Kirjoittaja Aihe: Peruskonetta hakemassa  (Luettu 4013 kertaa)

uggeli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 351
  • Profiili
Peruskonetta hakemassa
« : 05.11.11 - klo:15.49 »
Eli eli.. Hakusassa olisi halpa peruskone (pöytäkone) joka on linux-ystävällinen, tuon vanhan tilalle joka sanonut poks (täytyy tosin tutkia vielä saisiko virtaa päälle jotenkin..). Hankintaa varten oikeastaan kiinnostaisikin tietää, onko ATI/AMD näytönohjain vielä tänäkin päivänä laskettava vertailun ulkopuolelle jos vain nvidia mahdollisuus tarjolla on? Itselle kun moinen mielikuva syntynyt vuosien varrella. Mainittakoon että rautakiihdytys olisi syytä olla flash videoissakin, jottei niiden katselu olisi yhtä tuskaa.

Heitän tähän pari esimerkkiä, mitäpä olette mieltä / mitä itse suosittelisitte?

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/38860/dbxdr/Acer-eMachines-ET1358-AMD-Athlon-II-X2-220-2-GB-500

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/35092/ddcgm/HP-Compaq-315eu-MT-Athlon-II-X2-245-2-GB-320-GB-Windows-7

Näytön mukana tuleminen ei olisi sinänsä pahitteeksi, koska nykyään ei ole kuin putkimonitori, läppäriä kun tulee enimmäkseen käytettyä (tai nyt toki täysin, kun toinen edes toimi).

Toki aivan otsikon ohitse menevänä voi heittää ehdotusta miniläppäri osastollekin, mutta eeePC x101:stä kun ei kaiketi suomesta ole saatavilla, niin... Eli pääpaino jos pidettäisiin kuitenkin otsikon mukaisesti pöytäkoneissa
Linux: Be root
Windows: Reboot

Tomin

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä / moderaattori+
 • Viestejä: 10854
  • Profiili
  • Tomin kotisivut
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #1 : 05.11.11 - klo:16.26 »
Hankintaa varten oikeastaan kiinnostaisikin tietää, onko ATI/AMD näytönohjain vielä tänäkin päivänä laskettava vertailun ulkopuolelle jos vain nvidia mahdollisuus tarjolla on? Itselle kun moinen mielikuva syntynyt vuosien varrella. Mainittakoon että rautakiihdytys olisi syytä olla flash videoissakin, jottei niiden katselu olisi yhtä tuskaa.
Jos tosiaan flash-videoihin tarvitaan pakosti rautapurku, niin Nvidia on ainoa vaihtoehto, sillä Adoben Flash ei tue VDPAU:n lisäksi mitään muuta. Kuitenkin ainakaan henkilökohtaisesti en ole huomannut mitään ongelmaa muutenkaan, mutta en käytä kuin tavallisen tarkkuuden videoita kapean kaistan takia (1 Mb/s nettiliittymä). Lisäksi mm. Youtube on siirtynyt HTML5 aikaan, joten kaikki uudet videot ovat saatavilla myös HTML5 kelpoisina WebM formaatissa. Eli tämä vapauttaa Flashin rajoituksista.

Molemmat noista mainitsemistasi koneista vaikuttavat ihan päteviltä, mutta HP:n tapauksessa kannattaa huomioida ettei tuohon välttämättä onnistu helposti päivittää näytönohjainta, jos tarvetta tulee. Acerissa oleva näytönohjain on varsin vanhentunut, eikä esimerkiksi tue videoiden rautapurkua (VDPAU), mutta siihen on helpompi asentaa uusi (ainakaan tuotetietojen perusteella ei pitäisi olla ongelmaa). Kumpikaan kone ei ole kovin tykki, mutta selvästikään tarkoitus ei ole pelailla ainaskaan SuperTuxia kummempia pelejä (tai mitä nyt keksiikään).

Tuosta näytöstä. En tiedä miten laadukas tuo HP:n näyttö on, mutta uusia saa jo kohtuu edullisesti. Itse katselisin Asuksen testivoittajanäytön suuntaan (mainostetaan näyttöjen kohdalla), hintaa sillä on ~190€ eli edullisempiakin löytyy. Sen pikkuveli tuumaa pienempänä (sama resoluutio) ja muutaman kympin halvempana tuskin jää paljoa huonommaksi. Jos ei välitä koosta voi näytön saada vielä halvemmallakin, mutta sitten jäädään resoluutiossakin (tosin silti pärjätään useimmille kuvaputkille). Itse hankin vastikään kesällä näytön ja kun en riittävästi katsellut niin päädyin huonoon TN-panelliin, nyt ärsyttää kun parempiakin olisi saanut.
« Viimeksi muokattu: 05.11.11 - klo:16.30 kirjoittanut Tomin »
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

Ganymedes

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3482
  • Profiili
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #2 : 05.11.11 - klo:16.51 »
... kun nyt kysyit henkilökohtaisia suosituksia ... niin ...

