Kirjoittaja Aihe: Dapper asennettu, kone ei käynnisty - RATKAISTU  (Luettu 1984 kertaa)

anttti

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Hei,

Lähtötilanne on tämä: mulla on koneessa 120- ja 160-gigaiset levyt. 120:llä on asennettuna kaksi Win XP:tä eri levyosoille, ja lisäksi sillä on kolme muuta osiota. 160-gigainen on jaettu tällä hetkellä neljään osaan, joista yhdelle oli tarkoitus asentaa Ubuntu.

Niinpä latasin Dapperin finaaliversion, poltin levylle ja buuttasin siitä. Käynnistin Ubuntun asennusohjelman, ja installaation partitiointikohdassa omasta mielestäni tein kaiken oikein. Valitsin manuaalisen partitioinnin (tjsp), ja poistin 160-gigaiselta yhden (turhan) NTFS-osion, ja muutin sen linuxin käyttämään muotoon (ex3 tai jotain). Tein siitä sellaisen yhdistetyn osan, jonka "sisään" loin yhteensä kaksi osiota, yhden swappia varten, yhden /:tä varten. Asensin, buuttasin -> saan virheilmoituksen GRUBilta. Level 1.5, error 21 tai jotain.

No, en siitä lannistunut vaan buuttasin koneen windowsin asennuslevyltä ja ajoin fixmbr:n, jotta sain koneen taas pystyyn. Lähdin asentamaan linuksia uudestaan, tällä kertaa vähän eri strategialla. Käynnistin koneen livecd:ltä, ja ajoin konsolin kautta ohjelman gparted, jolla poistin aiemman asennuksen osion kokonaan, ja aloitin asentamaan uudestaan. Tällä kertaa valitsin partitiointikohdassa, että asennetaan Ubuntu suurimmalle vapaalle osiolle mitä löytyy. Kuitenkin lopputulos oli tasan sama, error 21 heti käynnistyksen yhteydessä.

Katsoin GRUBin manuaalista tuon virheenkin, se tarkoittaa että
"21 : Selected disk does not exist
This error is returned if the device part of a device- or full file name refers to a disk or BIOS device that is not present or not recognized by the BIOS in the system."

Osaako kukaan sanoa mitä teen väärin? Meneekö homma siinä vaiheessa jo pieleen, jos kuvittelee asentavansa Ubuntun koneelle, missä on jo valmiiksi kaksi Windowsia?

Kiitti jo etukäteen,

-antti

Edit:
No probleemo anymore, sain ratkaistua ongelman säätämällä toisenkin kovalevyn BIOSista päälle.
« Viimeksi muokattu: 04.06.06 - klo:18.50 kirjoittanut anttti »