Kirjoittaja Aihe: Adminit peloissaan?  (Luettu 9664 kertaa)

Fri13

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 465
  • Profiili
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #20 : 06.11.10 - klo:19.30 »
fri13 - osta elämä

Sinun piipityksestä (täällä) ei ole mitään hyötyä, piipitä Canonicalille jos on OIKEASTI asiaa.

Kuulostat aivan Vladimir Putinilta tai George W. Bushilta jotka molemmat ovat sanoneet että ei kannata mihinkään mielenosoituksiin osallistua tai puhua kansalaisille vaan täytyy puhua johtajille tai sitten soittaa media kotiin joka kyllä tulee sinne kotiin kuuntelemaan kun kansalainen kertoo että johtajat tekee väärin.

Siis merkitäänkö muistiin että Pehtoorin mielestä on aivan turha pitää mielenosoituksia koska asioista täytyisi puhua vain niiden yrityksien kanssa jotka lakeja ajaa läpi.
Turha siis käydä läpi mitään keskustelua kommuunin muiden jäsenten kanssa vaan asiat täytyisi kertoa niille jotka tietää asiat ja vähät välittää kun jo alunperinkin tekee asioita tietoisesti väärin!


jake

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1262
  • Profiili
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #21 : 06.11.10 - klo:19.49 »
Juu, komppaan vielä pikkuisen Fri13:a - eli Canonical saa Ubuntulaisten mielestä ilmeisesti tehdä väärin, kunhan siitä ei kerrota Ubuntulaisille... huh, huh! pää pensaassa noilla Ubuntulaisilla untuvikoilla ...vai miksi niitä kaninpoikasia sanotaankaan... ;)
Kaikille avoin standardi antaa mahdollisuuden valita itselle sopivin ohjelmisto käyttöön.
Millään taholla ei ole oikeutta pakottaa muita käyttämään jotain tiettyä sovellusta tietojen vaihdossa.
"Valitsin siis avointa standardia noudattavat sovellukset, esim: OpenOffice, Firefox ja tiett

Fri13

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 465
  • Profiili
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #22 : 06.11.10 - klo:20.04 »
Sinä se osaat kyllä määritellä termit, ei hyvänen aika. Se, että käyn keskustelua esimerkiksi kristityn kanssa, ei tee minusta kirkon jäsentä - vaikka keskustelu tapahtuisi kirkossa.

Sä olet tänne rekisteröitynyt, sun aikaisempia viestejä lukien sä otat osaa useisiin ubuntuun liittyviin asioihin. Et ole täällä vain keskustelemassa jostain yhdestä asiasta vaan ubuntustakin enemmän ylipäätänsä. Kyselet myös tästä kommuunista apua. Kuulut tähän kommuuniin ihan samalla tavalla kuin mäkin joka ei käytä ubuntua kuin yhdessä koneessa. Sä haluat vaikuttaa tähän kommuuniin ja open sourceen ylipäätänsä. Vai häpeetkö niin paljon ubuntun aikaisempaa käyttöäsi tai tähän kommuuniin kuulumista että haluat tehdä selväksi että et kuuluisi tänne?

Vaikka taidat archia käyttää pääasiassa niin miksi haluat puhua siitä ubuntun foorumilla etkä archin omilla foorumeilla? Se on kuin menisi puhumaan ubuntusta windowsin foorumeille. Joo tottakai täällä löytyy tuo "muut distrot" alue mutta sekin on niin typerää alkaa keräämään muiden distrojen käyttäjiä sinne ja rakentamaan suurempaa yhtä foorumia joka vie kävijöitä niiden muiden distrojen foorumeilta. Parasta olisi että distrojen foorumeilla olisi openid käytössä ja linkitettäisiin sitten eri distroja niiden eri foorumeihin. Ihan kuin olisi IRC kanavat ja uutisryhmät että jos on jotain asiaa ubuntusta niin ubuntu foorumille/kanavalle ja jos archista niin arch foorumille/kanavalle.

Ja totta puhut tuosta kirkkojutusta. Mutta kirkko ei vaadi että olet rekisteröitynyt kirkkoon jotta voisit käydä keskustelua kristinuskosta kirkossa. Ubuntu-fi vaatii että sulla on tunnukset tänne että voit puhua täällä.
Mutta sanotaan nyt niin että sä et ole ubuntulainen. Joten miten sua koskettaa sitten "syytökset ubuntulaisuudesta"?

Lainaus
Muutenkaan ei ole mitään järkeä yleistää yksilön mielipidettä koko yhteisön mielipiteeksi, minä nimimerkki "Teho" vertasin kirjotuksiasi salaliittohörhöilijöiden vastaaviin, ei jake, Pehtoori eikä kukaan muukaan tässä ketjussa.

