Ubuntun käyttö > Ubuntu tietokoneissa

Skypeen kirjautuminen

(1/4) > >>

jusssi:
Käytössä Ubuntu 10.04 ja Gnome pöytä. Asensin Skypeen suomen kielen paketit onnistunesesti ja suomennos toimii, mutta siinä hötäkässä Skype nimen ja salasanan yhdistelmä jotenkin sekaantui, koska Skypen käynnistyessä ilmaantuu ylimääräinen prosessi ja tulee ilmoitus toisesta käynnissä olevasta Skypestä. Tämän voinee korjata vain Skypen hallinnossa. Mutta se pieni kysymys:

Mikä komento pitää antaa käynnistettävissä ohjelmisssa Skypen kohdalla.Tavoitteena on saada Skypen käynnistyessä pieni vihreä kuvake paneeliin.

jyri:
Tarkoitatko nyt, että haluat Skypen käynnistymään Ubuntun käynnistyksen yhteydessä suoraan yläpaneeliin (system tray)? Jos näin, niin voit säätää Skypen omista asetuksista ohjelman käynnistymään aina suoraan yläpaneeliin, jolloin tuonne käynnistyviin ohjelmiin riittää pelkkä komento skype.

Tuo valinta löytyy Skypestä Options(CTRL+o) -> General -> rastita "Start skype minimized in the system tray".
Näin siis englannin kielisessä versiossa...

jusssi:
Muutin otsikkoa paremmin aiheeseen sopivaksi.

Tuo kohta, johon viittasit Skypen asetuksissa, on ollut valittuna koko ajan. Muutin käynnistyvien ohjelmien komentokohtaan Skypen. Nyt kun aukaisin Ubuntun, työpöydälle aukeaa Skypen sisäänkirjautumisruutu, jossa lukee jotensakin näin: Toinen Skype ehkä käynnissä eli englannininkielisessä versiossa Another Skype instance exist. Toivomaani vihreää kuvaketta paneelissa ei näy.

Kun menen järjestelmä>ylläpito>järjestelmän valvonta ja siellä prosessit välilehdelle, on siellä tosiaan kaksi Skype prosessia. Kun lopetan ne molemmat ja aukaisen Skypen paneelissa olevasta käynnististimesta (turkoosi kuvake) aukeaa Skypen sisäänkirjautumisruutu, jossa em. ilmoitusta toisesta Skypestä ei luollisesti ole. Annan salasanan, ja Skype avautuu oikein. Vihreää ilmaisinta paneelissa ei kuitenkaan ole, niinkuin silloin, kun kaikki on kunnossa. Aina kun suljen koneen tai vaikkapa vaan Skypen, pitää sama ruljanssi tehdä uudelleen.

Arvelen, että ongelma johtuu siitä, että Skype nimeni, siihen liittyvä salasana ja sähköpostisoitteeni (jonka avulla edellämainitut olen luonut) eivät täsmää. Lisäksi minulla on useita käyttämättömiä Skype nimiä, joista joku nyt käynnistää ei toivotun Skype prosessin.

Arvelen myös, että muuttamalla Skype nimeäni ja sen salasanaa ongelma poistuisi. En vaan haluaisi tätä tehdä, koska tämän jälkeen kontaktini pitäisi luoda uudestaan. Tätä keinoa olen käyttänyt aikaisemmin ja siitä johtuu, että minulla on useampia Skype nimiä Skypen tiedostoissa, jotka koko sotkun aiheuttavat.

Luulisi, että Skypen tiedostoista voisi poistaa tarpeettomat Skype nimet. Nyt on vain niin, että mahdolliset ohjeet Skype.com sivuilla on kirjoitettu vain englanniksi, jota kieltä en hallitse.

Todettakoon vielä, että tämän saman PC:n toisella kovalevyllä on Mint 9, jossa ongelmaa ei ole. Toisella vanhalla PC:llä on openSUSE 11.3 ja siinäkään ei ole ongelmaa.

Olisiko jollakulla täällä foorumilla samantapaisesta ongelmasta ja sen ratkaisaisemisesta kokemusta?

nebula:
poistat /home kansiosta skypen asetustiedostot ...sijaitsee piilotiedostossa .skype tai vaihdat .skype kansion nimeksi vaikka .skype_back.

Sen jälkeen tulee kokonaan uudet asetukset seuraavalla kerralla kun skype aukeaa ja voit kirjautua sun vanhalla accountilla ihan normaalisti ja homma toimii taas... näin uskoisin

Varmista vielä ettei sulla ole käynnistyvissä ohjelmissa jostain syysta kahta kertaa se skype.
Skypeä voi ajaa samaan aikaan useammalla accountilla, mutta ei samalla accountilla kahta kertaa.

jusssi:
Ikävä kyllä ei auttanut. Tein näin:

Vaihdoin .Skype kansion nimeksi .Skype_back. kun en tiennyt, missä tiedostossa nuo asetustiedostot ovat.

Tämän jälkeen suljin koneen ja käynnistin Skypen käynnistyskuvakkeesta, jolloin tuli esiin käyttöoikeusopimuksen hyväksyntä. I agree ja aukeni Skypen käynnistysvalikko käyttäjänimen ja salasanan kyselyineen. Laitoin rastin sisäänkirjautumisruutuun ja käynnistin. Taas sama vanha tarina, virheää ilmaisinta ei ilmaantunut ja mutta Skype aukeni normaalisti. Kun suljin sen, niin uudella käynnistyskerralla tuli herja toisesta käynnissä olevasta Skypestä. Mistä h...stä se ilmaantui?

Järjestelmä>asetukset>käynnistyvät ohjelmat on vain yksi Skype. Mitä siinä pitäisi olla komento kohdassa?

Debianissa (toisella koneella) laitoin siihen /usr/bin/skype. Siellä Skype toimii tällä käyttäjänimellä ja salasanalla

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta