Kirjoittaja Aihe: Notebook remix 9 -> 10.04 LTS = remix?  (Luettu 1304 kertaa)

peekoo_

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Notebook remix 9 -> 10.04 LTS = remix?
« : 30.09.10 - klo:14.53 »
Minulla on 9.x :stä (en muista tarkkaa nroa) eee pc:ssä notebook remix  -versio. Update manager tarjoaa päivitystä 10.04 LTS:ään.

Tuleeko päivityksessä tällöin automaattisesti edelleen "notebook remix" -versio? Vai kysyykö päivittäjä, mikä versio (remix/muu) asennetaan?

( Tämä on ehkä itsestään selvää joillekin, mutta windows-maailmassa olen tottunut siihen, että tällaiset pitää varmistaa ennenkuin asentaa mitään. )

Ennen päivityksen alkamista tulee ainakin tiedotus, että "note book remix" on yksi niistä osista joille Canonical ei enää tarjoa tukea.

- Pete

juyli

  • Vieras
Vs: Notebook remix 9 -> 10.04 LTS = remix?
« Vastaus #1 : 30.09.10 - klo:21.25 »
Minulla on 9.x :stä (en muista tarkkaa nroa) eee pc:ssä notebook remix  -versio. Update manager tarjoaa päivitystä 10.04 LTS:ään.

Ei omakohtaista kokemusta, mutta lähtökohtaisesti _päivityksissä_ päivitetään ne ohjelmat, joita koneeseen on jo asennettu. Joissakin tapauksissa jotkin ohjelmat ovat voineet jopa vaihtua eri versioiden välillä, joten tuolloin fiksu päivitys korvaa asennetun ohjelman (ja erityisesti tallentaa vanhan ohjelman datat , jos se on edes käytettävissä uusien kirjastojen tms. kanssa).
9.x -versio ei tosin kerro kaikkea, sillä Ubuntun päivitys suositellaan joko LTS -versiosta toiseen tai esim.
9.04 -> 9.10 ja sitten 9.10 -> 10.04 (LTS). (ja aikanaan 10.04 -> 10.10)

peekoo_

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Vs: Notebook remix 9 -> 10.04 LTS = remix?
« Vastaus #2 : 10.10.10 - klo:22.05 »
eee pc:n ubuntu oli 9.10, joten latasin ja ajoin tuon päivityksen. Jos joku miettii oman "notebook remix":sinsä päivittämistä, niin tiedoksi että 10.04:ään päivittäessä tuloksena tosiaan on sama tai samantyylinen käyttis, jossa on entiseen tapaan vakio-painikkeet työpöydän vasemmassa laidassa. (Asennuksessa poistettavien "obsolete packages":ien joukossa on mm. "lap-top-mode-tools", mutta sen ei pidä antaa hämätä; hyväksy poistot vaan.)

Yllättävää oli, että asennus kesti useita tunteja, down load -vaiheen _jälkeen_! Sen jälkeisessä bootissa kone vielä juuttui komentorivinäyttöön ("..sysenter_docall ..."). Tässä vaiheessa kyllä kirosin  mielessäni kuinka 'helpoksi' tietotekniikka elämän tekeekään! Mutta virta pois, uusi yritys, ja kone käynnistyi ubuntu 10.04:een.

Jälkihoitona piti asentaa flash, jonka päivitys tiputtaa pois kun uusii fire foxin. (Eikä mennyt sekään heittämällä, fire fox ei noteerannut flashplugin-nonfree:tä.)

Olisi muuten kyllä selkeämpää jos jakeluversion 'tyyppi' (tai miksi sitä nimitetäänkään), siis esim. tuo "nb remix" -termi näkyisi systeemissä / asennusohjelmassa jossain. System monitor näyttää nyt "Release 10.04 (lucid)".