Yleistys ei tarkoita kaikkia. Kaikki on kaikki. Yleinen asia voi olla vain että 10% kaikista sanoo tai ajattelee jotain. Voidaan sanoo että ubuntu on yleistynyt PC käyttäjien parissa. Mutta silti se on vain 0.1% PC käyttäjistä käytössä. Voidaa sanoa että Ubuntu on yleinen. Yleisesti voidaa sanoa että Ubuntulaiset ovat äänekkäimpiä linux distrojen käyttäjistä. Tätä puoltaa jo google trends myös http://www.google.com/trends?q=Ubuntu%2C+Linux.  

Ubuntulaiset ei tarkoita kaikkia ubuntulaisia. Se on kuin sanoisi "ranskalaisten mielestä Citroen on loistava automerkki" vaikka hyvinkin tiedetää että on ihan eri asia sanoa "kaikkien ranskalaisten mielestä" ja "ranskalaiset" tarkoittaa tiettyä ryhmää ihmisiä. Ihan kuten ubuntulaiset tarkoittaa niitä jotka käyttävät ubuntua tai kuuluvat ubuntu kommuuniin. Voidaan myös sanoa "suomalaisten mielestä nokia on paras puhelinvalmistaja" eikä se tarkoita kaikkia tai edes 49% suurempaa väestöstä. Se voi tarkoittaa vaikka vain 20% väestöstä pitäisi nokiaa parhaimpana valmistajana.

Turha sun on sanoa että mikä nimimerkki ei sanonut mitäkin salaliittoteorioista. Eipä siinä ole monikaan ollut sitä vastaan. Varmana löytyy lisää ubuntulaisia jotka ovat samaa mieltä sun kanssa.  

Lainaus
Usein fanittaja (sanan merkityksestä tietenkin voi kiistellä, voin sanoa arvostavani ja pitäväni ubuntusta olematta sen "fanittaja") on fanaatikko, 95% ubuntun käyttäjistä ei ole.

Kuinka usein? 1%, 2% 50% vai 95% faneista on fanaatikkoja?
Missä mä väitin että 95% ubuntulaisista on fanaatikkoja?
Missä mä väitin että fanaatikko ja fani on samoja asioita?

Fanaatikko ja fani on eri asioita. Mä en saa minkäänlaisia IRL tunteen purkauksia siitä että canonical istuu veroparatiisissa tai ubuntulaiset fanittaa ubuntua niin paljon että vääntää aiheen kuin aiheen ubuntua käsitteleväksi. En myöskään fanita edes niitä distroja joita pääasiassa käytän. En edes puhu niistä täällä. Moni voi uskoa että nyt olisi parhaillaa mandriva käytössä mutta ei ole. Ja jos fanaatikoksi tulemiseen riittää että kritisoi jotain yritystä sen tietyistä vahingollisista toimista koko yhteisöä kohtaan missä se yritys toimii niin sittenhän taitaa suurin osa olla fanaatikkoja.

Jos olisin fanaatikko niin mun pitäisi kirjottaa jokaikiseen aiheeseen täällä miten hirveä canonical on.
Ottaa vaikka esimerkiksi tämänkin aktiivisen ketjun http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=36135.msg283341#msg283341
Varmaan ihan hirveät "piipitykset" canonicalista tuollakin ihan fanaattikkona.

Mä olen sanonut aikasemmin että on ihan eri asia kritisoida ubuntua, canonicalia ja ubuntu kommuunia. Ne on kolme eri asiaa eikä canonicalin toimien kritisoiminen tarkoita että vihaa ubuntua tai ubuntu kommuunia. Ja kun jotkut pitää piipittämisenä kaikkea aiheellista kritiikkiä nii niillä on oikeus mielipiteenseensä siinä mutta kannattaa ehkä ajatella että jos haluaa oikeasti jonkin yrityksen toimien muuttuvan niin pitää vaikuttaa siihen kommuuniin missä se yritys toimii. Mutta niitä jotka ovat valmiita hakkaamaan vastalauseen sanovan pään alas laumaan takaisin riittää kyllä joka paikassa koska he eivät halua että asiat muuttuisivat tai eivät halua ajatella tai edes tietää että jotain negatiivista voisi tapahtua ja niillä olisi mahdollisuus vaikuttaa ja korjata tilanne.

Tulee enemmän mieleen Valamiehet elokuva (12 Angry Men).

Kun esittää kysymyksiä että mitä porukka ajattelee siitä että canonical istuu veroparatiisissa eikä pistä koodia takaisin vaikka niin sanotaan sen tekevän ja kuinka ubuntulaiset pitävät ääntä vaikka millä tavoin ja koskaan kertaakaan sanomatta että canonical on roistofirma. Niin kyllä ollaan valmiita heti tekemään mustavalkoiset rajavedot että se on Fri13 joka piipittää vastaan loistava ubuntu/canonical.

Jake esitti hyviä kysymyksiä ketjuun jonka adminit menivät lukitsemaan ilman perusteluja tai ottamatta kantaa tai muuta. Moni varmana haluais vastata niihin kysymyksiin.
Se on aina helppo sanoa oman mielipiteensä perustelematta ja kertomatta miksi. Kuinka moni oikeasti on sitä mieltä että kommuunin jäsenten ei pidä puhua keskenään asioista jotka ovat monien mielestä väärin ja se on pelkkää piipittämistä?

