Kirjoittaja Aihe: PHP5 - Onko välttämätöntä sittenkään aina käyttää Databasea.  (Luettu 2396 kertaa)

HannuTapio

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1216
  • OpenJDK + JavaScript testailuu ja säätelyy.
    • Profiili
PHP ja Database!

Onko välttämätöntä PHP sivustoa rakentaessa käyttää MySQL taikka vastaavaa databasea.
Ajattelin vain että onkos se sitten tietoturva riski jos tallentaa tiedon ihan tiedostoon PHP/JavaScript muuttujista ??

Ymmärtääkseni PHP koodi on aina täysin näkymättömissä asiakas henkilöiltä, näin ollen voisin käyttää ihan tavallisia teksti tiedostoja tallennuksiin ??


//.....

Kiitos..
« Viimeksi muokattu: 17.09.10 - klo:16.50 kirjoittanut JariTapio »
Linux lautapelejä indie, hobby boardgame indie.
Ubuntu 20.04 LTS.
ESET Endpoint Security Antivirus - Business Edition - 6 nodes.

Indie sivustoni -> https://www.lautapelisivusto.com - - https://www.tabletpelisivusto.com - - https://www.hannunpilotit.com - - https://www.lautapelikenraalit.com

ilkkak

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 402
    • Profiili
PHP ja Database!

Onko välttämätöntä PHP sivustoa rakentaessa käyttää MySQL taikka vastaavaa databasea.
Ajattelin vain että onkos se sitten tietoturva riski jos tallentaa tiedon ihan tiedostoon PHP/JavaScript muuttujista ??

Ymmärtääkseni PHP koodi on aina täysin näkymättömissä asiakas henkilöiltä, näin ollen voisin käyttää ihan tavallisia teksti tiedostoja tallennuksiin ??

Kiitos..

Riippuu tietysti miten paljon erilaisia hakuja teet. Tietokantamoottorin käyttö on kyllä minusta ihan must, jos joudut jollain tavalla suodattamaan tai lajittelemaan tietoja. Työ tulee pitemmän päälle myös paljon helpommaksi. Itse tehdyt talletus/haku/päivitys/poisto -toiminnot ovat myös aikalailla riskialttiita ohjelmointivirheille. Valmiit backup/palautus/replikointi-rutiinit puhuvat myös tietokantamoottorin puolesta.

peran

  • Vieras
Kannattaa käyttää tietokantaa, jottei pää leviä.  ;)

Edit - mutta siis jos haluat säästää pari euroa ja hajottaa pääs, niin siitä vaan.

Edit2 - Ne salasanat ja muut tulee laittaa koodattuina, eikä selkeinä teksteinä käytetään sitten tietokantaa tai ei.
« Viimeksi muokattu: 17.09.10 - klo:20.22 kirjoittanut peran »

skfin

  • Vieras
Suomeksi: Helpommalla pääsee kun pistää mysql:n tai postgresql:n pyörimään ja sinne pistää tiedot. Mahdollisuus eri taulujen käyttöön päätä sekoittamatta on etu verrattuna tiedostoon tallentamisesta. Kaippa se erilliseen tiedostoonkin tallennus on ihan toimiva ratkaisu, mutta pitemmän päälle sekava ja aikaa vaativa. Salasanoja ei tosiaan pidä tekstimuodossa säilöä, vaan ainoastaan jotkut SHA-256(tai edes MD5)-tiivisteet ainoastaan.

Stargazers

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 549
    • Profiili
Pienimuotoisissa projekteissa joissa ei paljoa ole kirjoitusta, suosittelen koettamaan josko SQLite ajaisi asiansa (sikälimikäli serverillä se on asennettuna). Näppärä tietokanta pieniin projekteihin.

HannuTapio

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1216
  • OpenJDK + JavaScript testailuu ja säätelyy.
    • Profiili
Tietokanta!

Mistä voisin parhaiten Suomen kielisenä lukea tietokanta käyttelyistä,
minulla on mahdollista että käyttäisin sekä Java SE että PHP5 kautta mySQL kantaa.

