Kirjoittaja Aihe: cad/cam ohjelmat  (Luettu 10914 kertaa)

Jukleena

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2
    • Profiili
cad/cam ohjelmat
« : 08.10.10 - klo:15.21 »
Toimivatko cad/cam  ohjelmat MASTERCAM ja SURFCAM  ubuntussa (helpohkosti ilman ohjelmointi osaamista ),vai tarvitsenko näihin ohjelmiin edelleen Windows käyttöjärjestelmän.

Dost

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 725
    • Profiili
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #1 : 08.10.10 - klo:15.56 »
Tervetuloa foorumille!

Jos nuo ohjelmat eivät ole Linuxille tehtyjä, niin Windows-version voi kokeilla ajaa Wine-ohjelman avulla (löytyy Ubuntun pakettivarastosta). Ei tarvitse osata ohjelmointia ;D

Lisäys: Toinen vaihtoehto on ajaa Windowsia virtuaalisesti Ubuntun päällä esimerkiksi Virtualboxilla.
http://wiki.ubuntu-fi.org/VirtualBox

Lisäys toinen: Natiivisti Linuxilla toimivia ohjelmia samaan tarkoitukseen varmaankin on olemassa. Niistä voi osaavampi kertoa.
« Viimeksi muokattu: 08.10.10 - klo:16.10 kirjoittanut Dost »

skfin

  • Vieras
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #2 : 08.10.10 - klo:16.07 »
Winen applications databasesta (http://appdb.winehq.org/) löytyy suht. koht. hyvin tiedot siitä, toimiiko ohjelma miten winen avulla. Wine on siis työkalu jolla voidaan suorittaa Windowsille tehtyjä ohjelmia Linux, Mac ja BSD-järjestelmissä. Appdb:n mukaan mastercamin pitäisi toimia jotenkuten ainakin, tosin testitulokset ovat vanhoja.

Dost

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 725
    • Profiili
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #3 : 08.10.10 - klo:16.18 »
Winen applications databasesta (http://appdb.winehq.org/) löytyy suht. koht. hyvin tiedot siitä, toimiiko ohjelma miten winen avulla. Wine on siis työkalu jolla voidaan suorittaa Windowsille tehtyjä ohjelmia Linux, Mac ja BSD-järjestelmissä. Appdb:n mukaan mastercamin pitäisi toimia jotenkuten ainakin, tosin testitulokset ovat vanhoja.


Lainaus
What works
Just about everything, haven't found an issue yet


What does not
Haven't found anything


What was not tested
A few of the more complex functions that I am not well versed in.


Additional Comments

Must install Mono which is the Open Source version of .net in a nutshell. Have to install that because regular .net fails to install but this runs just as good with Mono as on Windows


http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=12682&iTestingId=27457

Sitä ei tiedä kun kokeilemalla. Voi vaatia Mono:n asentamista (ilmeisesti windowsin-versio).

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 16430
    • Profiili
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #4 : 08.10.10 - klo:17.02 »
Lainaus
Must install Mono which is the Open Source version of .net in a nutshell. Have to install that because regular .net fails to install

Monon tai vaihtoehtoisesti myös Microsoftin .NET-ajoympäristön voi asentaa helposti winetricks-skriptillä (sen taas saa normaaliin tapaan Ubuntun pakettilähteistä).

Esimerkiksi .NET 2.0 SP2 asentuu komentamalla päätteessä:

Koodia: [Valitse]
winetricks dotnet20sp2

Huomaa, että ainoastaan Mastercamin versio 9 on todettu toimivaksi. X-versiot sisältävät nähtävästi Hasp USB-dongleen perustuvan kopiointisuojauksen, joka ei toimi Winellä. Surfcamista ei löydy mitään kokemuksia Googlella. Molemmat ohjelmat voi saada toimimaan ajamalla Windowsia virtuaalikoneessa, kuten Dost kertoi, mutta silloin näytönohjaimen 3D-kiihdytykseen nojaava grafiikka toimii hitaasti.
« Viimeksi muokattu: 08.10.10 - klo:17.09 kirjoittanut nm »

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #5 : 08.10.10 - klo:19.26 »
Virtualisoimalla voit ajaa KAIKKIA Windows-ohjelmia Ubuntun alla. WINE-jutut ovat siihen nähden luokkaa viritys - enkä henkilökohtaisesti osaa sellaisia suositella.