En suosittelisi mitään noiden koneiden neljästä pääkohdasta.

Compaq/Acer - halvimmat koneet - ovat nimenomaan koottu kaikkein halvimmista osista ja niissä saattaa olla pahoja ongelmia, jotka syntyvät kun kunnollinen osa korvataan 10...20% halvemmalla osalla, jotta saadaan pohjahintaisia koneita myyntiin. Näin myös joidenkin lehdistössä julkaistujen tilastojen valossa (tosin en katsonut olivatko nuo todella niitä halpis-koneita - esim. HP:llä on toki erittäin hyviäkin koneita). Helpointa on toki pitäytyä merkeissä, jotka ovat vikatilastojen mukaan kaikkein parhaita (esim. Asukset).

Edellisen kun yhdistää Verkkokaupan erinomaisen törkeään ja amatöörimäiseen takuukäsittelyyn, niin en todellakaan voi suositella.

Se neljäs kohta: Olit lähtenyt AMD-linjalle, niin minäkin oli tähän vuoteen asti, mutta Intel on jyrännyt tänä vuonna pahasti edelle.

Katsoisin tuosta säikeestä (Laitealueella sekin) konfiguraatiota ja tapoja hankkia hyvä kone samaan hintaan:

Hiljainen peruspöytäkone kuvankäsittelyyn

E.m. säikeen vaatimuksista voinet sopivasti vielä tinkiäkin, näitä kohtia on useita. Kysynet jos tämä mielipide yleensäkään kiinnostaa  :)

uggeli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 351
  • Profiili
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #3 : 05.11.11 - klo:16.58 »
Kiitos vastauksesta.

Tehoilla ei tosiaan ole sikäli väliä, että aiempi, nyt pimeänä oleva kone oli Athlon Thunderbird 1,4 GHz. :D Näyttiksenä siinä oli Radeon 9600 vaiko pro, no samapa se. Joka tapauksessa tuolla & avoimella ajurilla ei käytännössä voinut kokoruudun videoita edes katsoa (toki tuossa nyt koneen teho muutoinkin rajoitti). Muistelin aikoinani ettei tosiaan tämä suljettukaan ajuri välttämättä auttaisi, niin en sille tielle edes lähtenyt.. Joka tapauksessa suorituskykyhän hyppäisi aivan eri sfääreihin kumpaisellakin koneella. :) Toki harkita täytyy viitsisikö sitä sijoittaa hieman enemmän..

Kuitenkaan tuolla näytönohjaimella ei tässä tapauksessa (noiden kahden koneen välillä) olisi näköjään mitään merkitystä, kun molemmissa sama "ongelma".

Näin heittona voisi tietty laittaa esim tämän:

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/17383/cvkrm/Acer-eMachines-ET1840-Intel-Pentium-DC-E5700-4-GB-1

Joskaan noista näytönohjainten mallimerkinnöistä ei ole jaksanut pysyä ajan tasalla. Lisäksi täytyy harkita tuon hintatason (näytön kanssa laskettuna) järkevyyttä, mikäli käyttö jäisi todella vähäiseksi (mutta kuitenkin tuota konetta joskus tarvitsisi).. Täytyykin ehkä vilkuilla myös käytettyjen markkinoita.

Tosin mitä nyt tutkailin, niin ilmaeisesti VDPAU tuki 315:lle löytyy seuraavasti:

    Complete acceleration for MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 Part 2 (a.k.a MPEG-4 ASP), VC-1/WMV9 and H.264.
    Global motion compensation and Data Partitioning are not supported for MPEG-4 Part 2.

Näytöstä olen periaatteessa samaa mieltä. Loppupeleissä sitähän siinä tuijotettua tulee huomattavasti enemmän kuin niitä tehoja (kunhan tehot riittävät peruskäyttöön, eikä siten nouse savu pään päällä) :)
Linux: Be root
Windows: Reboot

uggeli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 351
  • Profiili
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #4 : 05.11.11 - klo:17.19 »
... kun nyt kysyit henkilökohtaisia suosituksia ... niin ...