Fri13

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 465
  • Profiili
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #23 : 06.11.10 - klo:20.14 »
Juu, komppaan vielä pikkuisen Fri13:a - eli Canonical saa Ubuntulaisten mielestä ilmeisesti tehdä väärin, kunhan siitä ei kerrota Ubuntulaisille... huh, huh! pää pensaassa noilla Ubuntulaisilla untuvikoilla ...vai miksi niitä kaninpoikasia sanotaankaan... ;)

Mä uskon että toi on yleinen ongelma nykyaikana että yritykset onnistuu luomaan niin vahvat mielikuvat että ihmiset puolustelevat niitä koska se olisi muuten pois jokaiselta itteeltään.

Tottakai se on mukavaa elää maailmassa missä ei vääryyttä tapahdu tai ei joudu ajattelemaan omia toimiaan. Sehän sitä hallintaa on että saadaa uskomaan että kaikki on hyvin ja mitään epäilyttävää tai moraalisesti väärää ei tehdä.

Miettikääpä vaikka miten paljon voitaisiin tehdä sillä rahamäärällä kun arviolta joka vuosi 1-1.5 miljardia euroa jää suomessa verorahoja saamatta kun suomalaiset yritykset kiertää veroja!

Jos olisi 1.5 miljardia niin laitettaisiin se vaikka kahteen osaan, terveydenhuoltoon 1 miljardi lisää ja 500 miljoonaa tietoverkkojen rakentamiseen valtion omistukseen. Tai jos otettaisiin yhtenä vuotena se yksi miljardi niin sillä tehtäisiin koko suomeen tietoverkot.

USA puolella taas tilanne on vielä suurempi, 60 miljardia dollaria jää saamatta joka vuosi kun yritykset kiertää veroja. Tilanne kun on että valtion on alijäämältään 1.4 biljoonaa (BILjoonaa). Tuo 60 miljardia auttaisi hyvinkin paljon kymmenen vuoden aikana joka olisi 600 miljardia dollaria. Lähes puolet tuosta.

Mutta homma toimii noilla yrityksillä niin kauan kuin kukaan ei ala pitämään ääntä asiasta vaan ainoostaan hakataan kaikki sellaiset takaisin maanrakoon että ite saadaan kuluttaa ja nauttia kulutustuotteista yhtään edes liikauttamatta omaa moraalia. Helppo ja kiva varmaan nukkua ja nauttia siitä tietokoneen käytöstäkin kun voi vain uskoa että ainoastaan parantaa maailmaa sillä touhulla eikä yhtään aiheuta ongelmia muille.

Johonkin se raja on aina vedettävä mutta jotkut on oikeasti fanaatikkoja tai niin omistautuneita touhuun että eivät hyväksy yhtään vääryyttä. RMS joka kasvattaa itte omat ruokansa ja asuu ties missä yliopistolla ja puolustaa vapaiden ohjelmistojen avulla jokaisen tietokoneen käyttäjän mahdollisuuksia erilaisia uhkia vastaan. Mutta sekin tekee varmaan RMS ihan flipflopin kun hän kritisoi canonicalia vahingonteosta open sourcen yhteisöä kohtaan ja kuinka canonicalin lisenssointimalli on vaarallinen ja riistää vapaudet koodareilta ja loppukäyttäjiltä. Mutta tälläsiä ei sovi puhua koska sehän on vaarallista ubuntu kommuunille ja tämäkin ketju pitää välittömästi lukita sen takia.

Fri13

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 465
  • Profiili
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #24 : 06.11.10 - klo:20.21 »
En oikein ymmärrä näitä itkemisiä Ubuntusta tai mistään muustakaan jakelusta / distrosta. Kukin voi vapaasti valita mitä käyttää http://distrowatch.com/  ja That´s it. Jos on tyytymätön Canonicalin toimintaan, on tuo kritiikki hyvä osoittaa suoraan heille. Canonicalin edustajat tuskin ovat täältä suomen foorumilta tuota kritiikkiä onkimassa...

Canonicalin toimista on annettu kritiikkiä. Mutta voi vain muistuttaa mitä canonicalin adminien ja vastaavien tyyppien parista eronneet ovat sanoneet että ne ovat elitismiä ja aina oikeassa eikä asioita voi muuttaa. Sen vuoksi sieltä porukka eroaa kun kommuuni ei pysty ottamaan kunnolla yhteyttä edes foorumien perusasioissa.

Jos haluaa saada muutoksia niin täytyy niistä keskustella kommuunin kanssa ja herättää keskustelu ja saada massaa jolla tuoda se esille.

Kuinka moni tietää mitä tarkottaa "kenen leipää syöt, sen lauluja laulat"?
Ihan yleinen ongelma mediassa joka ei uskalla edes kritisoida asioita kunnolla koska siitä lähtee oma leipä pöydältä etkä enää uutta saa muualta. Parempi olla hiljaa tai puolustaa sitä mistä on riippuvainen.