Parasta tietysti olisi käyttää natiivia Ubuntu-ohjelmaa, jos sellainen on tarjolla.

Sinänsä on totta, että ohjelmat, jotka vaativat suoraa kytkentää rautatasoon, voivat aiheuttaa virtualisoinnissa ongelmia. En kuitenkaan ihan heti usko, että tässä niitä on, koska "aika paljon" isompiakin 3D-malleja pyöritetään helposti Ubuntun alla virtualisoimalla.

Mutta muutama kohta näistä mahdollisista rautaongelmista:

- VMware Player, versioita 7.1 tänä päivänä, tukee OpenGL kiihdytystä. Esim. XP-kone joka ajaa OpenGL 3D softaa toimii hyvin Ubuntu 9.04 64-bit, Nvidia-ohjain, kanssa. VMware Player on ilmainen ohjelma ja osittain avoin sekin - toimii kaikissa nykyisissä Ubuntu-versioissa, kaikkien nykyisten Windows-versioiden kanssa.

- VMware on aina tukenut ulkoisia USB 2.x -laitteita suoraan. Luulisi että dongeli toimii - tosin, herää kysymys onko tämä ainoa lisensointimalli näissä ohjelmissa?

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 16430
    • Profiili
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #6 : 08.10.10 - klo:20.41 »
- VMware Player, versioita 7.1 tänä päivänä, tukee OpenGL kiihdytystä. Esim. XP-kone joka ajaa OpenGL 3D softaa toimii hyvin Ubuntu 9.04 64-bit, Nvidia-ohjain, kanssa.

Jep, VMware Player/Workstation/Server 7.1 on ensimmäinen virtuaalikone, jossa on käyttökelpoinen tuki 3D-kiihdytykselle. Myös Direct3D-ohjelmat toimivat. Wine on todennäköisesti nopeampi, mutta tälläkin pärjää tarvittaessa.

vartsu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 506
  • Kyllä, hankin joskus elämän... apt-get a life ...
    • Profiili
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #7 : 08.10.10 - klo:21.23 »
Toimivatko cad/cam  ohjelmat MASTERCAM ja SURFCAM  ubuntussa (helpohkosti ilman ohjelmointi osaamista ),vai tarvitsenko näihin ohjelmiin edelleen Windows käyttöjärjestelmän.
Muistelisin ettei kumpaakaan saa oikein toimimaan. Wincamin sain jotenkuten toimimaan mutta sekin kaatui jos hiiren veti ikkunan yli  ;D Joten suosittelen pitämään windowsin noita varten, ihan vaan kääntämisenkin vuoksi niin ei tule vahinkoja...
Nyt mennään läppärillä: Hp DV6-6108US
Tulossa jotain muuta...

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5778
    • Profiili
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #8 : 09.10.10 - klo:01.33 »
Suosittelen ehdottomasti pitämään Windowsin koneella jos käyttää CAD-ohjelmia. Varsinkin jos tekee jotain mallintamista tms. todella vaativaa laskentaa, niin mielestäni ei ole järjenhäiventäkään antaa koneen tehdä tuntitolkulla töitä hitaammin ajelemalla niitä virtualisoituna. Natiivina aina nopeampi. Näinhän se menee. Wine on suorastaan ihan onneton monissa CAD-ohjelmissa ja hermot vain saa menemään. Nimittäin kun töitä on hetken tehnyt, niin rassaa aika perhanasti huomata, että jonkin valikkotoiminnon kautta onnistuu löytämään sen kohdan, millä grafiikat saa sekaisin tms. pientä kivaa. Virtualisoituna voi toki todella hyvin piirrellä, vielä 3D:näkin aika pitkälle jos koneessa on ruutia, mutta mallintamiset on sitten kuten mainitsin ihan asia erikseen.

