Tuossa on edellä hyvää asiaa, seuraavassa selvennyksiä koska jotkut asiat liippaavat läheltä omia esityksiäni.
1.
Kotelo, Antec Sonata III ei tosiaan ole mikään kotelo ruokaketjun huipulla, onpahan vain helppo ostos ja erittäin hyvä takavuosien koteloihin nähden. Kannattaa tutkia muita vaihtoehtoja jos siinä joku ominaisuus mättää.
2.
Jäähdytys ei liene kuitenkaan ongelma, koska noilla spekeillä pointtini oli lähinnä se, että toivottavasti vältyt rakentamasta lämpövoimalaitosta. Peliohjaintahan et tarvitse, speksiesi mukaan.
3.
Intelin suorituskykyyn olen oppinut suhtautumaan kriittisesti. Sanottakoon heti aluksi, että en ole lukenut uusimpia testejä. Vähän vanhemmissa Intel loisti ainoastaan toimittajien yhteenvedoissa (herää kysymys miksi?). Kun itse testit purki auki, niin AMD ei ollut yhtään hitaampi samassa hintaluokassa sellaisessa tehtävässä, jossa prosessoritehoa oikeasti tarvittiin. Sen sijaan Inteliltä löytyi nopeampia prosessoreita jos hinnalla ei ollut mitään väliä JA sovellus säikeistyi - näistähän nämä toimittajat aina innostuvat ja näistä nämä kauppiaat aina jaksavat puhua.
Lämmöntuotto oli AMD:llä aiemmin korkeampi - en tiedä siitäkään onko muuttunut. Asialla tuskin on mitään väliä, koska Asus emoilla on nykyään 8 (!) portainen prosessorin tehon automaattinen säätö. Tällä on väliä jos Ubuntu ei osaa mitään sellaista JA konetta pyöritetään 24/7 (tosin tällaista varten on aivan omat koneet).
4.
En suositellut kaksiytimistä prosessoria, vaan kirjoitin siitä, että josko 6-ytiminen on hyödyllinen. Hintaero voi olla enemmänkin kuin 60 euroa 4-ytimiseen nähden.
5.
Levyjä saa tosiaan lisää jälkeenkin päin, ihan yhtä hyvin, kun et maininnut mitään erityistä tarvetta. Tosin tehokkaan systeemin tekemiseen jossa vielä backupitkin on heti mietitty, tarvitse kolmet levyä. Backupeissa "rsync" - scriptit erilliselle levylle on helppo tapa käynnistää homma.
6.
En tosiaan usko minäkään, että käytössäsi 2 GB riittää.
Lopuksi vielä hieman tehotyöseman suuntaviivoja jotta ei synny väärää käsitystä siitä mitä suosittelisin, esim. raskaassa virtualisointikäytössä (jossa ajetaan esim. kolmea virtuaalikonetta, joissa on 2 Oraclea ja yksi MS SQL Server toiminnassa - varsinaisten sovellusohjelmistojen lisäksi - tosin tässä ei vielä ajeta takaa mahdollisimman nopeaa virtualisointia vaan hyvin helposti portattavaa virtualisointia - tehokkaammassa toiminnassa levyjä olisi huomattavasti enemmän).
Antec P180-koppa, nVidian openGL:ssä hyvin toimiva ohjain, AMD X6 prossu, Asus-emo (yli 100 eur hyvillä piirisarjoilla), nopeat DDR3-muistit, SSD-systeemilevy, 4 sisäistä levyä (3 ajoon, yksi backupeille ja muulle datalle). Tosin sinun käyttöösi, antamiesi tietojen perusteella, tämän on oikeastaan huonompi: kotelo on isompi rotjake, näytönohjain pitää meteliä, syö enemmän virtaa ja lämpenee sekä lisäksi tämä on huomattavasti kalliimpi. Nopeudeltaan tämä on noissa mainitsemissasi töissä ainoastaan marginaalisesti nopeampi - tosin videoeditointi mahdollisesti poissulkien, koska siinä tästä härvelistä saattaa lähteä enemmän tehoa irti ... joten aina riippuu siitä mitä oikeasti tekee ja miten käytettävät ohjelmat osaavat tehoa ottaa irti.