Kirjoittaja Aihe: Päivitetty kone ei tykkää ubuntusta [ratkaistu]  (Luettu 1767 kertaa)

jimbo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 345
    • Profiili
ensin ostetaan ja sitten onkelmat  ;)


emo asus F1A75-M PRO
prossu AMD APU A4 X2 3400 FM1 tuplaydin (65W) with Radeon HD6000
(ominaisuuksia ja liitäntöjä on tarpeeksi ;))
muisti 1x4Gb DDR3/1600 (bios sanoo monessa kohtaa 1333) kingston

+vanhempaa:
asus EN9500GT MAGIC/DI/512M
levy 500Gb SATA samsung
samsung dvd asema
430W antec 80plus sarjaa poweroi
compucase mid kotelossa
hyvällä dvi kaapelilla kiinni 22" benq töllötin

kaikki asennus 11.10 live cd:ltä, ensin sillä kokeilua ok, sitten em. vanha xpres väylän kortti kiinni vaikka lienee 1.0 ja nykyinen xpres 2 tai jopa 3 version? toimi ok, ei herjoja. bios update tehty ok


1) "default"  "heittämällä"  ;) eli prossun näytönohjaimella asennus ok sinänsä, net piuha kiinni, kun buut: reboot or select proper... eli sama musta ruutu kun on tyhjentänyt levyn...
kävi kattomassa live levyllä, oli filet silti vielä levyllä.

2) em. 9500GT kortti kiinni ja asennus ok, net piuha kiinni, buut ja sama virhe (!)

3) kuten 2 kohta mutta net piuha irti (auttanut aiemmin alkuonkelmiin, eli näytönohjain, tosin eri palikat) ja sama virhe (!!!) tässä vaiheessa hymy on jo hieman hyytynyt  :o

sitten bios kattelua eli tämä Radeon pois päältä jos auttais, mutta miten pois ? IGFX multi monitor on pois, primary video device on pcie/pci video (vaihtoehtona IGFX) ja sitten ainoa kohta, jossa valinta em. Radeon suhteen: auto (joka ollut tähän asti) tai force, mutta ei disable?!  >:( forcesta tulee lisävalintoja UMA frame buffer size: auto, 32M, 64M, 128M, 256M, 384M ja tätä ei nyt ruvennut valitsemaan vaan auto, vielä on hdmi/dvi port output valinta (piruutttaan kokeili myös aluksi xp asennusta (!) mutta jo alussa blue screen, kuten win on tapana  ;) ohjain ja varmasti moni muukin asia eli ihan liian uusi ja vaikea että xp enää ymmärtäisi, ei tule 7 tms. koskaan, tämä ei ole nyt topic)

live levyllä nyt ajelee, miten tästä eteenpäin... ???

äkkiseltään katottuna olis testattu 10.10 kanssa ja toimii??? täytyypä koittaa...
Ei passaa ostaa liian uutta konetta  ;D  toisaalta minkä tänään ostat, on se huomenna jo vanha  ;D

fr.asus.com/websites/global/aboutasus/OS/Linux.pdf


« Viimeksi muokattu: 08.02.12 - klo:12.47 kirjoittanut jimbo »

shelby

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1861
    • Profiili
Vs: Uusi kone ei tykkää ubuntusta
« Vastaus #1 : 07.02.12 - klo:15.26 »
Tuo nyt periaatteessa on vanhaa rautaa, miten poweri? Koeta eri powerilla tai vaihda normiajurit ( älä asenna lisäajureita ) näyttökorttiin, ei taida kestää unityä? Koeta classic gnome työpöytää ilman mitään tehosteita ym ym.
Ubu Gnome 20.04.1 LTS
Win 8.1 laptop I
Win 10 laptop II
Ubu Mate 20.04.1 LTS
Kubu 20.04.1 LTS