Lyhyesti sanottuna: Jos vähäänkään enemmän piirtelet/mallinnat, puhumattakaan siitä, että teet työksesi, niin se Windows asennus kannattaa ehdottomasti pyhittää tuota käyttöä varten.

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #9 : 09.10.10 - klo:11.10 »
Ei tämä ole ollenkaan niin yksinkertaista että tätä voisi yleistää kaikkeen CAD/CAM -käyttöön. Työskentelyn vaatimukset ovat aivan erilaisia eri CAD-ohjelmissa. Vanhimmat, ERITTÄIN yleiset CAD-ohjelmat ovat 25 vuotta vanhoja (oleellisilta osiltaan tai käyttöajatukseltaan) ja on ihan turha sanoa, että niiden pyörittämiseen ei nopeus riitä.

En tunne kyseisiä ohjelmia, mutta voisin kyllä kuvitella, että CAM-tyyppisissä ohjelmissa mallintamisen vaatimukset eivät ole niin huikeita, kuin vaikkapa joissakin visualisoinnin-3D-ohjelmissa.

Itse tekisin, näin:

- tutkisin pyöriikö kyseinen mallintaminen VMwaren virtualisoinnissa OpenGL:llä kunnolla vai ei. Tämä testihän ei kauaa vie.

- jos pyörii, jättäisin Windows-koneen jäljelle laitteiden kytkettävyyden vuoksi, esim. Nokian kännykät ja vastaavaa. Tähän kelpaa hyvin joku vanhentunut läppäri tai vastaava huono kone, kunhan siinä on XP
- en käyttäisi muutoin tätä Windows-konetta mihinkään muuhun, jolloin se säilyy ehjänä.
- jos sitä Windows-konetta käyttää, (rekisterit täyttyy, haittaohjelmia tulee, ohjelmien installoinnit ja poistot sekoilevat ... tai mitä nyt tyypillisesti kenenkin omassa ympäristössä tapahtuu - riippuu käytöstä ja käyttäjästä - aina se kuitenkin hidastuu kuukausi kuukaudelta), niin sehän ei kauaa kestä, ja taas on edessä AIVAN turhaa leikkimistä, jota ei ammattikäytössä kukaan halua.

- edellisessä säästyy rahaa, ei ole olemassa rajatonta budjettia. Nämä syntyvät rahat sijoittaisin parempaan Ubuntu-koneeseen (isompi näyttö, useampi levy, parempi hiiri jms), jolloin myös nämä virtualisoidut ohjelmat toimivat paremmin ja käyttöympäristö on miellyttävämpi
- väittäisin, että tämä virtualisoitu, yhden hyvän koneen ympäristö on miellyttävämpi, kuin kompromissi kahdesta koneesta, joilla molemmilla yritetään tehdä "fiksuja" juttuja. Siis puhun per sijoitettu rahamäärä yhden kunnollisen koneen järjestelmä on miellyttävämpi kuin kaksi tyydyttävää konetta

- jos jotkut "laskentaohjelmat" ovat hitaampia virtuaalikoneella, niitä ei tarvitse odotella vaan niitä voi ajaa tausta-ajona yhdellä koneella. Virtuaalimaailmassa ei muutoinkaan ole tarvetta käyttää vain yhtä konetta kerrallaan, vaan siinä on 1+n -konetta käytössä ja niiden välinen kuormanjako toimii automaattisesti järkevästi kun käyttää niitä 1 core/kone. Kaikenlaisia muitakin mahdollisuuksia on.

- muutoinkin virtuaalikoneen hitautta liioitellaan suotta. Ei siinä prosessori ole mitenkään radikaalisti hitaampi. Ainoastaan levyoperaatiot ovat hitaita - mutta edellä mainittu "laskenta" ei ole siitä riippuvaista. Näytönohjaimen nopeus on hitaampaa ja sen testaaminen oli edellä esitetty ensimmäiseksi tempuksi.