Ja muistutan! Kritiikki canonicalista ei tarkoita kritiikkiä ubuntusta!

Thinkit

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 912
 • Kysyvä ei tieltä eksy, eikä eksyvä tietä kysy.
  • Profiili
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #25 : 06.11.10 - klo:22.06 »
Eiköhän nämä nyt rupea kaikille jotka ovat tämän lukeneet loppuun asti riittämään. Voin valita ja niin teen.
Nyt on kommentointi sitten tähänkin ketjuun...

t: Antti  ;)
Lenovo Thinkpad e520
Kde Neon 5.22.3
Intel(R) Core(TM) i5-2410M CPU @ 2.30GHz
Amd Radeon HD 6630m
Intel HD 3000 integroitu
Samsung Evo 120G kovo ja 8G muistia
Sony Xperia 5 mk2 ja android 11

Tempo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 753
  • Profiili
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #26 : 06.11.10 - klo:22.16 »
Kiitos ja Anteeksi  ::)
Läppäri aikakausi alkaa olla lopuillaan. (lopen kyllästynyt läppäreihin)
Fujitsu siemens E5925 EPA, Intel core 2 duo, 8 G ram, SSD, yms yms......

Ja linkki pääte ohjeisiin-------->http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=32091.msg282369#msg2823

Teho

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 477
  • Profiili
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #27 : 06.11.10 - klo:22.37 »
Sä olet tänne rekisteröitynyt, sun aikaisempia viestejä lukien sä otat osaa useisiin ubuntuun liittyviin asiohin.....
-Sivulle rekisteröinti nyt ei ole sen suurempi homma kun bussilla kirkkoon meneminen (itseasiassa paljon pienempi).
-Rekisteröityminen ei ole sama asia kuin yhteisöön liittyminen. En ole myöskään ole käyttänyt ubuntua nyt vuoteen, voin sanoa että kuuluin ubuntu yhteisöön vuosi sitten (vähän sama kuin vaihtaisi kirkkoa, eronnut kristitty, nykyinen muslimi ei ole kristitty), mutta en enää.
-Suomen Ubuntu foorumi on aktiivisin linux aiheinen suomenkielinen foorumi, jonka takia tätä tulee seurattua. Tämä on niin yksinkertaista: Suomessa on vähän linuxin käyttäjiä -> Linuxin käyttäjistä suurinosa käyttää Ubuntua-> Ubuntu käyttäjät puhuvat Ubuntu foorumilla -> Riittävä määrä keskustelijoita -> Keskustelu laajenee muihinkin asioihin -> Foorumille kertyy myös ei-Ubuntun käyttäjiä. Kaikkien muiden distrojen suomenkieliset foorumit ovat marginaalisen pieniä, keskustelua ei synny vastaavasti. Linux distrot käytyvät hyvin samanlailla, joten ei ole sama tilanne kuin että kävisi kysymässä Windows foorumilta.
-Syy miksi kiinnitin huomiota tähän "ubuntulaisuuteen" on se, että sillä sinä liitit minut ryhmään (johon en kuulu) ja yleistit kantani koko yhteisön kannaksi, joka on asiatonta.

Turha sun on sanoa että mikä nimimerkki ei sanonut mitäkin salaliittoteorioista. Eipä siinä ole monikaan ollut sitä vastaan. Varmana löytyy lisää ubuntulaisia jotka ovat samaa mieltä sun kanssa.
Varmaan löytyy juu, mutta käytät yleistämistä oman näkemyksesi pönkittämiseen, joka nyt on vain yksinkertaisesti kehnon lapsellista argumentointia.

Jos fanaatikoksi tulemiseen riittää että kritisoi jotain yritystä sen tietyistä vahingollisista toimista koko yhteisöä kohtaan missä se yritys toimii niin sittenhän taitaa suurin osa olla fanaatikkoja.
Kritisointi ei ole se ongelma. Samalla tapaa salaliittoteoreetikot kritisoi yhteiskuntaa, ainut vaan että tavat, perusteet ja esitys tavat, joilla kritisoidaan on kehnoja.

Jos olisin fanaatikko niin mun pitäisi kirjottaa jokaikiseen aiheeseen täällä miten hirveä canonical on.
Miksi? Se, että on yhden tietyn asian suhteen fanaattinen, ei tarkoita että olis kaikkien muiden. Fanaatikko ei välttämättä ole idiootti, enkä ole sinua sellaiseksi väittämässä.

jos haluaa oikeasti jonkin yrityksen toimien muuttuvan niin pitää vaikuttaa siihen kommuuniin missä se yritys toimii.
No tämä tietysti on totta. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota sävyyn missä asiat esittää, itse näen että teet saman virheen kuin salaliittoteoreetikot, väännät ja käännät informaatiota niin paljon, että siltä menee uskottavuus. Suhtaudut ylikriittisesti "vastustajaan", mutta kriitittömästi itseesi.