Olikin tullut viestiä sillä välin kun kirjoittelin vastaustani & tuli puhelu kesken. :) Niin tuolle AMD linjalle tuli vilkuiltua lähinnä hinta syistä. Tosin hinta / laatu / teho syistä ei ehlä pitäisi tosiaan.. Tuli ilmeisesti turhan nopeasti myös vilkaistua tämä aihe alue lävitse, sillä tuo mainitsemasi ketju meni ohi silmien. Vanhempia taasen en halunnut haulla etsiä, joten tässä ollaan kirjoittamassa turhaa ketjua periaatteessa.

Tuo on myös totta että noista halpamalleista on saanut kuulla kaikenlaista, vähemmän mairittelevaakin.. Mitä taasen tulee Verkkokaupan takuu asioihin, niin sekin on sitten tainnut mennä alas kuin lehmän häntä. En silti malta olla mainitsematta yhtä täysin poikkeavaa esimerkkiä. Menee kyllä aiheen ohitse mutta.. Tuli aikoinaan ostettua 2 kpl kansalaisboksia (my mistake). No eihän noita rotiskoja saanut kuntoon millään firmware päivityksellä. Taisivat olla kuitenkin 2v käytössä (takuu aika ainakin selkeästi oli ummessa), ja laitoin palautetta firmwaresta kun oli yhä jotain ongelmia. Kyllä sitä siis pystyi käyttämään mutta hieman ärsytyskynnystä välillä nosti käyttäjäkunnassa. No pyysivät lähettämään boksit takaisin & sain rahat täytenä takaisin! :D tuon jälkeen tilelle tulikin Topfieldit, jotka toki nykyään korvaantuneet DVB-T2 telkulla...

Itse asiasta totean vielä, että ilmeisesti intelin näytönohjain riittää nykyään sentään johonkin. Ja vaikka nuo pakettikoneet olikin mitä ovat, niin löytyisihän niitten joukosta intel näyttis sallittaessa esim. tällanen:

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/53333/ddqvc/Acer-eMachines-EL1850-Intel-Pentium-E6700-2-GB-500

Mutta juu, eipä tuossa ollutkaan tuota Intel Graphics 3000:sta eikä edes Core sarjan prossua. Joten täytyy tutkailla ja jatkaa joko tuohon toiseen ketjuun.. Tai sitten yrittää kasailla joku halpa paketti noiden innoittamana ja jatkaa tähän, tuolla kun menty kuitenkin jo liki 1000€ paketteihinkin, joten palveleeko tarkoitusta heittää siihen ketjuun  halpakokoonpanoja. Täytyy katsella, kiitos palautteista!
Linux: Be root
Windows: Reboot

Tomin

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä / moderaattori+
 • Viestejä: 10854
  • Profiili
  • Tomin kotisivut
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #5 : 05.11.11 - klo:18.23 »
Heh. Nuo on just Acerin koneita. Tosin en kyllä ole huomannut mitään erityisen huonoa (ainoassa) Acerin pöytäkoneessa, jota olen käyttänyt. Sen verta iäkäs vehje tosin on kyseessä, että levyt kytketään IDE:llä ja suorittimena on P4 aikainen Celeron (2,5 GHz). Jos jotain huonoa pitäisi mainita, niin piirisarja (ja näyttis) on SiS:n tekeleitä. Tosin sekin kone lopetti toimintansa jokin aika sitten (emolevyvika) ja tänä päivänä siinä on uudet osat sisällä.

Vastaavasti ostin sen ainoan Asuksen kannettavan, josta käytännössä kaikki koneet hajoavat samalla tavalla. Saranat eivät kestä, mutta oma koneeni on sekin nykyään hajonnut ilmeisesti emon puolesta, joten eipä siitä sen enempää iloa ollut. :P

Henkilökohtaisesti en myöskään ole mitään heikkoa tavannut Verkkokauppa.comin palvelussa, mutta toisaalta enpä ole sitä kovin paljoa päässyt käyttämäänkään (takuun puolesta). Viimeksi antoivat ilmaisen DVI-johdon (Single Link kuitenkin :P) koska olivat kirjoittaneet tuotetietoihin, että näytön mukana tulee DVI-johto, vaikka paketissa oli ainoastaan VGA. Valitin asiasta ja sain kaipaamani johdon.