- lähtökohtaisesti on ihan turhaa ajatella virtuaalikonetta hitaana. Koneissa on nykyään coreja pilvin pimein, enimmäkseen joutokäynnillä ja levyt eivät maksa mitään (ammattikäyttöä ajatellen), josta johtuen yhden virtuaalikoneen pyörittäminen koneella ei tarkoita vielä yhtään mitään.

Mutta kuten kaikessa uudessa teknologiassa, sitä pitää osata käyttää, käyttää toimivia sovelluksia (kaikki uusimmat uutuudet eivät aina toimi) ja osata konfiguroida se tilanteeseen mihin se soveltuu.

Edelliset kommentit liittyivät oikeastaan vain siihen, että miksi CAD-ohjelman voi virtualisoida. Edellä ei sivuttu ollenkaan sitä, että mikä se suuri hyöty siitä on. Nythän virtualisointia ei tarvitse ymmärtää joko tai tilanteena vaan sekä että tilanteena - eli siis käyttää molempia tapoja tilanteen mukaan tarkoituksenmukaisesti. Seuraavana muutama esimerkki virtualisoinnin höydyistä - eli siitä että virtualisointi ei ole aivan niin "älytöntä" kuin joku voisi kuvitella. Lisensointikysymyksiin en ota alla kantaa, koska en puhu mistään erityisestä ohjelmastakaan:

- tuotantoympäristön ajaminen virtuaalikoneella. Pääkoneella toimii sähköpostit ja muut. Pöytätilaa tarvitaan vain yhdelle koneelle, eihän niitä oikeasti tarvitse käyttää (interaktiivisesti) samanaikaisesti. Riittää että ostaa yhdet hyvät lisälaitteet kuten: näyttö, hiiri ja näppis - ja yksi hyvä pöytä riittää.

- asiakasdemo tuotantokoneen kopiolla. Virtuaalikoneenhan voi helposti kopioida esim. läppärille ja käyttää varmasti toimivaa kopio ympäristöä muualla (kopio on 1:1 eli varmasti toimiva)

- töiden vieminen kotitoimistoon (tai yleensä jonnekin muualle). Samaa virtuaalikonetta, siis todella SAMAA, voi ajaa kotitoimistossa yhtä hyvin jos siellä on kunnollinen fyysinen kone (sama se mikä käyttis siinä on), yleensä on.

- koulutuksen pitäminen virtuaalikoneilla - helppo kopioida oppilaille. Säästö voi olla aika iso ja sählingit jotka johtuvat muutoin asennusten erilaisuudesta, poistuvat kokonaan.

- ohjelmapäivitysten toimivuuden testaaminen. Tämä on hyvin helppoa koska koneesta voi ottaa kopioita.

- useiden ohjelmaversioiden ajaminen rinnakkain. Triviaalia, koska koneita voi kopioida.

- ohjelmien ajaminen eri käyttöjärjestelmäversioilla (esim. testi- tai koulutussyistä). Triviaalia, koska virtuaalikoneilla voi käyttää käytännössä mitä hyvänsä käyttöjärjestelmää.

- asiakasympäristöjen ajaminen. Triviaalia, koska aina voi ottaa kopioita ja luoda minkä hyvänsä erilaisen käyttöympäristön, jossa on aivan tietty käyttöjärjestelmäversio, tietyt varusohjelmat ja tietty sovellusohjelmaversio.


Ehkä tässä oli "muutama" etu? Kannattaa huomata, että näissä kaikissa eivät vaatimukset esim. grafiikan nopeudelle ole samanlaisia. Esimerkiksi testikäytössä virtualisoitu järjestelmä voi olla hitaanakin erittäin hyvä, vaikka se ei sitä olisikaan edistyneen käyttäjän mallintamistyökaluna.