sniveri

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 322
  • Profiili
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #28 : 06.11.10 - klo:22.47 »
Niin.. mikähän syy siihen veronkiertoon nyt sitten lopulta on :D Yrittäjänähän saat tykittää sen 60-70% tuloista veroihin + vakuutuksiin.. Tottakai se himottaa kiertämään maksuja parhaamman mukaan. Ja kun sitten sille tielle on lähtenyt, valuuttaa ei voi kotiuttaa millään konstilla joten kaikki muukin multiverottaminen jää valtiolta saamatta. Se mitä verovaroilla tehdään on melkolailla täyttä kuraa ja siihen taas ei voi kukaan vaikuttaa muuta kuin äänestämällä ja toivomalla parasta = melkoinen haaveuni.

Mitä Canonicalin touhuihin tulee niin eikö se ole ihan kehittäjästä kiinni suostuuko antamaan koodit heille copyrightattavaksi vai ei. Kai kehittäjilläkin on yhtälailla mahdollisuus valita niinkuin käyttäjilläkin -> vaihtaa distroa/projektia jos alkaa nyppimään. Canonicalia en puolusta millään muotoa ja varmaan kehittäjät ottaa "copypastet" ennenkuin vaihtaa orkesteria ja jatkaa kehittelyä sitten taas yhteisön voimin.
Ubuntu 10.04 64-bit Desktop
Ubuntu 10.04 32-bit Desktop x 2
Ubuntu 10.04 32-bit Server

sniveri@diasp.eu

Teho

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 477
  • Profiili
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #29 : 06.11.10 - klo:22.59 »
Mä uskon että toi on yleinen ongelma nykyaikana että yritykset onnistuu luomaan niin vahvat mielikuvat että ihmiset puolustelevat niitä koska se olisi muuten pois jokaisel....
Olen varma, että ketjun sulkia ei sulkenut sitä suojellakseen Canocialia tai että edes itse Canocialia kiinnostaisi pätkän vertaa. On aivan uskomatonta, että et tajua järkeilysi järjettömyyttä, päädyit taas päätelmään, joka tukee jo alkusi päättämääsi näkemystä.

Loput viestistä nyt olikin sitten aivan aiheen yli. Suosittelen kuitenki perehtymään edes pikkaisen enemmän talouteen, enne kuin alkaa siitä puhumaan. Canocial ei kaiken lisäksi edes ole voittoa tuottava yritys ja se on muutenkin pieni, eli vertauksien tekeminen jättiyrityksiin nyt on vaan kehnoa.

Xnewbie

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 126
 • Britney
  • Profiili
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #30 : 07.11.10 - klo:01.53 »
Olen varma, että ketjun sulkia ei sulkenut sitä suojellakseen Canocialia tai että edes itse Canocialia kiinnostaisi pätkän vertaa. On aivan uskomatonta, että et tajua järkeilysi järjettömyyttä, päädyit taas päätelmään, joka tukee jo alkusi päättämääsi näkemystä.
Voipi olla mutta kerro nyt vielä että miksi se sitten suljettiin? Minä en ainakaan tiedä syytä kun sitä ei missään ole kerrottu.

Canocial ei kaiken lisäksi edes ole voittoa tuottava yritys ja se on muutenkin pieni, eli vertauksien tekeminen jättiyrityksiin nyt on vaan kehnoa.
Canonicalin on tarkoitus olla voittoa tuottava yritys joka lopetetaan jos voittoa ei ala tietyssä ajassa kuulumaan. Kuulemma näin on, minä en mitään mistään tiedä joten mielelläni lukisin lisää keskustelua aiheesta, mutta.......

Teho

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 477
  • Profiili
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #31 : 07.11.10 - klo:03.03 »
Voipi olla mutta kerro nyt vielä että miksi se sitten suljettiin? Minä en ainakaan tiedä syytä kun sitä ei missään ole kerrottu.
No tarkkaa syytä nyt ei kukaan muu tiedä kuin sen sulkia. Ketju nyt oli sävyltään trollimainen, mitään tarkkaa aihetta siinä ei ollut, ja kai tuota voisi FUDiksikin sanoa. Moderaattorit on ihmisiä siinä missä jokainen, voihan olla että yksilöllä on vaan todella mennyt hermot siihen jauhamiseen, yksinkertaisesti tulkinnut sen trollaamisena tai vaikka toiminut impulsiivisesti sulkenut sen hetken mielijohteesta. Koska Fri13 teoria nyt on minun päässäni aivan mahdoton, vaikka en tietenkää voi kieltää etteikö niin voisi olla, niin arvauksia voi lähteä heittämään ties mistä. Voihan se olla, että naapurin ubuntua fanittava mummo on kiristänyt modea tai vaikka joku mystinen avaruusolio on upottanut ajatuksia hänen päähänsä. No en tietenkään usko, että näin on, mutta hei mistäs sen tietää? Sillon kun lähdetään periaatteesta, että olen tätä mieltä ja kaikki tukee kantaani, ihmisestä tulee yllättävän luova. Kuvitteletteko täällä joku oikeasti, että Canocial antaa ohjeita foorumien pitäjille sitä kritsoivien viestien poistamisesta? Ja, että tälläinen tieto ei ole päässyt leviämään?