Nuo Pentium Dual Core:t mitä noista koneista löytyy eivät ole sukua uusille Sandy Bridgeille ja sanoisinpa, että eivät ole sen kummempia kuin AMD:n suorittimet. Lisäksi ensin mainitsemasi Pentiumi käyttää DDR2-muistia, joka on hitaampaa ja vanhentuvaa teknologiaa (esim. muistipäivitys on (jo nyt?) kalliimpi tehdä). Ei varmaan tuossa hintaluokassa ole kovinkaan paljoa eroa valitseeko Inteliä vai AMD:tä (vai onko?). Ainakin mitä katsoin tuolta Verkkokauppa.comin sivuilta, niin varmaan jokainen kone on aikalailla yhtä hyvä ja harvasta löytyy näytönohjainta, josta olisi apua Flashin kanssa.

"nVidia 315 1 GB näytönohjain" lienee siinä mielessä hyvä valinta, että siitä löytyy jo VDPAU, mikäli sitä arvelee kaipaavansa. Ja tosiaan vaikka Intelin uusimmissa näytönohjaimissa on VA-API videonpurku ei Flash osaa sitä käyttää. Huomaa kuitenkin, että sen VDPAU kykyisen näytönohjaimen saa helposti 30-50€ satsauksella sitten kun sitä tietää tarvitsevansa (tai vaikka heti).

PS. Ja juu, en laittaisi tuonne ketjuun halpakoneista, koska siellä kasataan lähemmäs 1000€ kokoonpanoa.
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

Ganymedes

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3482
  • Profiili
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #6 : 05.11.11 - klo:18.43 »
Tämä on ihan hyvä ketju tähän asiaan, mielestäni.

Viitteelläni tuohon ketjuun tarkoitin sitä, että kun hieman tingitään tuon ketjun vaatimuksista - halvempi kotelo, turhat tuulettimet pois, toinen levy tarpeettomana pois ja vaihdetaan näytönohjain HD-kiihdytyksellä varustettuun halvempaan nVidiaan, niin ollaan jo 600 euron pinnassa. Tällöin siis vielä on jäljellä i5-prosessori, DDR3-muistit ja hyvä emolevy, jotka ovat aivan eri luokkaa kuin mitä tässä puhuttiin. Noistakin voi vielä tinkiä jos tarpeen.

Ei se aivan halvin hintaluokka ole useinkaan se mitä kannattaa ostaa, jos halutaan säästää rahaa = "Köyhällä ei ole varaa halpaan".

Sinänsä en halua väittää halvimmassa hintaluokassa sitä enkä tätä AMD:n ja Intelin keskinäisestä edullisuudesta. i5 maksaa kuitenkin jo 200 euroa, mutta tarkistaisin kuitenkin i3-koneet ennen AMD:n valintaa - i5 ja i7 ovat kuitenkin ylivoimaisia AMD:hen nähden.

Mitä takuuasioihin tulee: aika harva firma vaihtaa kuluttajan tilin asiakkaan tietämättä yritystiliksi, jolloin asiakas menettää kuluttajanoikeudet ja kontrollin siitä kuka tiliä käyttää - Verkkokauppa toimii näin. Aika harva yritys veloittaa 50 euroa (ulosottokelpoisesti) sen jälkeen kun ovat itse välinpitämättömästi testanneet väärin takuuhuoltoon tuotua tavaraa - Verkkokauppa toimii näin. Aika harva yritys on vastaamatta huoltoasioita koskevia sähköposteihin eikä vastaa mitään soittopyyntöihin - Verkkokauppa on.

Useimmat yritykset, joko selvittävät näitä asioita kahden kesken asiakkaan kanssa (kaikki joissa on asiakaspalvelu, esim. Koneboxi, Stockmann, kaikki käyttämäni kivijalkamyymälät) tai sitten näillä on ammattimainen RM-käytäntö, jossa palautuksista pitää sopia etukäteen (esim. Deltaco ja DataSystems). Tässä mielessä Verkkokaupan käytäntö on jo rakenteellisesti törkeää ja amatöörimäistä. Esimerkiksi ei edes Anttilassa toimita tällä tavalla - heillä printterin takuuasiaa hoidettin vain perinteisesti huonosti, mutta ei sentään törkeästi.
« Viimeksi muokattu: 05.11.11 - klo:20.24 kirjoittanut Ganymedes »

uggeli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 351
  • Profiili
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #7 : 05.11.11 - klo:21.19 »
Heh tulipa tuossa kokeiltua paketin kasaamista ja ilmeisesti tuo karsimispuoli olikin luultua vaikeampaa.. Oheisenlaisen sain toistaiseksi, jotain saattaa puuttua / olla väärää, mutta koteloita on tarkoituksella 1 liikaa, sillä en vielä päättänyt kumpaan kallistuisi, toinen oli lähinnä hinnan vuoksi valittuna. :)