Tuohon etulistaani vielä sellainen selvennys, että vaativassa CAD-ohjelmien käytössä juuri edelläluetellut asiat ovat aina tarpeen, muodossa tai toisessa. Fyysisillä koneilla niiden toteuttaminen tuntuu nykyään jo aivan kivikautiselta puuhalta, vaikka virtualisointi tässä mielessä ei olekaan 5 vuotta vanhempaa teknologiaa. CAD ohjelmia ei käytetä tyhjiössä vaan erilaiset sidokset asiakkaisiin ja datan toimittajiin aiheuttavat monenlaisia tarpeita ohjelmistojen konfiguroinnissa ja käytössä, joita on tänä päivänä mahdotonta täyttää yhdellä ja samalla järjestelmällä.
« Viimeksi muokattu: 09.10.10 - klo:15.15 kirjoittanut Ganymedes »

Jukleena

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #10 : 11.10.10 - klo:18.44 »
Suuret kiitokset vastaajille selventävistä vastauksista.

Tempo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 753
    • Profiili
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #11 : 11.10.10 - klo:19.06 »
Koittaisin tätä
--->  http://linux.fi/wiki/CAD-ohjelmat
Läppäri aikakausi alkaa olla lopuillaan. (lopen kyllästynyt läppäreihin)
Fujitsu siemens E5925 EPA, Intel core 2 duo, 8 G ram, SSD, yms yms......

Ja linkki pääte ohjeisiin-------->http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=32091.msg282369#msg2823

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5778
    • Profiili
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #12 : 11.10.10 - klo:19.20 »
En tunne kyseisiä ohjelmia, mutta voisin kyllä kuvitella, että CAM-tyyppisissä ohjelmissa mallintamisen vaatimukset eivät ole niin huikeita, kuin vaikkapa joissakin visualisoinnin-3D-ohjelmissa.
Monet FEM-laskennalliset sovellukset on todella paljon raskaampia käyttää mitä visualisointisoftat. Eritoten on huomioitava se, että homma pitää tehdä monesti peräkkäin muutoksien jälkeen, kun taas visualisointisoftia voi viilailla ja sketsailla huomattavasti helpommin ja tehdä lopullisen laskennan loppuun paremmin kerralla, mikä ei ole itsestään selvää CAD-ohjelmien käytössä. Toki on mahdollista tehdä näin myös CAD softilla ja pienentää haluttua tarkkuutta, mutta liika karsinta laskennassa vaikuttaa suoraan taas tuloksiin. Aikaa tärvääntyy töissä todella paljon laskentaan ja vaikka boottailee koneen kymmen kertaa eri järjestelmään päivän aikana, niin ajallisesti puhutaan häviävän pienistä hetkistä vrt. virtualisoinnissa tuhlattuun tehoon.

Ei mikään tuorein artikkeli, mutta kertoo suorasta prosessoritehon hyödyntämisestä aika paljon virtualisoinnissa ja tulokset eivät kyllä ole kovinkaan mairittelevia.
http://blogs.igalia.com/berto/2007/06/27/comparing-virtualization-software-performance-qemu-vs-uml-vs-kvm/
« Viimeksi muokattu: 11.10.10 - klo:19.25 kirjoittanut qwertyy »

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #13 : 11.10.10 - klo:21.26 »
Itse tulen aivan erilaisesta CAD-maailmasta. Laskentateholla ei sinänsä ole minulle merkitystä. Lähinnä on kyse siitä, että interaktiivisessa käytössä OpenGL toimii riittävän nopeasti ja toisaalta siitä, että levyjä on tarpeeksi monta, jotta koneita ja muista asioita voi ajaa sujuvasti rinnakkain. Fyysisenä koneena on itse rakennettu Ubuntu 9.04 64-bit, AMD Athon Dual Core.

En oikeastaan tiedä mikä noissa SurfCameissa ja MasterCameissa on oleellista - NC-koneiden ohjelmoinnin/simuloinnin kannalta näkisin, että ei paljon mikään, mutta varmaan niissä on jotakin koneen tehoa syövää?

Omassa tapauksessani käytän järjestelmiä joiden pystyttäminen vie kohtuuttomasti aikaa jos niitä pitää pystyttää tyhjästä. Esim. tänään käytin kahta eri järjestelmää - toisen pystytys vie ehkä 3 päivää läpimenoaikana, jos ei tee pahoja virheitä. Toinen järjestelmä on periaatteessa täysin erilainen ja se vie ehkä saman verran.

