Kirjoittaja Aihe: Ubuntun päivittäiminen Ubuntu Studioksi  (Luettu 1626 kertaa)

zarmo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 51
    • Profiili
Ubuntun päivittäiminen Ubuntu Studioksi
« : 14.09.11 - klo:08.10 »
Hei, olen aikeessa kokeilla Ubuntu Studiota (tai mahdollisesti jotain muuta musiikkikäyttöön sopivaa Linuxia) läppärilläni. Ubuntu Studio vaikuttaisi houkuttelevalta, koska Ubuntusta on ennestäänkin kokemusta, tällä hetkellä käytössä Mint 8. Koneeni ei kuitenkaan suostu boottaamaan DVD:lta. Olisiko järkevää asentaa normaali Ubuntu live-CD:ltä ja sen jälkeen päivittää se Ubuntu Studioksi? Miten tämä tapahtuisi? Onko uusin versio järkevin ratkaisu? Luin jostain, että uusimpiin ei olisi real time kerneliä? Onko Ubuntu Studio ylipäätään järkevä ratkaisu vai kannattaisiko kokeilla vaikka 64 Studiota?

-Jarkko
Asus X554L (i5, 8G, ssd)
Ubuntu 16.04 LTS

juyli

  • Vieras
Vs: Ubuntun päivittäiminen Ubuntu Studioksi
« Vastaus #1 : 14.09.11 - klo:08.47 »
Koneeni ei kuitenkaan suostu boottaamaan DVD:lta. Olisiko järkevää asentaa normaali Ubuntu live-CD:ltä ja sen jälkeen päivittää se Ubuntu Studioksi? Miten tämä tapahtuisi?

Hmmm... Ei käynnisty DVD:ltä, entä usb-tikku tms?
Ubuntu-studioksi tavan Ubuntu muuttuu (ainakin kohtuullisesti) asentamalla ubuntustudio-desktop ohjelmakokonaisuuden:
http://packages.ubuntu.com/natty/ubuntustudio-desktop

koivukoski1

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 727
    • Profiili
Vs: Ubuntun päivittäiminen Ubuntu Studioksi
« Vastaus #2 : 14.09.11 - klo:13.11 »
Ei kai sillä merkitystä, onko Mint, tai joku muu jakelu. Mutta kernelillä ehkä on. Uusin LowLatency kerneli taitaa olla 3.0.0.10? RealTime ytimistä uusin 2.6.33 (itselläni 2.6.31). 3.0.0 rt tekee tulojaan. Eli käyttötarkoitus ratkaisee.
t. Koivukoski1

Heikki Ketoharju

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 716
  • Tee enemmän, harmittaa vähemmän!
    • Profiili
    • heikki.ketoharju.info
Vs: Ubuntun päivittäiminen Ubuntu Studioksi
« Vastaus #3 : 15.09.11 - klo:10.37 »
Kernel on todellakin tärkeimpiä juttuja audiokäytön jouhevuuden kannalta. Toinen on sitten tietenkin hyvä äänikortti, joka vakauttaa systeemiä myöskin. Realtime-kernel ei ole nykyään aivan välttämätön, ellei tee raskaammanpuoleisia prosessointeja koneella. 2.6.39 -kernelistä eteenpäin aika monet realtimeominaisuudet on jo normaalissa ytimessä mukana. Koivukosken mainitsema 2.6.33 on vissiin oikein hyvä, ja ilmeisesti myös 2.6.31, kun kerta herra sitä käyttää?

64 Studion kakkosversio on mainio, mutta se on nykyään jo erittäin vanhaa softaa. Kolmosversiota en suosittele, (sitäpaitsi sekin on aika vanha jo nykyään) ja nelosversio (nimeltään OpenDAW), ei tunnu paljon liikahtaneen. Itse en ole sitä edes testannut. 64 Studion perään tulee kuitenkin useasti haikailtua, koska se oli eka audiojärjestelmä, joka yksinkertaisesti vaan toimi.

Ubuntu Studio lienee joka tapauksessa paras vaihtoehto aloittaa. Kannattaa asentaa asennuslevyltä tai -tikulta, jos vain mahdollista. Vaihtoehtoisesti voit asentaa pakettivarastoista ubuntustudio-paketit – tästä joku muu ehkä osaa kertoa paremmin kuin minä. Asmo Koskinen on tehnyt 10.04 -versiota koskien jonkinlaiset ohjeet Wikin puolelle: http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu_Studio

Jos Ubuntu Studio ei syystä tai toisesta ala luonnistumaan, voit koettaa KXStudiota (joka myöskin asennetaan Ubuntun päälle) tai AVLinuxia, joka on erillinen, debianpohjainen distro.

Muitakin distroja löytyy oheisesta listasta, mutta ne eivät välttämättä ole hirmu ajantasaisia:
http://wiki.linuxmusicians.com/doku.php?id=linux_multimedia_distro_s

(Niin, itse käytän musahommiin Arch Linuxia, mutta en sitä hirmu aktiivisesti sinulle mainosta, koska sen kanssa joutuu hieman säätämään, ja monet asiat tehdään komentoriviltä käsin. Lopputuloksena on kuitenkin parhaita ja ajantasaisimpia musantekoympäristöjä, mitä olen Linuxilla käyttänyt.)
« Viimeksi muokattu: 15.09.11 - klo:10.44 kirjoittanut Heikki Ketoharju »
-
Minä kirjoittelen suomenkielisiä ohjeita Linux-musiikintekoon:
http://linux.fi/wiki/Musiikinteko_Linuxilla
-
Kansainvälinen Linux-audio -wiki, sovellusluettelo ja äänikorttitietokanta:
http://wiki.linuxaudio.org