Ostorkorisi sisalto:

Koodi                     Nimike                                                                                      Kpl   Hinta        Yht         
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PROMINENT-5               Prominent 5 Silent, ATX-kotelo                                           1     101.00       101.00       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/PROMINENT-5
NX-6000-R3                630W NX-6000 R3 -  ATX-virtalähde, 80+ Bronze                 1     83.00        83.00       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/NX-6000-R3
KVR1333D3N9K2/4G          2x2GB, DDR3 1333MHz, CL9                                         1     33.00        33.00       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/KVR1333D3N9K2/4G
FD-CA-CORE-1000-BL        Core 1000, mATX-kotelo, musta                                     1     39.00        39.00       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/FD-CA-CORE-1000-BL
BX80623I52310             Core i5-2310, LGA1155, 2.9 GHz, 6MB                                1     186.00       186.00       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/BX80623I52310
H61M-GS                   H61M-GS, LGA1155, Intel H61, DDR3, mATX                           1     67.00        67.00       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/H61M-GS
SATA-05                   SATA-150-kaapeli yhdelle laitteelle, 0.5m, sisäine                   2     3.00         6.00         
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/SATA-05
WD3200JS                  320 GB, Caviar, 3.5", SATAII/300, 8MB, 7200RPM                    1     88.00        88.00       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/WD3200JS
DVI-600A                  DVI-kaapeli Dual Link DVI-D u - u 2m                                       1     8.00         8.00         
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/DVI-600A
GH22NS30RBBB              DVD+/-RW DL 22x, SATA, Musta Bulk                                 1     19.90        19.90       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/GH22NS30RBBB
VE228H                    21,5" VE228H LED-monitori, 16:9, 1920 x 1080, 5ms,               1     154.00       154.00       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/VE228H
ENGT520-SILENT/DI/1GD3(LP GeForce GT 520 Silent, 1GB, passiivinen, VGA/DVI/H 1     47.40        47.40       
   Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/ENGT520-SILENT/DI/1GD3(LP)
                                                                                                                                  Yhteensä (EUR): 832.30


Aika kaukana tavoitteesta siis ollaan, vaikka tuon nexus kotelon tuosta hetikin heivaisi pois. :D Tällöin olisi luonnollisesti 731,3€ huh huh. Tuntuisi vaan niin hullulta ottaa jonkun kympin säästön takia i3 prossua, mutta pakko sitä on tässä joskus käydä tuota tarkemmin läpi. Jos sitä pääsisi edes vähän lähemmäs 500€ hintalappua. Toki tässä on hyvin esillä sekin ilmiö kun konetta alkaa kasailemaan, että siinä tulee napsittua osat joita suunnilleen haluaisi, sen sijaan että tyytyy siihen että 299,90€ saan tuollaisen. :)
Linux: Be root
Windows: Reboot

Ganymedes

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3482
  • Profiili
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #8 : 05.11.11 - klo:22.39 »
No mutta aika lähellehän 500 euroa tuossa päästäänkin, jos:

- jättää näytön pois jota ei tuossa 300 euron koneessakaan ollut
- ottaa halvimman kotelovaihtoehdon
- ottaa pienemmän powerin (valitsemasi on aivan ylitehokas tuolle koneelle)
- tai mieluiten jos oikeasti haluat verrata, ottaa kotelon jossa on valmiiksi poweri (mikä hyvänsä vaihtoehto käy ja sinänsä lienee samaa luokkaa tai parempi kuin tuo halpis-koneen vaihtoehto)

Vastineeksi sinulla on hyvin tehokas poweri&nopeat muistit ja mahdollisuus valita näytönohjain joka toimii. Kaikki nämä ovat kuitenkin varsin ratkaisevia tekijöitä koneen nopeudelle.

Tämä näin vertailukohtana - onhan toki hyvin suunniteltu kotelo miellyttävä, esim. Antec Sonata III, mutta ei siitä noin paljoa tarvitse/kannata maksaa kuin mitä sinulla on listalla (kotelo+poweri) - tarkoitan siis peruskoneessa kun yhtään verrataan valmispaketteihin.

