Kirjoittaja Aihe: Skypeen kirjautuminen  (Luettu 8042 kertaa)

jusssi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Skypeen kirjautuminen
« : 20.02.11 - klo:13.16 »
Käytössä Ubuntu 10.04 ja Gnome pöytä. Asensin Skypeen suomen kielen paketit onnistunesesti ja suomennos toimii, mutta siinä hötäkässä Skype nimen ja salasanan yhdistelmä jotenkin sekaantui, koska Skypen käynnistyessä ilmaantuu ylimääräinen prosessi ja tulee ilmoitus toisesta käynnissä olevasta Skypestä. Tämän voinee korjata vain Skypen hallinnossa. Mutta se pieni kysymys:

Mikä komento pitää antaa käynnistettävissä ohjelmisssa Skypen kohdalla.Tavoitteena on saada Skypen käynnistyessä pieni vihreä kuvake paneeliin.
« Viimeksi muokattu: 21.02.11 - klo:11.47 kirjoittanut jusssi »

jyri

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 47
  • Profiili
Vs: Pieni Skype kysymys
« Vastaus #1 : 20.02.11 - klo:19.53 »
Tarkoitatko nyt, että haluat Skypen käynnistymään Ubuntun käynnistyksen yhteydessä suoraan yläpaneeliin (system tray)? Jos näin, niin voit säätää Skypen omista asetuksista ohjelman käynnistymään aina suoraan yläpaneeliin, jolloin tuonne käynnistyviin ohjelmiin riittää pelkkä komento skype.

Tuo valinta löytyy Skypestä Options(CTRL+o) -> General -> rastita "Start skype minimized in the system tray".
Näin siis englannin kielisessä versiossa...

jusssi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Skypeen kirjautuminen
« Vastaus #2 : 21.02.11 - klo:12.15 »
Muutin otsikkoa paremmin aiheeseen sopivaksi.

Tuo kohta, johon viittasit Skypen asetuksissa, on ollut valittuna koko ajan. Muutin käynnistyvien ohjelmien komentokohtaan Skypen. Nyt kun aukaisin Ubuntun, työpöydälle aukeaa Skypen sisäänkirjautumisruutu, jossa lukee jotensakin näin: Toinen Skype ehkä käynnissä eli englannininkielisessä versiossa Another Skype instance exist. Toivomaani vihreää kuvaketta paneelissa ei näy.

Kun menen järjestelmä>ylläpito>järjestelmän valvonta ja siellä prosessit välilehdelle, on siellä tosiaan kaksi Skype prosessia. Kun lopetan ne molemmat ja aukaisen Skypen paneelissa olevasta käynnististimesta (turkoosi kuvake) aukeaa Skypen sisäänkirjautumisruutu, jossa em. ilmoitusta toisesta Skypestä ei luollisesti ole. Annan salasanan, ja Skype avautuu oikein. Vihreää ilmaisinta paneelissa ei kuitenkaan ole, niinkuin silloin, kun kaikki on kunnossa. Aina kun suljen koneen tai vaikkapa vaan Skypen, pitää sama ruljanssi tehdä uudelleen.

Arvelen, että ongelma johtuu siitä, että Skype nimeni, siihen liittyvä salasana ja sähköpostisoitteeni (jonka avulla edellämainitut olen luonut) eivät täsmää. Lisäksi minulla on useita käyttämättömiä Skype nimiä, joista joku nyt käynnistää ei toivotun Skype prosessin.

Arvelen myös, että muuttamalla Skype nimeäni ja sen salasanaa ongelma poistuisi. En vaan haluaisi tätä tehdä, koska tämän jälkeen kontaktini pitäisi luoda uudestaan. Tätä keinoa olen käyttänyt aikaisemmin ja siitä johtuu, että minulla on useampia Skype nimiä Skypen tiedostoissa, jotka koko sotkun aiheuttavat.

Luulisi, että Skypen tiedostoista voisi poistaa tarpeettomat Skype nimet. Nyt on vain niin, että mahdolliset ohjeet Skype.com sivuilla on kirjoitettu vain englanniksi, jota kieltä en hallitse.

