Kirjoittaja Aihe: YLE Areena full screen ei toimi kahdella näytöllä  (Luettu 2333 kertaa)

Temporaali

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Asensin Windowsin rinnalle Ubuntu 12.04:n (64 bit) pari päivää sitten. Enimmäkseen pelittää hienosti, mutta yksi ärsyttävä ongelma on johon en ole löytänyt googlettamisesta huolimatta ratkaisua. Yle Areenan videot ei toimi full screenina. Vanhassa Areenassa tulee kyllä koko ruudun täyttävät mustat palkit videon ympärille, mutta itse video pysyy pienenä. Beta-Areenassa video menee kokonaan mustaksi, ääniraita kyllä jatkuu.

Huomasin, että kun kakkosnäytön (1080p TV) laittaa asetuksista pois päältä ongelma katoaa ja full screen toimii mukisematta. Tämä ei kylläkään auta, kun juuri tuosta TV:stä mielellään niitä videoita haluaisin katsoa. Yksi ratkaisu olisi tietysti laittaa TV mirroriksi videon katsomisen ajaksi, mutta tuon mirrorin kanssa on omat ongelmansa (ruudun sivussa oleva launcher katoaa.)

Tämä ongelma on ainoastaan Areenan kanssa, esim. Youtube toimii hienosti kakkosnäytöstä huolimatta. Ongelma toistuu sekä firefoxilla että chromiumilla.

Osaisiko joku arvata miten tätä ongelmaa pystyisi ratkaisemaan tai kiertämään?

nm

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 13720
  • Profiili
Vs: YLE Areena full screen ei toimi kahdella näytöllä
« Vastaus #1 : 02.05.12 - klo:14.39 »
Kahden näytön fullscreenin temppuilu on iänikuinen Flash Playerin ongelma, johon ei taida vieläkään olla kunnollista ratkaisua.

Joitain ehdotuksia:
http://www.ubunturoot.com/2011/07/fullscreen-flash-video-with-dual.html
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=33891.0

Käytätkö Youtubessa HTML5-soitinta? Flash Playerillä siellä pitäisi kyllä olla sama ongelma, tai sitten Youtuben Flash-soittimeen on keksitty jokin kiertotie. Uuden Areenan poikkeava käyttäytyminen on myös hieman kummallista. Miten Vimeo tai muut videosivustot toimivat?

--------------

Yksi vaihtoehto on ladata Areenan videot koneelle ja katsella niitä jollain oikealla mediasoittimella (VLC, SMPlayer, ...). Katselun voi aloittaa heti latauksen alettua.

Vanha Areena ja Launchy-valikoiden asennus: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=14127.msg316575#msg316575

Uusi Areena (asenna Launchy-valikot edellisestä linkistä): http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=14127.msg326320#msg326320
« Viimeksi muokattu: 02.05.12 - klo:14.41 kirjoittanut nm »

Temporaali

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: YLE Areena full screen ei toimi kahdella näytöllä
« Vastaus #2 : 03.05.12 - klo:07.38 »
Ihan normaalia Youtubea olen käyttänyt. Tuo Vimeokin toimii, ja nyt kun menin testaamaan, niin lähti tuo beta-Areenakin toimimaan, nyt ainoa testaamani video-sivu jossa ongelma esiintyy on vanha Areena. Mitään muuta en ole muuttanut kuin laittanut kakkosnäytön pois päältä ja takaisin, en ymmärrä miksi Areena lähti toimimaan mutta hyvä näin.

Kiitos noista linkeistä, pitää kokeilla noita jos ongelma toistuu.

edit:

voisi veikata, että tuon uuden Areenan toimiminen liittyy ehkä jotenkin siihen, että Ubuntua ja selainta käynnistäessä kakkosnäyttö oli disabloitu. Mitään muuta en ole tehnyt eri tavalla.
« Viimeksi muokattu: 03.05.12 - klo:07.42 kirjoittanut Temporaali »