Kirjoittaja Aihe: Yhteensopivuusongelmia dataprojektorin kanssa  (Luettu 1747 kertaa)

RistoR

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 410
  • Profiili
Yhteensopivuusongelmia dataprojektorin kanssa
« : 20.11.10 - klo:00.01 »
Minulla on seuraavia ongelmia läppärin ja dataprojektoreiden kanssa. Läppäri Compaq Presario CQ71, 2 gigaa muistia, 17,3 tuuman näyttö (laajakuva 16:9), Ubuntu 10.04.
- yhden dataprojektorin kanssa kone sammui totaalisesti, kun kytkin dataprojektorin kaapelin. Kokeilin useamman kerran. Kun projektori oli kytketty käynnistettäessä kone ei edes käynnistynyt. Projektorin mallia en muista, vanhempi laite.
- muiden dataprojektoreiden kanssa (useimmat Acereita) toimii näytön vaihtaminen fn+f4. Kätevä on mm. vaihtoehto, jossa ruutu "laajenee" sivulle dataprojektorin osoittamaan näyttöön. VIKA: kaikki toiminnot, jotka voi tehdä hiirellä toimivat, mutta jos kirjoitat jotain vaikka selaimessa web-sivulle, käytät nuolinäppäimiä diaesityksen vaihtamiseen tms. niin koneen näyttö sekoaa ja häviää myös dataprojektorista. Useimmiten näytön saa takaisin normaalitilaan vaihtamalla tilaa kärsivällisesti fn+f4, mutta joskus kone menee aivan pimeäksi ja ainoa korjaus on sammuttaa kone ja käynnistää uudelleen.

Hankala ongelma kun dataprojektoria pitäisi käyttää aina silloin tällöin. En ole kokeillut siten, että vaihtaisin dataprojektorin kuvasuhteen 16:9, vaan projektoreissa on ollut 4:3 kuvasuhde.

Onko vastaavia pulmia muilla ja miten korjata ?

RistoR

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 410
  • Profiili
Vs: Yhteensopivuusongelmia dataprojektorin kanssa
« Vastaus #1 : 22.11.10 - klo:20.37 »
Eikö kukaan tunnista vastaavanlaista ongelmaa ?  ???

RistoR

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 410
  • Profiili
Vs: Yhteensopivuusongelmia dataprojektorin kanssa RATKAISTU
« Vastaus #2 : 05.01.11 - klo:22.42 »
Jos ketään tämä vielä kiinnostaa niin nykyinen kokemukseni ongelmastani:
- Päivitys 10.10 ei muuttanut koneen ja projektorin käyttäytymistä
- projektorin asetusten vaihtaminen 16:9 ei auttanut

RATKAISU: ehkei lopullinen ja pysyvä, mutta se sai näytöt pelaamaan kontrolloidusti, kun liitin käynnissä olevaan läppäriin dataprojektorin, jonka käynnistin vasta sitten. (Samoin tuntui siltä että näyttöjen vaihtaminen näyttöasetus-paneelissa - järjestelmä-> asetukset -> näytöt - piti näytöt vakaampina).

Eli minun HP:eni ei kannata lennosta yhdistää käynnissä olevaa projektoria.