Todettakoon vielä, että tämän saman PC:n toisella kovalevyllä on Mint 9, jossa ongelmaa ei ole. Toisella vanhalla PC:llä on openSUSE 11.3 ja siinäkään ei ole ongelmaa.

Olisiko jollakulla täällä foorumilla samantapaisesta ongelmasta ja sen ratkaisaisemisesta kokemusta?


nebula

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 438
  • Profiili
Vs: Skypeen kirjautuminen
« Vastaus #3 : 21.02.11 - klo:15.57 »
poistat /home kansiosta skypen asetustiedostot ...sijaitsee piilotiedostossa .skype tai vaihdat .skype kansion nimeksi vaikka .skype_back.

Sen jälkeen tulee kokonaan uudet asetukset seuraavalla kerralla kun skype aukeaa ja voit kirjautua sun vanhalla accountilla ihan normaalisti ja homma toimii taas... näin uskoisin

Varmista vielä ettei sulla ole käynnistyvissä ohjelmissa jostain syysta kahta kertaa se skype.
Skypeä voi ajaa samaan aikaan useammalla accountilla, mutta ei samalla accountilla kahta kertaa.

jusssi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Skypeen kirjautuminen
« Vastaus #4 : 21.02.11 - klo:17.06 »
Ikävä kyllä ei auttanut. Tein näin:

Vaihdoin .Skype kansion nimeksi .Skype_back. kun en tiennyt, missä tiedostossa nuo asetustiedostot ovat.

Tämän jälkeen suljin koneen ja käynnistin Skypen käynnistyskuvakkeesta, jolloin tuli esiin käyttöoikeusopimuksen hyväksyntä. I agree ja aukeni Skypen käynnistysvalikko käyttäjänimen ja salasanan kyselyineen. Laitoin rastin sisäänkirjautumisruutuun ja käynnistin. Taas sama vanha tarina, virheää ilmaisinta ei ilmaantunut ja mutta Skype aukeni normaalisti. Kun suljin sen, niin uudella käynnistyskerralla tuli herja toisesta käynnissä olevasta Skypestä. Mistä h...stä se ilmaantui?

Järjestelmä>asetukset>käynnistyvät ohjelmat on vain yksi Skype. Mitä siinä pitäisi olla komento kohdassa?

Debianissa (toisella koneella) laitoin siihen /usr/bin/skype. Siellä Skype toimii tällä käyttäjänimellä ja salasanalla

jyri

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 47
  • Profiili
Vs: Skypeen kirjautuminen
« Vastaus #5 : 21.02.11 - klo:20.12 »
Se mitä komento -ruutuun laittaa riippuu siitä miten olet asentanut Skypen. Jos olet asentanut sen .tar.gz paketista, ohjelman polku on se mihin olet itse ohjelman asentanut. Tällöin komento on skypen_asennus_polku/skype (esim. /home/käyttäjä/software/skype)

Jos olet asentanut sen pakettien hallinnalla, niin polku on tod.näk. /usr/bin/skype, jolloin komennoksi pitäisi riittää pelkkä skype. (polku selviää Terminaalista komennolla 'whereis skype')

Mutta oudolta tuo kokonaisuudessaan kuullostaa.

jusssi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Skypeen kirjautuminen
« Vastaus #6 : 21.02.11 - klo:20.49 »
Koodia: [Valitse]
jussi@jussi-desktop:~$ whereis skype
skype: /usr/bin/skype /usr/share/skype
jussi@jussi-desktop:~$

Tuommoista antoi komento. Lisäsin sen käynnistyviin, mutta ei auttanut. Täytynee vielä kokeilla uutta /home/jussi/.skype kansiota (muuttaa sen nimeä) huomenissa.

Merkillistä on, että Skype toimii tällä samalla käyttäjänimellä (Skype nimellä) ja salasanalla tässä koneessa toisella kiintolevyllä olevassa Mint 9:ssä ja toisella koneella samalla kiintolevyllä olevillä Win XP:llä, openSUSElla ja uusimmalla Debianilla. Ainoa, jossa temmuilee on tämä Ubuntu 10.4/Gnome. Toimi aivan hyvin tässäkin, mutta kun asensin pari päivää sitten /usr/share/skype/lang kansioon suomennostiedostot, niin meni sekaisin. Tuskin se tästä johtui, mutta jotenkin tämän jälkeen Skypeen kirjautuminen sekosi. Olen siirtänyt po. tiedostot taas roskakoriin ja Skype on englanninkielinen kuten alunperinkin, mutta ei vaikuttanut asiaan.

jyri

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 47
  • Profiili
Vs: Skypeen kirjautuminen
« Vastaus #7 : 21.02.11 - klo:21.38 »
Okei, eli komento -ruutuun riittää tuo /usr/bin/skype.