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3515
    • Profiili
Vs: Uusi kone ei tykkää ubuntusta
« Vastaus #2 : 07.02.12 - klo:16.18 »
Koita ensin bioksen asetuksilla Factory Defaults - siellä voi olla uutenakin vaikka mitä väärää päällä. Erityisesti Plug and Play OS = NO, pitää olla päällä.

jimbo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 345
    • Profiili
Vs: Uusi kone ei tykkää ubuntusta
« Vastaus #3 : 07.02.12 - klo:16.40 »
4) tapaus oli kuten 1) 10.10 ja ilman 9500GT, asentui ja sama lopputulos eli musta ruutu.

sitten GT kiinni eikä millään halunut käynnistää live levyä, koitti monta eri cd asemaa, pari eri kaapelia, monta eri version live cd  ja ei millään, sitten otti GT kortin pois ja taas toimi, eli se siitä GT+10.10 test ja muutenkin näyttäs, että tämä GT vaikuttaa tietty eli ei kannata oikeen sen kanssa enempää kokeilua. toisaalta radeon sopii huonommin ubuntun kanssa??..yleisesti, tämä tästä.

power pitäisin samana kuin prossu ei kaikkein vikana sormi osottas sitä. kuten lukemalla aiempaa näkee, ei ole vielä ajureita asennettu kun ei ole vielä saanut edes käyttis toimiin. toivoisin ubuntu versio numeroiden käyttöä lempinimien sijaan, koska en ole näitä nimiä opetellut enkä opettele. täytyy seuraavaksi default bios...

petteriIII

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 601
    • Profiili
Vs: Uusi kone ei tykkää ubuntusta
« Vastaus #4 : 07.02.12 - klo:16.55 »
Eikö F1A75-M PRO ole UEFI-emo ? Eikö UEFI:ssa ole joitakin omituisuuksia jotka pitää ottaa huomioon? Olisiko 12.04 parempi ? Olen ajatellut itsekin rakentaa tuolla emolla ja netissähän kerrotaan että se onnistuu kyllä.

jimbo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 345
    • Profiili
Vs: Päivitetty kone ei tykkää ubuntusta
« Vastaus #5 : 07.02.12 - klo:17.12 »
asus sivulla on:
its UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) is the first ever mouse-controlled graphical BIOS interface designed with dual selectable modes, eli bios on 2 eri tilaa ja hiiri tuki, mahd. erikoisuuksista ja miten niitä tulis huomioida ei tietty nyt ole ainakaan tuolla

load optimized defaults kun latas bios ja sitten 10.10 uudestaan niin alussa välkytteli muutamia herjoja ja näytön kanssa onkelmaa mutta sen verran kuitenkin potkii jo, että päästi 10.10 sisään. seuraavax 11.10 koklaus uudestaan tyhjälle levylle. GT kortti tuntuu vain aiheuttavan onkelmia kuten voi olettaakin eikä sitä enää, tämän prossun Radeon kanssa voi elää kun saa toimimaan normaalisti (?) myöhemmin ehkä miettiä sopivaa ohjainkorttia, joka ei radeon pohjanen(!) varsinkin jos ongelmia tämän kanssa, mutta tällä ei kiirettä (paitsi jos tekee ongelmaa, eikä muuta ratkasua..)

11.10 asentu ok, tärkein varmaan bios default, bios update hyvä ja GT kortti pois. tarjoaa nyt 2 eri ohjainvaihtoehtoa nykyiselle: ATI/AMD FGLRX julkaisun jälkeinen päivitys ja samasta suljettu versio, molemmat kehittäjien testaamia, ATI-näytönohjaimien rajoitettu 3D-ajuri. kumpihan olisi sopivampi ja millä perusteella ? ei varmaan suurta eroa, millaisen kuvan tekee, ei pelejä, net selaus suurin osa.
« Viimeksi muokattu: 07.02.12 - klo:19.19 kirjoittanut jimbo »

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3515
    • Profiili
Vs: Päivitetty kone ei tykkää ubuntusta
« Vastaus #6 : 07.02.12 - klo:19.50 »
Jos ymmärsin oikein, niin homma oli taas tuo Bios defaults juttu. Hyvin yleistä asennusongelmissa. Mielestäni aina ensimmäinen temppu ... jos sitä ei ole itse tehnyt jo aiemmin.