Rinnakkaisbooteilla ei tee mitään, koska molemmissa käytetään kahta eri konetta, joiden pitää kuitenkin olla päällä samaan aikaan - eihän noihin neljään koneeseen edes pöytätila riittäisi - ja tämä oli vain tilanne tänään.

Jos tarinaa vielä jatkaa, niin toista järjestelmää on tarkoitus modifioida huomenna - muutokset ovat sinänsä peruuttamattomia - takaisinpääsy kestää vähintäin puoli päivää (jos ei tee virheitä) - joten otin näistä ympäristöistä 1:1 kopiot, joka vei noin 20 minuuttia kopiointiaikaa, jolloin takaisin pääsee heti. Siitä sitten eteenpäin uudella kopioinnilla tämän viikon aikana jossa järjestelmää päivitetään. Päivititys on tietysti peruuttamaton toimenpide sekin, mutta uudella kopiolla siitä taas selviää. Tämä järjestelmä ei sovellu oikeastaan mihinkään muuhun kuin tähän nimenomaiseen (asiakas)tapaukseen.

Ilman virtualisointia, tätä ei samassa muodossa voisi edes tehdä.

vartsu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 506
  • Kyllä, hankin joskus elämän... apt-get a life ...
    • Profiili
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #14 : 11.10.10 - klo:21.34 »
Koittaisin tätä
--->  http://linux.fi/wiki/CAD-ohjelmat

Juu kyllähän noita CAD ohjelmia on mutta ei ainottakaan CAM ohjelmaa mitä aloittaja nyt hakee.

Lainaus
En oikeastaan tiedä mikä noissa SurfCameissa ja MasterCameissa on oleellista - NC-koneiden ohjelmoinnin/simuloinnin kannalta näkisin, että ei paljon mikään, mutta varmaan niissä on jotakin koneen tehoa syövää?
Ei niissä sitä tehoa tarvita älyttömästi, tärkein ominaisuus on melkein se että osaa tehdä CAD kuvasta NC-ohjelman kääntäjän avulla.
« Viimeksi muokattu: 11.10.10 - klo:21.38 kirjoittanut vartsu »
Nyt mennään läppärillä: Hp DV6-6108US
Tulossa jotain muuta...

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5778
    • Profiili
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #15 : 11.10.10 - klo:21.42 »
Aihe ei ole tosiaan ihan yksiselitteinen kun käyttötavat ja vaatimukset poikkeaa monissa tapauksissa. On totta että CAM-ohjelmat ei yleensä vaadi hirmuisesti potkua kun ne eivät paljoa itse laskentatyötä tee, mutta otsikossa mainitut CAD-ohjelmat voi vaatia huomattavia laskennallisia toimia poislukien tietysti wanhan kansan perinteinen tekninenpiirtäminen.

Tietysti tuollaisessa jatkuvasti muokattavassa järjestelmässä virtualisointi voi olla hyväkin ja lähes ainoa vaihtoehto. Ne koneet mitä itse vain olen joskus käyttänyt ja seurannut käyttöä, niin ne ovat pyhitetty käytännössä vain kyseiseen käyttöön ja järjestelmä pysyy vakiona lähes koko käyttöikänsä.

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #16 : 11.10.10 - klo:22.00 »
Lainaus
En oikeastaan tiedä mikä noissa SurfCameissa ja MasterCameissa on oleellista - NC-koneiden ohjelmoinnin/simuloinnin kannalta näkisin, että ei paljon mikään, mutta varmaan niissä on jotakin koneen tehoa syövää?
Ei niissä sitä tehoa tarvita älyttömästi, tärkein ominaisuus on melkein se että osaa tehdä CAD kuvasta NC-ohjelman kääntäjän avulla.