Voit tietysti kokeilla poistaa skypen (apt-get remove skype) ja uudelleen asentaa sen.
Jos ei vieläkään toimi, niin poista skype pakettihallinnasta ja lataa osoitteesta http://download.skype.com/linux/skype-2.1.0.81.tar.bz2 uusin versio ja koita sillä.

Kun itse asensin Ubuntu 10.10:iin Skypen pakettihallinnalla, ei se suostunut kirjautumaan sisään accounttiini. Kun latasin tuon yllä mainitsemani paketin ja koitin sillä, niin homma alkoi pelittämään.

jusssi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Skypeen kirjautuminen
« Vastaus #8 : 22.02.11 - klo:09.26 »
Kokeilin vielä Nebulan antamilla ohjeilla, mutta ei onnistunut. Loin toisen nimisisen .Skype kansion ja siirsin alkuperäisen roskakoriin, josta poistin sen lopullisesti. Kuitenkin seuraavassa käynnistyksessä samanniminen .Skype kansio palasi sen uudelleen nimeämäni rinnalle. Ymmärrän tämän niin, että käynnistyessään Skype palauttaa .Skype kansion entisine profiilitietoineen. Huomamsin muutoin erästä .Skype kansion tiedostoa Notepadilla avatessani, että siellä oli vielä sellainen sähköpostiosoite, joka on poistettu noin vuosi sitten. Eipä ihme, että monenmoista sotkua esiintyy.

Olen poistanut ja uudelleen asentanut Skypen useamman kerran sekä Synapticilla että päätteessä (remove purge). Ei ole ollut vaikutusta. Pitääpä koittaa antamallasi linkillä hakea tar paketti. Ongelmana on vain se, että tietotekniset taitoni ovat niin vähäiset, että en osaa asentaa (ilman yksityiskohtaista ohjausta) tar pakettia. Tulisi sekin opeteltua, jos viitsit opettaa. Debianissa sain asennettua Skypen siten, että lisäsin sources.listiin (ohjelmalähde? rivin, jonka kopioin Debian foorumilta. Sen jälkeen Skype oli helppo asentaa päätteellä install komennolla. Ei mahda tämä ohje toimia Ubuntussa?

Viho viimeinen keino, jolla Skypen saan toimimaan normaalisti, on anoa Skypen hallinnolta uusi Skype nimi ja luoda uusi tili. Otaksun, että nykyisiä kontaktejani ei saa tuotua uuteen tiliin.


jyri

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 47
  • Profiili
Vs: Skypeen kirjautuminen
« Vastaus #9 : 22.02.11 - klo:17.21 »
Tar paketin purku ei ole vaikeaa:

$ tar xvfz paketti.tar.gz
$ cd skype_kansion_nimi
$ ./skype

ja skypen pitäisi pyörähtää käyntiin :)

Muista kuitenkin, ettei tämä ole normaali tapa asentaa ohjelma .tar.gz paketista. Yleisesti ohjelmat jotka tulevat .tar.gz paketissa täytyy kääntää itse. Skypen tapauksessa ohjelma tulee jo valmiiksi käännettynä.
 Eli jos jatkossa tulee vastaan tarve asentaa ohjelma .tar.gz paketista, niin tee seuraava:

$ tar xvfz paketti.tar.gz
$ cd paketti
$ ./configure
$ make
$ sudo make install

edit: Kyllä Ubuntussakin tuo asennus onnistuu sudo apt-get install skype komennolla. Jos olet aikaisemmin asentanut skypen synapticilla, niin se on juuri tehnyt tuon mutta antanut käyttäjälle graafisen liittymän siihen...
« Viimeksi muokattu: 22.02.11 - klo:17.25 kirjoittanut jyri »

jusssi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Skypeen kirjautuminen
« Vastaus #10 : 22.02.11 - klo:19.57 »
Heti ensimmäisessä komennossa tökkäsi. Missä lienee virhe:
Koodia: [Valitse]
ussi@jussi-desktop:~$ sudo tar xvfz skype-2.1.0.81.tar.bz2.tar.gz
tar: skype-2.1.0.81.tar.bz2.tar.gz: Toimintoa open ei voi suorittaa: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
tar: Virhe ei ole korjattavissa, poistutaan nyt
tar: Child returned status 2
tar: Exiting with failure status due to previous errors
jussi@jussi-desktop:~$

Lisäksi en tajua mitä seuravassa komennossa tarkoittaa _kansion_nimi. Kolmas komento onnistunee, jos sinne saakka pääsen.

Olen kyllä asentanut skypen sekä synapticilla että install komennolla. Ei ole ollut tähän ongelmaan vaikutusta.

jyri

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 47
  • Profiili
Vs: Skypeen kirjautuminen
« Vastaus #11 : 23.02.11 - klo:13.45 »
Oho, anteeksi, tuo paketti olikin bz2...

eli pura paketti näin:
bunzip2 skype.tar.bz2
tar xvf skype.tar

tuo kansion_nimi on tar paketista purettava kansio. Eli muistaakseni uusimmassa skype versiossa kansion_nimi on skype-2.1.0.81

jusssi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Skypeen kirjautuminen
« Vastaus #12 : 23.02.11 - klo:15.02 »
Ei vaan lähde toimimaan ensimmäinenkään komento.

1. pitääkö rivit antaa yhdessä vai erikseen?

2. pitääkö komento antaa sudona (vai peräti roottina, su,sudo)?

Jos onnistun purkamisessa, niin olisiko seuraava komento jotensakin tämän näköinen:
sudo cd skype_skype-2.1.0.81

Purkamaton latus on /home/jussi  sijainnissa.

Huomaat, kuinka onnettoman huono olen näissä asioissa, joten oleta, että en osaa juuri mitään ja anna ohje mahdollisimman seikkaperäisellä tavalla, please.

jyri

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 47
  • Profiili
Vs: Skypeen kirjautuminen
« Vastaus #13 : 24.02.11 - klo:11.56 »
Anteeksi etten eilen päässyt enää vastailemaan, oli vähän työkiireitä....

Eli ensiksi:
Heti ensimmäisessä komennossa tökkäsi. Missä lienee virhe:
Koodia: [Valitse]
ussi@jussi-desktop:~$ sudo tar xvfz skype-2.1.0.81.tar.bz2.tar.gz
Nyt sinulla on tuo paketin nimi väärin. Paketin nimi pitäisi olla vain "skype-2.1.0.81.tar.bz2" eikä "skype-2.1.0.81.tar.bz2.tar.gz".
Lisäsitkö itse tiedoston perään tuon .tar.gz päätteen?

Tee näin:
1. Lataa paketti Skypen sivuilta.
2. Avaa tiedostoselaimella kansio mihin tallenssit lataamasi skype-2.1.0.81.tar.bz2 tiedoston.
3. Klikkaa pakettia hiiren oikealla napilla ja valitse extract here.
4. Kun paketti on purettu avaa paketista purettu skype-2.1.0.81 kansio.
5. Kaksoisklikkaa kansiossa olevaa kuvaketta skype.

Nyt skypen pitäisi aueta eteesi ;)
Nyt kun haluat skypen avautumaan tietokoneen käynnistyessä laita aikaisemmin keskusteltuun "komento" -ruutuun komento:
/home/käyttäjänimesi/kansio_mihin_latasit_skype-2.1.0.81.tar.bz2/skype-2.1.0.81/skype
esim: /home/jussi/Programs/skype-2.1.0.81/skype (olettaen että kotikansiosi nimi on jussi ja purit tiedoston kansioon /home/jussi/Programs)

jusssi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Skypeen kirjautuminen
« Vastaus #14 : 24.02.11 - klo:13.52 »
Kun olen sijoittanut latauspaketin /home/jussi kansioon, niin tuo esimerkkinä antamasi lienee silloin oikein, kun jätän sanan programs pois.