Levyn hinta kapasiteettiin nähden on vain hurja juuri tällä hetkellä - pari kuukautta sitten tuohon hintaan olisi saanut 2 TB:n levyn.

Toisaalta - aivan erilaisena vinkkinä - huolellisesti valituilla halpisosilla ja käytetyillä osilla saa aikaiseksi peruskäyttöön oikein hyvän koneen - esim. itse tein vanhan (=ilmaisen) peltisen pizzalaatikkomallisen kopan varaan halpis-koneen, joka toimii kuitenkin erityisen miellyttävästi. Tämä vaatii kuitenkin säätämistä.
« Viimeksi muokattu: 06.11.11 - klo:11.51 kirjoittanut Ganymedes »

uggeli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 351
  • Profiili
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #9 : 11.11.11 - klo:13.58 »
Heitetääs nyt tänne tämäkin. Eli kun noiden prossujen kehityksessä ei ole jaksanut niin pysyä perillä, niin mitä mieltä enemmän tietävät ovat seuraavanlaisesta (saisin käytettynä):

Intel Core2Duo 2.66 GHz - 3 Gt DDR2 keskusmuisti, - 500 Gt SATA kiintolevy - kirjoittava lightscribe DVDRW asema - Intel Q963 piirisarja - sisäinen Intel GMA 3000 näytönohjain - 16-in-1 muistikortinlukija etupaneelissa - PCI Express 16X ja 2kpl PCI väyläpaikkaa - näppäimistö ja hiiri - Windows Vista Business FIN + lisenssi

Itse olisin nyt kallistumassa tuon puoleen. Tuohon ehkä passiivi nvidia ja kaveriksi näyttö...
Linux: Be root
Windows: Reboot

Ganymedes

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3482
  • Profiili
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #10 : 11.11.11 - klo:14.45 »
Peruskoneeksi aivan riittävä - edullisuus riippuu ihan hinnasta, jota en tiedä. Käytetyssä, jos on toimiva alkujaan, ei ole mielestäni mitään erityistä varottavaa - osat tuntuvat hajoilevan lähes yhtä todennäköisesti uudesta kuin vanhastakin, noin keskimäärin (= aika murheellinen kuva osien laadusta). Enemmänkin tuossa on kyse siitä, että kuka emolevyn ja virtalähteen on valmistanut - tai kuka valmistaja ne on koneeseen alunperin valinnut - jota en myöskään tiedä.

On toki pari kertaluokkaa hitaampi kuin i5-prosessorilla varustetut koneet, joita edellä hahmoteltiin. Toisaalta, normaalissa selainkäytössä ja vastaavassa - onko sillä jotain väliä? Mielestäni Ubuntu toimii varsin asiallisesti vähän hitaammallakin koneella (kun ottaa täysin turhat näytönhidasteet pois päältä) eikä muutu aikaa myöten hitaammaksi. Itselläni on olohuoneen koneessa Athlon hidas-dual-core ja vanha IDE-levy - toimii aivan asiallisesti peruskäytössä.

Lasse.

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1668
 • Techjunkie.
  • Profiili
  • Liquid Flower Games
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #11 : 11.11.11 - klo:14.51 »
Heitetääs nyt tänne tämäkin. Eli kun noiden prossujen kehityksessä ei ole jaksanut niin pysyä perillä, niin mitä mieltä enemmän tietävät ovat seuraavanlaisesta (saisin käytettynä):

Intel Core2Duo 2.66 GHz - 3 Gt DDR2 keskusmuisti, - 500 Gt SATA kiintolevy - kirjoittava lightscribe DVDRW asema - Intel Q963 piirisarja - sisäinen Intel GMA 3000 näytönohjain - 16-in-1 muistikortinlukija etupaneelissa - PCI Express 16X ja 2kpl PCI väyläpaikkaa - näppäimistö ja hiiri - Windows Vista Business FIN + lisenssi

Itse olisin nyt kallistumassa tuon puoleen. Tuohon ehkä passiivi nvidia ja kaveriksi näyttö...
Riittää aivan hyvin, osta pois jos halvalla saat.
Kone 1: Intel Core i5 2500K, 8GB DDR3, nVidia GTX 560 Ti 1GB, 2x1TB & 1x 250GB HDD, Windows 7 & Arch
Kone 2: Lenovo Ideapad Z370 (i5-2410M, 4GB RAM & GeForce 410M) Chakra
Google LG Nexus 4 (ParanoidAndroid)
Linuxia noin vuodesta 2004.

uggeli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 351
  • Profiili
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #12 : 11.11.11 - klo:15.17 »
Riittää aivan hyvin, osta pois jos halvalla saat.