jake

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1262
  • Profiili
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #32 : 07.11.10 - klo:08.32 »
Ehkei sun, Teho, kantsi niin kauhiasti arvioida muiden tekemisiä (adminin) tai kertomisten perusteita (Fri13), koska noi sun arvailusi eivät nyt ainakaan perustu minkäänlaiseen tiedon tapaiseenkaan mummoineen, ufoineen ja ties mitä kirjoitit 'perusteluiksesi' - Huh, huh. vahvistaessasi vielä, että "kaikki tukee kantaani" -sanonnalla.
Enpä vielä tiedä mitkä 'kaikki' tai ketkä 'kaikki' - en minä ainakaan ole kanssasi samaa mieltä.

ps: mutt niinhän sitä sanotaan, ett tieto lisää tuskaa
« Viimeksi muokattu: 07.11.10 - klo:08.34 kirjoittanut jake »
Kaikille avoin standardi antaa mahdollisuuden valita itselle sopivin ohjelmisto käyttöön.
Millään taholla ei ole oikeutta pakottaa muita käyttämään jotain tiettyä sovellusta tietojen vaihdossa.
"Valitsin siis avointa standardia noudattavat sovellukset, esim: OpenOffice, Firefox ja tiett

Vika/fiba

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 652
  • Profiili
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #33 : 07.11.10 - klo:08.53 »
Lainaus
Sillon kun lähdetään periaatteesta, että olen tätä mieltä ja kaikki tukee kantaani, ihmisestä tulee yllättävän luova.
Luepa Jake uudelleen, mitä Teho tuossa kirjoitti.

peran

 • Vieras
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #34 : 07.11.10 - klo:10.22 »
Mä uskon että toi on yleinen ongelma nykyaikana että yritykset onnistuu luomaan niin vahvat mielikuvat että ihmiset puolustelevat niitä koska se olisi muuten pois jokaisel....
Olen varma, että ketjun sulkia ei sulkenut sitä suojellakseen Canocialia tai että edes itse Canocialia kiinnostaisi pätkän vertaa.

Joo, ei ketjun sulkemisella ollut mitään yhteyttä Canocialiin, vaan pikemminkin ...

Eiköhän nämä nyt rupea kaikille jotka ovat tämän lukeneet loppuun asti riittämään. Voin valita ja niin teen.
Nyt on kommentointi sitten tähänkin ketjuun...

t: Antti  ;)

Komppaan sua.

Minulle alkaa riittää jaaritukset Canocialin hyvyydestä/huonoudesta, ja ketjussa ei tullut enää mitään uusia näkökantoja, joten ketju oli asiallisesti kuollut, vaikka siihen tulikin mammuttimaisia vastauksia. En jaksanut enää lukea ketjua, ja se rupesi kuumenemaan, niin katsoin tehtäväkseni parantaa laatua käyttämällä moderaattorin oikeuksiani. Sikäli ketjun olisi voinut pitää auki, kun siinä ei kuitenkaan menty henkilökohtaisuuksiin, mutta tuollaiset "sodat" eivät kuitenkaan ole niitä toivotuimpia keskusteluita.

Tuskin aloitteleva Linuxin kokeilija ensimmäiseksi haluaa tutustua 'linuxhippien' sisäisiin riitoihin.

Ei ainakaan vielä omalla tasollani Canocial ole sanellut, kuinka siihen kohdistuvia kritiikkiä se haluaisi käsiteltävän. Enkä ole Canocialilta saanut muuta 'ilmaiseksi' kuin n. 20 Kubuntu-levyä 2 Ubuntu-levyä Timo J. antoi muutaman Ubuntu-tarran, tunnuksen Ubuntu.com:iin ja tämän tunnuksen, ja (X/K)Ubuntu latauksia eri versioista. Summa summarum... Siis eipä minulla nyt kuitenkaan ole paljoa hävittävää. No tämä foorumi, mutta kyllä netissä foorumeita riittää, distroakin voin vaihtaa, mikäli Ubuntu ei enää kelpaa. No on mulla yksi Debiankin serverinä.

Suljin siis ainakin yhden "sota"-ketjun.

igor_2

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 752
  • Profiili
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #35 : 07.11.10 - klo:10.41 »
Tuskin aloitteleva Linuxin kokeilija ensimmäiseksi haluaa tutustua 'linuxhippien' sisäisiin riitoihin.

Suosittelisin katselemaan myös tätä ketjua vähän samalla silmällä. Tuollaiset luennon mittaiset viestit, joiden ajatuksesta ei ota seppäkään selvää, eivät palvele ketään muuta kun viestin kirjoittajan omaa ajankulua. Minusta nämä jonnin joutavat sodat saisi kylmästi lopettaa alkuunsa.