Joo, kun en itse noita käytä, niin en ollut varma, että pitäisikö niillä tehdä jotain muutakin kuin mitä tuossa kerrot näiden ohjelmien perinteisestä käytöstä. Tuohon käyttöön soveltuu virtualisointi aivan yhtä hyvin kuin fyysinen konekin tehonsa puolesta. Jos se kestää jonkun aikaa, niin virtuaalikone toimii paremminkin, kun fyysistä konetta voi käyttää muuhun työhön odotellessa. Samoin virtualisoinnissa voi kohdata muitakin etuja, mitä luettelin tuolla jo edellä (erilaiset ympäristöt, ohjelmaversiot jne).

Lainaus
Ne koneet mitä itse vain olen joskus käyttänyt ja seurannut käyttöä, niin ne ovat pyhitetty käytännössä vain kyseiseen käyttöön ja järjestelmä pysyy vakiona lähes koko käyttöikänsä.

Tuollaisesta staattisuudesta ei ole pelkoa siinä maailmassa mitä minä tarkoitin. Toisaalta, esimerkkini oli konsultoinnista - ei varsinaisesta loppukäyttäjän arjesta, mutta kyllä heilläkin kaikki menee uusiksi ehkä kerran vuodessa. Asiakastuen ja tällaisen kannalta, käyttöjärjestelmiäkin on jo yksinään aika monta: XP Pro SP3, Win 7 32-bit, Win 7 64-bit, WIN S 2003 SP2 R2 64-bit, WIN S 2008 64-bit, Oracle Linux (tokihan näitä on paljon muitakin, mutta niitä ei kukaan käytä tai niillä ei syystä tai toisesta ole väliä = ovat oleellisilta osin samoja).

vartsu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 506
  • Kyllä, hankin joskus elämän... apt-get a life ...
    • Profiili
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #17 : 11.10.10 - klo:22.17 »
Lainaus
Joo, kun en itse noita käytä, niin en ollut varma, että pitäisikö niillä tehdä jotain muutakin kuin mitä tuossa kerrot näiden ohjelmien perinteisestä käytöstä. Tuohon käyttöön soveltuu virtualisointi aivan yhtä hyvin kuin fyysinen konekin tehonsa puolesta. Jos se kestää jonkun aikaa, niin virtuaalikone toimii paremminkin, kun fyysistä konetta voi käyttää muuhun työhön odotellessa. Samoin virtualisoinnissa voi kohdata muitakin etuja, mitä luettelin tuolla jo edellä (erilaiset ympäristöt, ohjelmaversiot jne).

Totta puhut, en ole tuota virtualisointia ikinä tyrmännytkään vaan lähinnä sitä että winet ynm voi ja kannattaa unohtaa.
Nykypäivän CAM ohjelmat esim juuri SurfCam ja MasterCam toimii myös 3D puolella, jos osaa tai haluaa sitä käyttää. Silloin visualisoinnissa kun katselee mitä koneen pitäisi tehdä, sitä tehoa tarvitaan.
Mutta uskoisin silti että virtualisoinnissa ei tule ongelmia, olen itse käyttänyt konetta jossa oli 400Mhz Celeron ja muistia taisi olla "jopa" 256Mb, näytönohjain ?? ja XP.  WinCamilla kun visualisoit niin... se ei ollut enää kivaa  ;D
Nyt mennään läppärillä: Hp DV6-6108US
Tulossa jotain muuta...

J.Juniper

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 112
    • Profiili
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #18 : 12.10.10 - klo:23.59 »

sniveri

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 322
    • Profiili
Vs: cad/cam ohjelmat
« Vastaus #19 : 13.10.10 - klo:19.32 »
Pitäs olla viimisen päälle ohjelma tuo draftsight. Tiedä sitten mikä siinä lopulta kusahtaa. Ja solidworksikin pitäs tulla pilvipalveluna tarjolle niin että toimii millä alustalla vaan, voi vaan ottaa sen 20 vuotta ennenkuin jotain toimivaa ilmestyy.
« Viimeksi muokattu: 13.10.10 - klo:19.38 kirjoittanut sniveri »
Ubuntu 10.04 64-bit Desktop
Ubuntu 10.04 32-bit Desktop x 2
Ubuntu 10.04 32-bit Server

sniveri@diasp.eu