Kirjoittaja Aihe: Sähköposti ei toimi! [Ratkaistu]  (Luettu 12032 kertaa)

Mr. X

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 151
    • Profiili
Sähköposti ei toimi! [Ratkaistu]
« : 29.05.10 - klo:12.50 »
Tässä vähän aikaa sitten päivitin ubuntu serverin 10.04. Sähköposti toimi vielä sen jälkeen hyvin, mutta nyt viestiä ei enään lähde. Missä vika? Asetuksiin en muistaakseni ole koskenut.
« Viimeksi muokattu: 04.03.12 - klo:21.14 kirjoittanut Mr. X »

CVTP

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 192
  • Artif.sweeteners are used not by me, nor my family
    • Profiili
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #1 : 29.05.10 - klo:13.01 »
Eikö uudelleenkäynnistyksenkään jälkeen(siis koko koneen)?

..jaa, että serverin.. ei löydy kokemusta miten sitä neuvoa, jos on kovinkin erilainen.
Ubuntu14041+CrunchB11/Lenovo 510i i5
FreeBSD 9.3/Dell D600
OS X Leopard/MacMini PPC
FreeBSD9.3/ASUS 701 4G
Android 4.X.X. NEXUS ASUS 7"
Android 4.X.X. LenovoA1000 7"
FreeBSD 10/Lenovo Thinkcenter M55

Luurit erikseen..

Mr. X

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 151
    • Profiili
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #2 : 29.05.10 - klo:13.37 »
Konetta on tullu useammankin kerran käynnistettyä.
« Viimeksi muokattu: 04.03.12 - klo:21.14 kirjoittanut Mr. X »

CVTP

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 192
  • Artif.sweeteners are used not by me, nor my family
    • Profiili
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #3 : 29.05.10 - klo:14.45 »
Totuushan on nyt se, että serveripuolesta mulla ei kokemusta ole, mutta luulisin että pätee sama kuin työpöytiin, eli päivititkö siis versiosta 9.10 -> 10.04? Onko riittävän helppoa tehdä puhdasta asennusta? Päivittämällä voi tulla käpysiä.
Ubuntu14041+CrunchB11/Lenovo 510i i5
FreeBSD 9.3/Dell D600
OS X Leopard/MacMini PPC
FreeBSD9.3/ASUS 701 4G
Android 4.X.X. NEXUS ASUS 7"
Android 4.X.X. LenovoA1000 7"
FreeBSD 10/Lenovo Thinkcenter M55

Luurit erikseen..

ajaaskel

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3392
    • Profiili
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #4 : 29.05.10 - klo:15.04 »
"sähköposti ei toimi"   --- Jos nyt kertoisit hieman tarkemmin niin olisi helpompi antaa muuta kuin sata eri vastausta.

Mikä sähköposti, postipalvelin vai client, mikä "ei toimi" / miten se tarkasti ottaen ilmenee, virheet..
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

Mr. X

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 151
    • Profiili
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #5 : 29.05.10 - klo:18.10 »
Eli, jos nyt esimerkiksi yritän komentaa: echo "Testi" |mail sähköposti@joku.fi -s "koe"
niin ei tapahdu mitään, eli palvelin ei ilmeisesti lähetä viestiä.
Ja var/mail tulee viestistä kopio
« Viimeksi muokattu: 04.03.12 - klo:21.15 kirjoittanut Mr. X »

ajaaskel

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3392
    • Profiili
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #6 : 02.06.10 - klo:09.33 »
Please, kirjoita tarkemmin koko postitoteutuksesi kuvaus kun teet uutta kysymystä ettei tarvitse arvata mitä kaikea siellä pystytettynä / millä asetuksilla.  Siispä onko tämä jatkoa tälle:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=32824.msg256562#msg256562

Jos on niin onko Postfix käynnissä ?  Oletko katsonut lokitiedostoja ?  Ylläolevassa linkissä on aika paljon vinkkiä miten toiminnan voi tarkistaa.



Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

Mr. X

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 151
    • Profiili
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #7 : 05.06.10 - klo:06.56 »
kaikki tuntuisivat toimivan...

Mietin vaan, että mikä on voinut aiheuttaa tämän, kun viestiä ei enään lähde, vaikka ennen toimi hyvin ja asetuksiin en ole koskenut (muistaakseni).