Jokainen voi perustaa oman keskusteluryhmänsä ja parantaa siellä maailmaa miten haluaa, mutta tämän roskan ulostaminen yleiselle Ubuntu-foorumille on turhaa - ja tässä mittakaavassa myös sen salliminen.

Ganymedes

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3915
  • Profiili
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #36 : 07.11.10 - klo:11.11 »
...
Minulle alkaa riittää jaaritukset Canocialin hyvyydestä/huonoudesta, ja ketjussa ei tullut enää mitään uusia näkökantoja, joten ketju oli asiallisesti kuollut, vaikka siihen tulikin mammuttimaisia vastauksia. En jaksanut enää lukea ketjua, ja se rupesi kuumenemaan, niin katsoin tehtäväkseni parantaa laatua käyttämällä moderaattorin oikeuksiani. Sikäli ketjun olisi voinut pitää auki, kun siinä ei kuitenkaan menty henkilökohtaisuuksiin, mutta tuollaiset "sodat" eivät kuitenkaan ole niitä toivotuimpia keskusteluita.
...

Tuosta keskustelusta voisi sanoa paljonkin, mutta enpä sano - liikaa kiireitä Ubuntun kanssa  ;D ;D

Moderaattorin toimet tällaisessa tapauksessa eivät ole aivan ongelmattomia, mutta henkilökohtaisesti hyväksyn täysin nuo päätökset.

Fri13

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 465
  • Profiili
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #37 : 07.11.10 - klo:13.02 »
-Sivulle rekisteröinti nyt ei ole sen suurempi homma kun bussilla kirkkoon meneminen (itseasiassa paljon pienempi).

Monelle tavalliselle se on hyvin hankalaa kun täytyy sähköpostien kanssa sählätä ja keksiä taas uusi salasana ja käyttäjätunnus. Ja monikaa ei jaksa alkaa tekemään sellaisia jos vaihtoehto on vaikka soittaa sille naapurin petelle tai odottaa pari päivää että sen saa kiinni.

Lainaus
-Rekisteröityminen ei ole sama asia kuin yhteisöön liittyminen. En ole myöskään ole käyttänyt ubuntua nyt vuoteen, voin sanoa että kuuluin ubuntu yhteisöön vuosi sitten (vähän sama kuin vaihtaisi kirkkoa, eronnut kristitty, nykyinen muslimi ei ole kristitty), mutta en enää.

Kyllä se katotaan aika paljolti sellaiseksi lainkin osalta. Jos liityt vaikka rasistiseen facebookryhmään tai rekisteröidyt rasistiselle foorumille niin sitä kyllä käydää läpi tarkkaan että miksi niin teit. Olet ottanut osaa ubuntun kommuuniin ja kuulut siihen. Se ei ole mitenkää sama kuin menisit kirkkoon puhumaa papille vaikka et kirkkoo kuuluisi tai menisit jonkun puolueen edustajalle puhumaa vaikka äänestit ja kannatat toista puoluetta. Tilanne olisi sama vasta jos saisit puhua papille tai vaikka kristitylle vain jos liityt kirkkoon tai puolueen jäsenelle tai edustajalle jos liityt puolueeseen.

Lainaus
-Suomen Ubuntu foorumi on aktiivisin linux aiheinen suomenkielinen foorumi, jonka takia tätä tulee seurattua. Tämä on niin yksinkertaista: Suomessa on vähän linuxin käyttäjiä -> Linuxin käyttäjistä suurinosa käyttää Ubuntua-> Ubuntu käyttäjät puhuvat Ubuntu foorumilla -> Riittävä määrä keskustelijoita -> Keskustelu laajenee muihinkin asioihin -> Foorumille kertyy myös ei-Ubuntun käyttäjiä. Kaikkien muiden distrojen suomenkieliset foorumit ovat marginaalisen pieniä, keskustelua ei synny vastaavasti. Linux distrot käytyvät hyvin samanlailla, joten ei ole sama tilanne kuin että kävisi kysymässä Windows foorumilta.

Siis sä et halua edes yrittää kasvattaa niitä muiden distrojen suosiota kun kannat oman panoksesi ubuntun kommuuniin joka taas kerää lisää porukkaa ubuntulle kun voidaa kattoa että siellä on kaikki muutkin. Ihmiset voi tehdä päätöksen "ubuntun on pakko olla paras koska sitä käyttää kaikki muutkin" ja se ei ole vain "voi" vahvasti vaan usein mennää sinne mikä vaikuttaa olevan suosituin. Ihminen on laumaeläin ja hyvin utelias menemää sinne minne muutkin menee.

Lainaus
-Syy miksi kiinnitin huomiota tähän "ubuntulaisuuteen" on se, että sillä sinä liitit minut ryhmään (johon en kuulu) ja yleistit kantani koko yhteisön kannaksi, joka on asiatonta.
Sä liityit tänne koska koit että täällä saa eniten keskustelua kuin missään muualla. Vaikka et ubuntua käyttäisi niin sanotko että et kuulu tähän kommuuniin vaikka täällä haluat jutella?