Näin itsekin ajattelin. Hintaa tuolle tulis pikkuisen reilu 200€, eli näytön kanssa about samoihin kuin tuo yllä mainittu HP pakettikone näytöllä (tuohan oli AMD pohjainen tuossa yllä). Tämä käytetty kone taasen olisi myöskin HP linjastolta, mutta kalliimman luokan kone noin muutoin (ns. yrityskoneita)..
Linux: Be root
Windows: Reboot

Ganymedes

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3482
  • Profiili
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #13 : 11.11.11 - klo:15.22 »
...
Tämä käytetty kone taasen olisi myöskin HP linjastolta, mutta kalliimman luokan kone noin muutoin (ns. yrityskoneita)..

Käsittääkseni nämä ovat aivan eri luokan koneita kuin nuo markettien halpis-koneet (mutta en tunne näitä henkilökohtaisesti).

matt1

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 106
  • Profiili
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #14 : 11.11.11 - klo:16.05 »
Hei, juuri tuollaisia parin sadan core2duo-koneita katselin itsekin taannoin. Niitä oli tuossa hintaluokassa jokusella myyjällä täällä pk-seudulla, aika montakin yksilöä. Siihen kiinnitin huomiota että samaan hintaan oli laitettu kaikenlaisia core2duo-prossuja, uudempia ja nopeampia ja sitten vanhempia.

Se vähän arvellutti että noilla HP-Compaq-ym toimistokoneilla on käsittääkseni aivan omia virtalähdemalleja jota ei saa mistään halvalla eikä uutena. Muun mallinen ei aina mahdu. Toisaalta, kyllähän ne varmaan vuosia kestää noinkin.

Itse ostin käytettyjä osia ja myös ison käytetyn kotelon ja virtalähteen, mutta eipä lähtenyt lähellekään kahteensataan: parikin tuollaista halpista olisi saanut siihen hintaan tai jopa uuden markettikoneen.


qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4774
  • Profiili
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #15 : 11.11.11 - klo:17.43 »
Se vähän arvellutti että noilla HP-Compaq-ym toimistokoneilla on käsittääkseni aivan omia virtalähdemalleja jota ei saa mistään halvalla eikä uutena. Muun mallinen ei aina mahdu. Toisaalta, kyllähän ne varmaan vuosia kestää noinkin.
Vanhassa Fujitsun työkoneessani ainakin oli melko erikoisen näköinen virtalähde. Niin näyttää olevan myös nykyisessä HP:n työkoneessanikin, mitä nyt vähän sisälle näkyy jäähdytysaukoista. Kone ei kyllä edes ole tornimallinen mikä varmaan selittää osin asiaa.

*edit*
Vanhempi oli kait viitisen vuotta käytössä ja nykyinenkin ollut kutakuinkin pari vuotta, eikä niissä siis kyllä mitään vikaa ole ollut.

uggeli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 351
  • Profiili
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #16 : 11.11.11 - klo:17.47 »
Tuli tuollainen sitten tilattua hintaan 235€. Vielä täytyy laittaa näyttö tilauksen ja näytönohjain.. Mitä mieltä olette tällaisesta näytöstä:

Asus  21.5" ML229H IPS LED
http://www.jimms.fi/hae/ML229H

Niin ja onko tuo IPS siis parempi tekniikka, kuten olen antanut itseni ymmärtää? Tuo GeForce GT 520 jää tässä vaiheessa harkinnan alle, tai toki kannattaa tilata samalla kuin näyttökin, jos aikoo.. Tarve vaan on siinä ja siinä + se että paljonkos tuollainen vaatisi siltä virtalähteeltä.. No nämä asiat hakevat tässä paikkaansa rauhassa. Tässä vaiheessa sanonkin kiitokset kaikille tähän ketjuun osallistuneille, saitte ainakin torpattua tuon "markettikoneen". :D Teho tosiaan jää jälkeen noista i5 kokoonpanoista, mutta hinta nyt ratkaisi tällä kertaa, etenkin kun kyseessä tavallaan kakkoskone. Ja takuulla tuokin eri planeetalta kuin tuo vanha Athlon TB 1,4 GHz :D Hinta kokonaisuudessaan muodostuu mielestäni kohtuulliseksi verrattuna marketti paketteihin, oletan tuosta samanverran tehoa löytyvän kuin noista halvimmista AMD prossuista.
Linux: Be root
Windows: Reboot

