Kirjoittaja Aihe: Kdenliven renderöintiongelma  (Luettu 1270 kertaa)

Emithgih

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 152
  • Profiili
Kdenliven renderöintiongelma
« : 23.07.12 - klo:19.30 »
Jostakin syystä yksi erä videoitani ei toimi Kdenlivessä kunnolla. Valmiissa videossa ei ole kuvaa vaan suuri teksti "INVALID". Googlasin tätä asiaa, ja sama ongelma oli esiintynyt muillakin.

Videot ovat samanlaisia ja samalla kameralla kuvattuja kuin muutkin videotiedostoni, jotka toimivat Kdenlivessä ongelmitta. Siirsin raakavideoita uuteen paikkaan tietokoneessa ja sammutin välillä koneen ja kokeilin muitakin ratkaisuja. Mikään ei auta. Tiettynä päivänä kuvatut videot eivät toimi (en tiedä, onko päivällä mitään merkitystä, mutta videot vain sattuvat olemaan tiettynä päivänä kuvattuja). Open Shotilla videita voi renderöidä normaalisti, ja erilaiset "videoplayerit" toistavat niitä moitteettomasti. Kdenlivessä ne kuitenkin tökkivät.

Varsinainen ongelma on renderöinnissä, mutta jo editointivaiheessa saattaa esiintyä outoja ongelmia, kuten se, että videon ääniraidan äänet loppuvat otoksen puolivälissä, tai joku video on mykkä, tai joidenkin videoiden äänet eivät näy käyrinä audioraidalla. Lisäksi tallennettu tiedosto (kdenlive-projektitiedosto) avautuu jotenkin hitaasti (videot latautuvat ja ilmestyvät näkyviin hitaasti).

(täydennän tätä kirjoitusta, joten tähän tulee "muokattu" -maininta)

« Viimeksi muokattu: 23.07.12 - klo:19.36 kirjoittanut Emithgih »

antinimellinen

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 18
  • Profiili
Vs: Kdenliven renderöintiongelma
« Vastaus #1 : 23.07.12 - klo:22.23 »
jos videot on kerran saman kokosia, samalla fps:llä ja samassa muodossa
niin tulee lähinnä mieleen että ne olisivat jotenkin viottuneita (kuitenkin niin vähän että soitto-ohjelmat toistaa sen).
sen videon vois koittaa paketoida uudelleen.
esim avidemuxilla tai mkvmergellä (pakettti mkvtoolnix-gui)
Debian Wheezy

Emithgih

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 152
  • Profiili
Vs: Kdenliven renderöintiongelma
« Vastaus #2 : 27.07.12 - klo:03.09 »
Ongelman varsinainen syy jäi hieman hämäräksi, mutta se korjaantui, kun siirsin videot eri USB-tikulle. En yleensä ole harrastanut videoiden koostamista ulkoisilta levyasemilta tai USB-tikuilta, mutta koska tietokoneen kovalevy täyttyy huolestuttavaa vauhtia, olen kokeillut tehdä joitakin vähäpätöisiä videoita sitten, että raakamateriaalia ei siirretä kovalevylle.

Kokeilut ovat onnistuneet siihen asti, kun tuli aiemmin mainittu "invalid"-ongelma.

Aloin ratkoa ongelmaa siten, että sekoitin videoon materiaalia kahdelta USB-tikulta, jolloin kävi ilmi, että toisella tikulla olevat aiheuttavat "invalid" -virheen, ja toisella tikulla olevat toimivat normaalisti. Kun siirsin ongelmavideot tälle toiselle tikulle (kokeilin myös kovalevyltä), ne toimivat normaalisti.

Vika on siis jollakin tasolla USB-tikussa tai sen tiedostorakenteessa tai kansion nimissä tai jossakin. Tikku on formatoitu Windowsilla, ja videot on kopioitu siihen myös Windowsilla. Toimiva tikku on muistaakseni edelleen ostohetken formatoinneissa.

Ongelma on siis ratkaistu, mutta syy siihen jäi epäselväksi. Tästä asiasta löytyy kirjoituksia netistä, eli "invalid" -tiedostoja on tullut muillekin.