Lainaus
Varmaan löytyy juu, mutta käytät yleistämistä oman näkemyksesi pönkittämiseen, joka nyt on vain yksinkertaisesti kehnon lapsellista argumentointia.

Myönnät itsekkin että et usko että olisit ainoa yksilö tuossa. Joten yleistäminen on täysin pätevää. Ja tuollaisia salaliitto ym perusteluja joita sä käytit (kärjistyksestä ym puhuit) niin se ei koske vain sanaa "salaliitto" vaan mitä sä tarkoitit ja niitä löytyy varmana enemmän kuin sä vain.

Lainaus
Kritisointi ei ole se ongelma. Samalla tapaa salaliittoteoreetikot kritisoi yhteiskuntaa, ainut vaan että tavat, perusteet ja esitys tavat, joilla kritisoidaan on kehnoja.
Ja mikä olisi se oikea tapa? Sekö mitä täällä muutama tahtoo että kritiikki osoitetaan suoraanj canonicalille?

Lainaus
Miksi? Se, että on yhden tietyn asian suhteen fanaattinen, ei tarkoita että olis kaikkien muiden. Fanaatikko ei välttämättä ole idiootti, enkä ole sinua sellaiseksi väittämässä.

Miten idioottimaisuus liittyy nyt fanaattisuuteen? Sanoinko mä tai joku muu että sä kutsut fanaatikkoja idiooteiksi? Fanaattisuus sisältää senkin että sitä saarnaa samasta asiasta joka paikassa missä on.

Lainaus
No tämä tietysti on totta. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota sävyyn missä asiat esittää, itse näen että teet saman virheen kuin salaliittoteoreetikot, väännät ja käännät informaatiota niin paljon, että siltä menee uskottavuus. Suhtaudut ylikriittisesti "vastustajaan", mutta kriitittömästi itseesi.

Kuulostat mainitsemassani leffassa olevalta tyypiltä. Ja missä kohtaa mukamas en ollut kriittinen itseeni? MIllä tavalla mun pitäisi olla kriittinen itseeni?
Jotta saisin kritisoida "vastustajaani" (canonical ei ole mikään mun vastustaja, maailma ei ole mustavalkoinen missä on mä ja vastustaja!) niin pitäisikö mun esittää sitten samoja asioita itestäni? Eli kun kritisoin ja herätin keskustelua canonicalin veroparatiisissa toimimisesta ym niin pitäisikö mun kritisoida itseeni kuinka mä istun veroparatiisissa tai kierrän veroja (joita en kumpaakaan tee)? pitäiskö mun keksiä sitten jotain kritisoitavaa itsestäni samaan hengen vetoon ihan mistä tahansa asiasta että saisin kritisoida jonkun toisen toimia?

Ja millä tavalla ylikriittisesti suhtaudun asiaan? Olenko mä täällä esittänyt kaiken mahdollisen vian mitä vain tiedän canonicalista? Nimittäin en ole koska ne eivät liity tähän osa-alueeseen canonicalista yhtään, eli siihen että ubuntu-fi adminit eivät halua että canonicalista kerrotaan faktoja. Täällä ei porukka halua että muille kerrotaan että mitä canonical oikeasti tekee.

Ja kaiken tämän minä pystyn sanomaan ääneen kirjoittaessa ystävällisesti hymyillen ilman että kukaan ottaa siitä hernettä nenään mutta lukiessa sun omat tunteet vaikuttavat siihen miten sä luet sitä. Ota passiivinen asenne ja lue vaikka ääneen hymyillen mitä mä kirjoitan ja sä ehkä tajuat. Vai täytyykö jokaisen lauseen perään pistää kasa hymiöitä että porukka tajuaa että se ei ole vihamielistä? Miksi se otetaan silloin jotenkin negatiivisena tapana kun ei ole hymiöitä? Eikö enää kukaa osaa lukea tekstejä ajatellen että toinen on neutraali eikä että se on joko fanaatikko tai sitten hippi mutta ei koskaan siltä väliltä? Sä puhut että asiat on mä vs "vastustajani" vaikka mulla ei ole vastustajaa. Mä en ota itseeni mitenkää toista vastaan. Onko se nykyisin nii mahdotonta että joku ei voi vain kysyä ja kertoa asioita ilman että ottaa kenenkään puolta? Kokeeko porukka oikeasti kritiikin omasta suosikistaan tai jostain korkeammasta suuremmasta tahosta sellaisena että se on henkilökohtainen hyökkäys juuri heitä kohtaan?


peran

 • Vieras
Vs: Adminit peloissaan?
« Vastaus #38 : 07.11.10 - klo:13.14 »
Joo-o, se siirto Suomi24-palstalle puuttuu tästä moderointien työkaluista.  :P

Lukitaampas nyt tämäkin...

Uskokaa nyt, ettei nämä "sodat" kuulu tähän foorumiin...
(Ainakaan toivottavasti vähään aikaan ...)