Vielä kysyisin ennen kuin sitten aloittelen mySQL taikka vastaavan opiskelut, että onko nämä tietokannat älykkäitä, varmaankin,
onko yksinkertaisen muuttuja tallentelun vaatima koodi määrä mittavaa, vaiko menneekö moinen muutamalla koodi rivillä ??
Entä kuinka monimutkaista on itse tietokannan rakentelu ja ylläpito, taasen voiko tapahtua mahdollisia huolto tilanteita,
että vaikka jokin asiakkaan keskeyttämä tallenne kohta meneekin pieleen ja sotkee koko kannan taikka osan kantaa, kuinka usein backupit ??


//.....

Kiitos..
Linux lautapelejä indie, hobby boardgame indie.
Ubuntu 20.04 LTS.
ESET Endpoint Security Antivirus - Business Edition - 6 nodes.

Indie sivustoni -> https://www.lautapelisivusto.com - - https://www.tabletpelisivusto.com - - https://www.hannunpilotit.com - - https://www.lautapelikenraalit.com

_Pete_

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1743
  • Fufufuuffuuu
    • Profiili
Tietokanta!

Mistä voisin parhaiten Suomen kielisenä lukea tietokanta käyttelyistä,
minulla on mahdollista että käyttäisin sekä Java SE että PHP5 kautta mySQL kantaa.


http://www.helmet.fi/search*fin/X?SEARCH=sql&searchscope=9&Submit.x=66&Submit.y=18&m=&l=&b=&Da=&Db=

Kipin kapin kirjastoon ja sitten lukemaan.


Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11168
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Enpä tiedä muista kuin MySQL:stä ja sillekään en ole mitään koodannut, mutta tietokantoja olen kyllä luonut ja varmuuskopioinut phpMyAdminilla, jota on melko helppo käyttää. Löytyy ainakin 8.04:n pakettivarastoista ja avautuu kirjoittamalla selaimeen localhost/phpmyadmin tai mikä tuo osoite sattuu olemaan.
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

Petri Järvisalo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 579
    • Profiili
    • Kotisivut
Kirjasto on hyvä vaihtoehto, mutta alkeiden itseopiskeluun on myös opensource materiaalia tarjolla:
http://www.ratol.fi/opensource/mysql/index.htm
Lisää [ratkaistu] ketjun ensimmäisen viestin otsikkoon, kun ongelma on ratkennut.

Petri Järvisalo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 579
    • Profiili
    • Kotisivut
lisättäköön vielä, että paketti "mysql-gui-tools-common" kannattaa asentaa.
phpmyadminin käyttö on ihan hyvä silloin kun joutuu etänä tekemään, mutta kun omalla koneella jutustelee mysql:n kanssa on se mukavempaa natiivilla ohjelmalla.
Lisää [ratkaistu] ketjun ensimmäisen viestin otsikkoon, kun ongelma on ratkennut.

jekku

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2534
    • Profiili
Kirjasto on hyvä vaihtoehto, mutta alkeiden itseopiskeluun on myös opensource materiaalia tarjolla:
http://www.ratol.fi/opensource/mysql/index.htm

Aika mainion näköinen opus.
Mutta, muuan epätäsmällisyys sieltä löytyi:
Funktioiden kuvauksissa,
"COUNT(kentän_nimi)     
Laskee niiden tietueiden määrän, joiden määritelty kenttä ei ole tyhjä (null)
Esimerkki 99: SELECT COUNT(etunimi) FROM oppilas; Laskee montako etunimeä taulussa on. Tyhjiä etunimi -kenttiä ei lasketa mukaan. "

Tarkkana tuon nullin kanssa! Koska esimerkiksi tyhjä merkkijono '' on ihan eri asia kuin NULL.
(Myös MySQL näkee nuo eri asioina)
Eli, jonsei etunimeä ole annettu ja sovellus on runtannut etunimeksi '' - se tulee mukaan.

_Pete_

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1743
  • Fufufuuffuuu
    • Profiili

Aina tuntuu MySQL olevan "ainoa" vaihtoehto mutta:

http://www.wikivs.com/wiki/MySQL_vs_PostgreSQL

Lisäksi kun Javalle tekee kannattaa tutustua erilaisiin ORM frameworkkeihin.