" version siitä. Ei ollut vaikutusta. Fedora 16:ssa ennen päivitystä uudempaan versioon Chrome toimi normaalisti.


juyli

  • Vieras
Vs: Fedora 17
« Vastaus #7 : 19.07.12 - klo:22.55 »
Google Chrome ei edelleenkään toimi Fedora 17:ssa, vaikka käyttöjärjestelmän päivittämisestä on kulunut jo yli puolitoista kuukautta. 

Chromium/Google Chrome ei ole Fedoran virallinen sovellutus.
http://fedoraproject.org/wiki/Chromium
Googlella kuitenkin löytyy:
http://www.if-not-true-then-false.com/2010/install-google-chrome-with-yum-on-fedora-red-hat-rhel/
Henk. koht. en ole koskaan jäänyt kaipaamaan Chromium:ia tai Google Chrome:a.