Ganymedes

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3482
  • Profiili
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #17 : 11.11.11 - klo:17.57 »
... saitte ainakin torpattua tuon "markettikoneen". :D

 ;D

Lainaus
....
Ja takuulla tuokin eri planeetalta kuin tuo vanha Athlon TB 1,4 GHz :D

Legendaarinen Thunderbird  ;D ... jonka jäähdytys aikoinaan oli pieni ongelma - kunnon jäähyihin ei vielä oltu totuttu.

Teho on parempi ja aina on kyse siitä mitä milläkin rahalla saa.

Tomin

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä / moderaattori+
 • Viestejä: 10854
  • Profiili
  • Tomin kotisivut
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #18 : 11.11.11 - klo:18.40 »
Mitä mieltä olette tällaisesta näytöstä:
Asus  21.5" ML229H IPS LED
http://www.jimms.fi/hae/ML229H
Niin ja onko tuo IPS siis parempi tekniikka, kuten olen antanut itseni ymmärtää?
IPS-paneelit tosiaan yleisesti ottaen ovat parempia kuin TN-paneelit. Niissä on paremmat katselukulmat ja parempi värintoisto, mutta samalla ne ovat kalliimpia. Kyllä minä tuon näytön ostaisin jos se olisi paneelista kiinni. Tyylistä en ole yhtä varma, mutta se onkin makuasia.

Tuo GeForce GT 520 jää tässä vaiheessa harkinnan alle, tai toki kannattaa tilata samalla kuin näyttökin, jos aikoo.. Tarve vaan on siinä ja siinä + se että paljonkos tuollainen vaatisi siltä virtalähteeltä..
Ei se paljoa vaadi. Uskoakseni ei juuri eroa integroiduista piireistä eli hyvin voi aivan hyvin laittaa, jos käytössä on normaali virtalähde (ei siis mikään 100W tai vähemmän, jolloin pitää muutenkin tietää paljonko osat kuluttavat).
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

uggeli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 351
  • Profiili
Vs: Peruskonetta hakemassa
« Vastaus #19 : 12.11.11 - klo:20.16 »

Legendaarinen Thunderbird  ;D ... jonka jäähdytys aikoinaan oli pieni ongelma - kunnon jäähyihin ei vielä oltu totuttu.

Heh siksipä tuo täytyi erikseen mainitakin tuo TB.  ;D Itsekin hommasin tuon aikanaan kun olin uusimassa jonkin merkkikoneen sisuskaluja (no ok dtk sentään vain), oli niin pieni kotelo että lämmöstä tuli ongelma, ja suositeltiin kotelon uusintaa minkä sitten teinkin. Tuohon aikaan myöskin tuulettimet huusivat kuin helikopteri. :D Ainoa syy miksi tuota sietänyt tähän päivään asti on se, että tein jäähypuolelle aikoinaan päivitysen jolloin powerikin vaihtui hiljaiseen nexukseen, Powerin vaihtoon oli kyllä lisäsyynä sekin, että hetken päällä oltuaan alkoi powerin tuuletin vastaamaan ritiläänsä, voi sitä ääntä. :D Ei viitsinyt tuolloin alata ritilä / tuletinosaa säätämään..


Teho on parempi ja aina on kyse siitä mitä milläkin rahalla saa.

Näinhän se on, ja vaikka nyt kuluisikin maksimissaan liki sen 500€ näytön kanssa, niin siinä on se tietty psykologinen raja kuitenkin, itsellä kun teki todella tiukkaa saada edellä kaavailluista osista 500€ tuntumaan edes pelkkää torni osuutta, ja vaikka olisi saanutkin, niin samalla näytöllä hintaero olisi ollut kuitenkin kohtuu kiva, vaikka nyt ostaisikin tuon nvidian vielä lisäksi..

Lainaus käyttäjältä: Tomin
...
Lainaus
Jeps näin ajatelinkin, joku IPS paneelilla oleva se nyt tulee olemaan sitten. Täytyy virtalähdepuoli tarkistella sitten kun tuo torni on käsissä..
Linux: Be root
Windows: Reboot