Skype aukeni, mutta tuohon samaan tilaan "Another Skype instance exist".  Eli ei ollut apua tästäkään.
Kiitos kuitenkin Sinulle, että nyt ehkä opin purkamaan bz2 paketin.
« Viimeksi muokattu: 24.02.11 - klo:14.16 kirjoittanut jusssi »

jyri

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 47
  • Profiili
Vs: Skypeen kirjautuminen
« Vastaus #15 : 24.02.11 - klo:21.33 »
Okei, kyllä nyt vain vaikuttaa siltä, että sinulla on jossakin komento joka käynnistää skypen automaattisesti. Muistatko oletko aikaisemmin skypeä asentaessasi laittanut mihinkään tiedostoon automaattisen käynnistyksen tai muuta vastaavaa?

jusssi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Skypeen kirjautuminen
« Vastaus #16 : 25.02.11 - klo:08.28 »
Okei, kyllä nyt vain vaikuttaa siltä, että sinulla on jossakin komento joka käynnistää skypen automaattisesti. Muistatko oletko aikaisemmin skypeä asentaessasi laittanut mihinkään tiedostoon automaattisen käynnistyksen tai muuta vastaavaa?

En muista, ellei tuota järjestelmä>asetukset >käynnistyvät ohjelmat lasketa sellaiseksi. Olenko maininnut, että muissa käytössäni olevissa jakeluissa (Mint9, openSUSE 11.3 ja Debian6) sekä Windows XP:ssä Skype toimii oikein. Ikävä kyllä tämä Ubuntu 10.04 LTS on säädetty niin hyvin jokapäiväiseen käyttöön sopivaksi, että en haluaisi tästä mokoman Skypen takia luopua. Sitäpaitsi, tämä toimii Ubuntussakin sillä tavalla, että kun suljetun koneen ensi kerran avaa, tulee Welcome To Skype ikkuna, jossa pitää kirjautua sisään. Ainoa vika on siinä, että Ubuntun avautuessa vihreä pallukka ei ilmesty ilmaisinalueelle, vaikka valinta Skypen asetuksista siihen on tehty (start Skype minimised in the System tray). Silloin kun Skype toimii täysin oikein em. pallukka ilmestyy automaattisesti ja erllistä kirjautumista ei tarvita. Ei sellainen vaiva, ettei sen kanssa pystyisi elämään, mutta kuitenkin; virhe mikä virhe. Uuden tilin luomisella ongelma todennäköisesti korjaantuisi. Tähän en haluaisi mennä, kun en tiedä, pitääkö uudesta käyttäjänimestä ilmoittaa kontakteille vai pitääkö kontaktit luoda jotenkin uudestaan. Olisikohan jotain varmuuskopion tapaista (vrt. FF kirjaimerkit) mahdollisuus tehdä?

jusssi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Skypeen kirjautuminen
« Vastaus #17 : 21.03.11 - klo:20.26 »
Vielä kerran Skypeen kirjautumisesta. Rohkaistun ottamaan yhteyttä Skypen tukeen, vaikka englannintaitoni on tuskin edes välttävä. Ihmeen hyvin sieltä kuitenkin ymmärsivät asiani ja yrittivät auttaa. Kymmenkunta viestiä vaihdettiin ja kerrn  ymmärrettävää suomea puhunut kaveri soitti matkapuhelimeeni (kysyivät luvan ja numeron sähköpostilla) ja vielä tarkenteli, mistä on kysymys.

Kiitos loistavasta asiakastuesta Skypelle!  Kuitenkin ongelma jäi ikuiseksi arvoitukseksi.

Ratkaisin asian asentamalla Ubuntun 10.10:n ja alustamalla asennuksen yhteydessä /home osion. Nyt Skype toimii oikein.

Alustin siksi, että yritin asentaa ensin siirtämällä entisestä 10.04 versiosta varmuuskopioidun /home osion uuteen asennukseen, jolloin entinen ongelma kuitenkin  siirtyi Ubuntu 10.10:een.

Pikkuisen teettää töitä muokata uutta asennusta mieleiseksi, mutta onhan eläkeukolla aikaa!