Kirjoittaja Aihe: SPDIF äänet ei toimi Intel HDAudio ALC268:n kanssa  (Luettu 2372 kertaa)

juuSOS

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 22
    • Profiili
Tarvis saada SPDIF reikä toimimaan Acer Aspire 7720Z -läppärissä, Windowsin puolella toimii heti kun sinne buuttaa, eli punainen valo syttyy kuidun päähän. Ubuntulla en saa toimaan, eikä ääniasetuksissa ole digitaalista vaihtoehtoa (joskus on muistaakseni ollut, muttei toimi enää tässä 10.10 versiossa?!?)...


Komennot sanoo näin
aplay -l -L
pulse
    Playback/recording through the PulseAudio sound server
**** Luettelo PLAYBACK laitteista ****
kortti 0: Intel [HDA Intel], laite 0: ALC268 Analog [ALC268 Analog]
  Alalaitteet: 1/1
  Alalaite #0: subdevice #0


lspci | grep audio -i
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03)
« Viimeksi muokattu: 21.10.10 - klo:07.49 kirjoittanut juuSOS »

realpet

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 167
    • Profiili
Vs: SPDIF äänet ei toimi Pulseaudiossa ALC268:n kanssa
« Vastaus #1 : 20.10.10 - klo:12.08 »
Tarvis saada SPDIF reikä toimimaan Acer Aspire 7720Z -läppärissä, Windowsin puolella toimii heti kun sinne buuttaa, eli punainen valo syttyy kuidun päähän. Ubuntulla en saa toimaan, eikä ääniasetuksissa ole digitaalista vaihtoehtoa (joskus on muistaakseni ollut, muttei toimi enää tässä 10.10 versiossa?!?)...


Komennot sanoo näin
aplay -l -L
pulse
    Playback/recording through the PulseAudio sound server
**** Luettelo PLAYBACK laitteista ****
kortti 0: Intel [HDA Intel], laite 0: ALC268 Analog [ALC268 Analog]
  Alalaitteet: 1/1
  Alalaite #0: subdevice #0


lspci | grep audio -i
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03)


Auttaisko tällainen (https://bugs.launchpad.net/alsa-driver/+bug/116326):
hi
realtek has a linux driver - it solved my 6 channel audio with a alc883 chip
you can download it from here:
http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false
or:
reltek>download>high definition audio driver

i'll attach the readme for the driver, basically sayes that it supports alc268

juuSOS

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 22
    • Profiili
Vs: SPDIF äänet ei toimi Pulseaudiossa ALC268:n kanssa
« Vastaus #2 : 20.10.10 - klo:12.45 »
Koitin tota ajuria aamulla jo imutellakkin, muttei yhdestäkään 3:sta mirrorista valunut, mutta nyt alkoi latautumaan kunnolla.. Tarvii kokeilla kun täältä skuulanista joskus neljältä pääsis...



EDIT: Sain vaan äänikortin analogisenkin puolen sekasin tuon kanssa...  ???


Jos joku tietää niin mielellään ottaisin lisää vastauksia tänne.. :-)
« Viimeksi muokattu: 21.10.10 - klo:07.51 kirjoittanut juuSOS »

realpet

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 167
    • Profiili
Vs: SPDIF äänet ei toimi Pulseaudiossa ALC268:n kanssa
« Vastaus #3 : 21.10.10 - klo:13.18 »
Jos joku tietää niin mielellään ottaisin lisää vastauksia tänne.. :-)

Sen jälkeen kun pulse tuli Ubuntuun niin ikipäivänä en saanut omissa koneissani SPDIF:iä toimimaan oikein sen kanssa.
Olen heittänyt pulsen suohon ja käyttänyt alsaa. Muistaakseni tein sen tämän ohjeen http://alsa.opensrc.org/index.php/MultipleCards mukaan. Ohje on useamman kortin konfiguraatioon mutta siinä on mm. testiohjeita eri devicejen testaamiseen...

- Petri

juuSOS

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 22
    • Profiili
Vs: SPDIF äänet ei toimi Pulseaudiossa ALC268:n kanssa
« Vastaus #4 : 22.10.10 - klo:07.49 »
Sen jälkeen kun pulse tuli Ubuntuun niin ikipäivänä en saanut omissa koneissani SPDIF:iä toimimaan oikein sen kanssa.
Olen heittänyt pulsen suohon ja käyttänyt alsaa. Muistaakseni tein sen tämän ohjeen http://alsa.opensrc.org/index.php/MultipleCards mukaan. Ohje on useamman kortin konfiguraatioon mutta siinä on mm. testiohjeita eri devicejen testaamiseen...

- Petri
Jos tuota vielä sitten kokeilis toimimaan... Äänet on koneesta jo varmaan kolmeen kertaan lähteny kokonaan, eikä oo pulseaudion uudelleenasennuskaan auttanu. No, onneks ei oo iso vaiva linukkaa uudelleen asentaa. Joten tarvii koittaa illalla tuotakin jippoa. :)

Kiitos vastauksesta!

Jartsapee

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4
    • Profiili
Vs: SPDIF äänet ei toimi Intel HDAudio ALC268:n kanssa
« Vastaus #5 : 29.10.10 - klo:12.56 »
S/PDIF on täälläkin taas ajankohtainen ongelma. Kokemukseni Linuxista ja S/PDIF:stä tähän mennessä on aina ollut sama: sitä ei saa pirullakaan toimimaan, mutta taas vain pitää yrittää.

Tähän mennessä olen lukenut sen sata nettisivua, joissa neuvotaan laittamaan alsamixeristä tai Gnome-alsamixeristä IEC958 playback joko päälle tai pois ja rämpytellä ylipäätään kytkimiä ja slidereita sinne sun tänne. Millään asennolla en saanut muuta kuin vaimeita räpsähdyksiä kuulumaan kajareista. Ubuntu  tuntuu käyttävän ilmeisesti Pulseaudiota oletuksena, mutta pulsen asetuksien vääntely ei tunnu aiheuttavan sen kummempia ääniefektejä.

Vaimeat räpsähdykset nyt viittaa kuitenkin siihen, että S/PDIF -lähtö on päällä ja periaatteessa toimii. Jostain syystä äänet vain eivät mene sinne kuituun. Olisko tässä nyt niin, että Alsa varaa tuon lähtöportin ja siksi Pulse ei saa sinne lykättyä tavaraa tai sitten päin vastoin? Missä se ylipäänsä määritellään, kumpaa systeemiä käytetään?

Miten saisi joko Alsan tai Pulseaudion kokonaan pois ja äänet sitten kaikki kanavoitua sen jäljelle jäävän kautta? Dolby Digitalit tarttis saada sellaisenaan ja muut äänet sitten ilmeisesti pakattuna jotenkin vahvarin ymmärtämään muotoon.

Abit KD7, jossa optinen S/PDIF lähtö, vahvarissa DD-dekooderi muttei DTS:ää.
Ubuntu 9.10
« Viimeksi muokattu: 29.10.10 - klo:12.58 kirjoittanut Jartsapee »

juuSOS

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 22
    • Profiili
Vs: SPDIF äänet ei toimi Intel HDAudio ALC268:n kanssa
« Vastaus #6 : 08.11.10 - klo:08.25 »
En saannut itekkään toimimaan vaikka paljon virittelinkin... Ei auta kun Windåussia käyttää.. Kun laadusta ei luovuta.