Tuskin tuossa näytönohjaimessa sinänsä mitään vikaa on suhteessa Ubuntuun tai koneeseesi - kokeile asentaa jollakin muulla kuin HDMI-kaapelilla. VGA-kaapeli todennäköisesti toimii asentaessa ilman ongelmia.

Tuo on mainittu asennusvinkeissäni - jossakin täällä Foorumilla. Hätätilassa voit yrittää käyttää DVI-liitäntää jos ei ole muuta (adapteri tuli näytönohjaimen mukana, joten kaapeli sinänsä voi olla tuo HDMI-kaapeli, mutta laita adapteri DVI-liitäntään PC:n puolella).

Asennuksen jälkeen HDMI-liitäntä kyllä toimii ilman ongelmia. Tai no, jos sinulla nyt on jo asennettu, niin kokeile nyt. Mitä tekee?

Eri asia on tietysti sitten jos näytönohjain on rikki.
« Viimeksi muokattu: 07.02.12 - klo:19.51 kirjoittanut Ganymedes »

jimbo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 345
    • Profiili
Vs: Päivitetty kone ei tykkää ubuntusta
« Vastaus #7 : 07.02.12 - klo:20.40 »
jos ymmärsin oikein, on yksi kaapeli jossa on dvi liitin molemmat päät, tämä on aiemmin mennyt GT kortista näyttöön ja nyt menee emosta näyttöön, hdmi liityntä ei ole vielä ollut koskaan käytössä eikä siihen ole kaapelia (tai on tv puolella) enkä ole tätä nyt ottamassa käyttöön (ja sille oma kaapelinsa kun sitä käyttää, eikä mitään adaptereita, näytössä ei ole nyt edes hdmi liityntää, joka myös hieman vaikuttaa)

sopivampi ajuri nykyiselle emossa olevalle olisi nyt auki oleva asia, 2 vaihtoehtoa edellä
« Viimeksi muokattu: 07.02.12 - klo:20.45 kirjoittanut jimbo »

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3515
    • Profiili
Vs: Päivitetty kone ei tykkää ubuntusta
« Vastaus #8 : 07.02.12 - klo:21.43 »
No joo, saattoi hyvinkin olla juuri 9500 GT - kortti - musta ruutu asennuksessa, jollakin Ubuntu versiolla, ehkä kuitenkin 9.jotakin. Toimi melkein oikein kuitenkin DVI-kaapelilla BIOS-asetusten jälkeen - sitä ennen oli musta ruutu. VGA-kaapelilla toimi koko ajan oikein.

Oletko kokeillut nyt asennuksen jälkeen sillä DVI-kaapelilla? Pitäisi toimia nyt - jos on samasta asiasta kyse.

jimbo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 345
    • Profiili
Vs: Päivitetty kone ei tykkää ubuntusta
« Vastaus #9 : 07.02.12 - klo:22.54 »

oli sekava enkä ymmärtänyt, koko ajan on ollut sama dvi kaapeli eikä muuta ole eikä tule näillä näkymin, suurin syy kaikkeen tämän uuden emon osalta lienee, että bios asetukset oli väärin, ennenkun load default asetukset, en silti aio laittaa tätä GT korttia enää mahd. sotkemaan. kokeili asentaa ensin ATI/AMD FGLRX julkaisun jälkeinen päivitys, joka antoi error ja teki tosi pitkän error tiedoston /var/log/jockey.log sitten tämä suljettu, asentui ok ja näyttäs olevan ok

« Viimeksi muokattu: 07.02.12 - klo:23.17 kirjoittanut jimbo »