Kirjoittaja Aihe: 1. Nvidia-paneelin toiminta 2. napsuva ääni videossa  (Luettu 1048 kertaa)

New_user

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1185
  • Profiili
1. Käynnistyksen jälkeen näytön värit ovan hieman pielessä, ja ongelma hoituu käynnistämällä Nvidian asetuspaneeli ja sulkemalla se saman tein tekemättä mitään. Voisiko asian hoitaa fiksummin komentojonosta k̈́äynnistettäessä. Kokeilin päätteeltä komentoa
Koodia: [Valitse]
nvidia-settings -l, mutta se ei auta, vaan pitää käynnistää oikein paneeli.

2. Aiemmin jo esilletuomani ongelma. Järjestelmäkamerani Pentax K5:n video napsuu ainakin Mplayer2:ssa ja OpenShotissa. Sanoisin, että aika tarkasti 1 sekunnin välein.  Äänen muoto on PCM S16 LE (araw), 32000 Hz, 16 Bit, VLC:n ilmoittamana. Epäillen syylliseksi jotakin kirjastoa Ubuntussa. Onkohan toivoa korjaukselle?

2-mieli-FI-poliisi

 • Vieras
Vs: 1. Nvidia-paneelin toiminta 2. napsuva ääni videossa
« Vastaus #1 : 04.04.12 - klo:18.58 »
Kohta 1.

Avaa
Järjestelmähallinta> Nvidia..,settings
Kohdat:
-X Server Display Configuration
-nvidia-settings Configuration

Molemmista löytyy Save napit, joiden kautta tallennetaan asetukset xorg.conf ja .nvidia-settings-rc ko. tiedostoihin.

Mikäli homma ei toimi näillä ohjeilla voi käytössäsi olla bugisia versioita/rautaa, jolloin en voi auttaa enempää. Omalla koneella tämä riittää nykyisin (joskus oli toisinkin?)

Storck

 • Vieras
Vs: 1. Nvidia-paneelin toiminta 2. napsuva ääni videossa
« Vastaus #2 : 04.04.12 - klo:19.03 »
Tee mielummin yksi keskustelu per ongelma. Tästä voi tulla melkoista sekasotkua kun samassa keskustelussa ratkotaan kahta (tai jopa useampaa) aihetta.

2-mieli-FI-poliisi

 • Vieras
Vs: 1. Nvidia-paneelin toiminta 2. napsuva ääni videossa
« Vastaus #3 : 04.04.12 - klo:20.03 »
Kohta 2.

Mikäli kyse on vain toistosta niin tarrautuisin esimerkin vuoksi VLC:hen, jonka ominaisuudet ovat oletus toistoasetuksien suhteen linuxille epäedulliset. Toisinsanoen oletuspurkuun tarkoitetut codecit ja toistolaadun mukaiset asetukset jäävät hieman puolitiehen. Sama ilmiö on myös winukan puolella: Vähiten kuormittavat ja hyvälaatuiset purkukoodit piti määrittää "käsin". Eikä edelleenkään ohjelman sisältä löytyvien "lukuominaisuuksien" puitteissa yli 10-20 min videoiden toistossa oteta automaattisesti käyttöön toistonaikaista äänenvoimakkuuden tasausta. Oletus keskivertomedian katsojasta on tällä hetkellä keskellä aavikkoa asuva 9.3 Dolby kotiteatterin ja 1300 Wattisen vahvarin omaava "keskivertokäyttäjä".

Toisaalta voisit jatkossa testata kamerasi muita tallennusmuotoja, kilpailu on kovaa ja potaskan jauhanta yleistä.

New_user

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1185
  • Profiili
Vs: 1. Nvidia-paneelin toiminta 2. napsuva ääni videossa
« Vastaus #4 : 05.04.12 - klo:19.50 »
Kiitos vaan neuvoista

Tuossa pari viikkoa sitten nimim. nm ansiokaasti ohjeisti saamaan näyttöni 50 Hz virkistystilaan ja kompositoinnin pois päältä. Tämä tehtiin editoimalla käsin Xorg.confia ja sitä en nyt mene muuttelemaan. Ei ole suuri vaiva käynnistää panelia ja sammuttaa sitä, kun käsittelee valokuvia.

Tuo napsumisongelma on ilmeisesti jossakin Linuxin mediakirjastossa, ja kai se aikanaan sekin korjaantuu. Kamera ei tallenna kuin tuota ääniformaattia, joten sitä ei voi kamerasta muuttaa. Siinä tulee vain ylimääräinen mutka, kun Avidemuxilla  kopioi alkuperäisen videon, mutta muuttaa äänen mp3:ksi. OpenShotissa editoidun videon ääni jää napsumaan vaikka videoon laittaakin mp3-formaatin äänen.

Mielenkiintoista muuten tuo 1 sekunnin napse. Tulee mieleen, että digitaalikellon kide käy 32768 Hz taajuudella, ja kameran samplaustaajuudeksi ilmoitettu 32000 Hz. Onkohan tuossa jotain yhtymäkohtaa?