Kun lähetän viestin, logiin tulee viesti
2010-06-05 07:04:29 1OKkcX-0000UR-Je <= mrX@******* U=mrX P=local S=375
2010-06-05 07:04:29 1OKkcX-0000UR-Je ** emai@osoite R=smarthost T=remote_smtp_smarthost: SMTP error from remote mail server after MAIL FROM:<mrX@*******> SIZE=1410: host mail.inet.fi [195.156.147.15]: 553 <mrX@*******> Invalid mail address, must be fully qualified domain
2010-06-05 07:04:29 1OKkcX-0000UU-Qg <= <> R=1OKkcX-0000UR-Je U=Debian-exim P=local S=1333
2010-06-05 07:04:29 1OKkcX-0000UR-Je Completed
2010-06-05 07:04:30 1OKkcX-0000UU-Qg ** mrX@******* R=smarthost T=remote_smtp_smarthost: SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<mrX@*******>: host mail.inet.fi [195.156.147.15]: 501 <mrX@*******> Invalid mail address, must be fully qualified domain
2010-06-05 07:04:30 1OKkcX-0000UU-Qg Frozen (delivery error message)
« Viimeksi muokattu: 04.03.12 - klo:21.16 kirjoittanut Mr. X »

ajaaskel

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3392
    • Profiili
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #8 : 05.06.10 - klo:11.17 »
Soneran postipalvelin hylkää relay-pyyntösi (fqdn-virhe). Sinulla on varmaan vaihtunut ip-osoite jolloin FQDN ei ole enää sama.
« Viimeksi muokattu: 05.06.10 - klo:11.21 kirjoittanut ajaaskel »
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

Mr. X

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 151
    • Profiili
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #9 : 05.06.10 - klo:11.33 »
eli mitä pitäisi tehdä?

ajaaskel

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3392
    • Profiili
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #10 : 05.06.10 - klo:21.05 »
Hakea foorumilta vaikka sanalla "fqdn"  tai lue ainakin tämä aluksi:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=26606.msg203404#msg203404


Edit:   Hetkinen, yritätkö käyttää Exim: iä postin lähetykseen (eikä Postfix: iä)  ?   Logisi näyttää (en ole varma) Exim: in aikaansaannokselta vaikka en olekaan Exim: iä koskaan käyttänyt.
« Viimeksi muokattu: 07.06.10 - klo:10.25 kirjoittanut ajaaskel »
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

ukki

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 156
    • Profiili
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #11 : 06.06.10 - klo:23.46 »
Onko sinulla Thuderbird- email?

Minulle oli yllätys se, että vanha
kotikansion '.mozilla-thunderbird'
oli muuttunut .thunderbird- nimiseksi.

Vanhan uudelleen nimeäminen uudeksi korjasi
tilanteen.

Mr. X

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 151
    • Profiili
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #12 : 11.06.10 - klo:14.07 »
Onko sinulla Thuderbird- email?
Ei, tai en ainakaan usko

Mr. X

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 151
    • Profiili
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #13 : 11.06.10 - klo:14.12 »
Edit:   Hetkinen, yritätkö käyttää Exim: iä postin lähetykseen (eikä Postfix: iä)  ?   Logisi näyttää (en ole varma) Exim: in aikaansaannokselta vaikka en olekaan Exim: iä koskaan käyttänyt.
Molemmat on asennettu.

mrl586

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4530
    • Profiili
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #14 : 11.06.10 - klo:21.53 »
Edit:   Hetkinen, yritätkö käyttää Exim: iä postin lähetykseen (eikä Postfix: iä)  ?   Logisi näyttää (en ole varma) Exim: in aikaansaannokselta vaikka en olekaan Exim: iä koskaan käyttänyt.
Molemmat on asennettu.
Ja käytössä samanaikaisesti?

Mr. X

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 151
    • Profiili
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #15 : 11.06.10 - klo:21.59 »
vaikuttaisi olevan, vaikuttaa varmaan?
« Viimeksi muokattu: 11.06.10 - klo:22.03 kirjoittanut olli.l »

Tha-Fox

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3315
  • Arch Linux && CentOS
    • Profiili
    • http://kettu.dy.fi
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #16 : 11.06.10 - klo:22.41 »
Luulisi vaikuttavan, jos on useampi ohjelma puskemassa tavaraa samaan porttiin ja kuuntelemassa sitä.

ajaaskel

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3392
    • Profiili
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #17 : 12.06.10 - klo:17.10 »
Ei tullut mieleenkän että siellä olisi molemmat yhtäaikaa, yritä yhdellä kerrallaan.
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

Mr. X

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 151
    • Profiili
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #18 : 12.06.10 - klo:17.48 »
Ei lähde siltikään.
Lainaus
Sinulla on varmaan vaihtunut ip-osoite jolloin FQDN ei ole enää sama.
Ip-osoite ei ole vaihtunut

Tunkkaamo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 231
    • Profiili
    • Tunkkaamo
Vs: Sähköposti ei toimi!
« Vastaus #19 : 13.06.10 - klo:19.00 »
Mitä sanoo
Koodia: [Valitse]
$sudo iptables -L
T.
Tunkkaamo