Kirjoittaja Aihe: Ubuntu lukioon?  (Luettu 9855 kertaa)

Lasse.

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1668
 • Techjunkie.
  • Profiili
  • Liquid Flower Games
Vs: Ubuntu lukioon?
« Vastaus #20 : 24.06.10 - klo:23.12 »
Aivan, kiitoksia korjauksesta. Muutin sen omaan viestiini.
Kone 1: Intel Core i5 2500K, 8GB DDR3, nVidia GTX 560 Ti 1GB, 2x1TB & 1x 250GB HDD, Windows 7 & Arch
Kone 2: Lenovo Ideapad Z370 (i5-2410M, 4GB RAM & GeForce 410M) Chakra
Google LG Nexus 4 (ParanoidAndroid)
Linuxia noin vuodesta 2004.

tuttuM

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 52
  • Profiili
Vs: Ubuntu lukioon?
« Vastaus #21 : 27.07.10 - klo:22.08 »
Olipas jäänyt huomiotta tämä(kin) ketju.
Tässä on ehkä jotain, mitä ei vielä ole ketjussa aiemmin sanottu?

Eräs etu, joka liittyy vapaisiin ohjelmiin yleisemminkin kuin vain käyttöjärjestelmän osalta on se, että oppilaat voivat vaikka koulusta kopioida tarvittavan ohjelman kotiinsa.  Tämä asettaa oppilaat tasavertaisempaan asemaan riippumatta siitä, mikä käyttöjärjestelmä kotona sattuu olemaan.  Esim. VALO-CD tarjoaa melkoisen valikoiman Ubuntussakin toimivia ohjelmia vapaasti Windows-ympäristöön jne.

Edellä mainittu etu on voimassa, vaikka koulu olisi saanut suljetun ohjelmistonsa täysin lahjuksena. Nimittäin jos oppilaat enempi vähempi pakotetaan hankkimaan kotiinsakin koulussa käytettävä ohjelmisto, edullisen tarjouksen koululle tehnyt ohjelmistomyyjä saa katteensa toisaalta.

Ainakin aiemmin on suljetuissa ohjelmissa ollut yleistä, että lisenssi kattaa vain yhden kielen. Tässäkin vapaat ohjelmat luovat tasa-arvoisesti ja monikielisesti säästöä koulumaailmaan.

Opettajien asenteista en osaa sanoa mitään varmaa, mutta on niillä varmaan vaikutusta.

ShadowTheTux

 • Vieras
Vs: Ubuntu lukioon? *Onnea yritykselle*
« Vastaus #22 : 28.07.10 - klo:07.35 »
Onnea vaan projektiin!  ;D
Sitä tosiaan tarvitset.. Jotkut vaan uskomatonta kyllä ovat vieläkin niin järkyttävän Microsoft mielisiä, että mieltä ei käännetä kirveelläkään..  :-\

Meidän opinahjossa on toki windows xb- koneet, mutta "ainakin minun" ope vaikuttaisi olevan aikamoisen kiinnostuntu Linuxixta!  ;D Redhat Linuxia yhdesti pyöritteli isolla valkokankaalla ja tuntimme aiheena on näkyvästi ja jatkuvasti otettu esille avoimen koodin edut.. <<< Tai no. Tuoli oli liioittelua..  :-\
Mutta hienoa, että sellaisiakin löytyy.. AINII KAIKKI TIETÄVÄT mikä Linux on.... Kai?? ???

*Hups! Tulipas taas emoteja, mutta tämä on suurten tunteiden aihe minulle ;)*

edit: kirjoitus virheitä; on sana puuttui!!
« Viimeksi muokattu: 28.07.10 - klo:07.37 kirjoittanut ShadowTheTux »

heimo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Vs: Ubuntu lukioon?
« Vastaus #23 : 30.07.10 - klo:11.36 »
Muutamia omia ajatuksen harhailujani aiheesta.

Omasta mielestäni koulujen atk-luokissa pitäisi päästä tutustumaan erilaisiin tietokoneisiin, käyttöjärjestelmiin ja ohjelmiin. Yhden käyttöjärjestelmän suosiminen koulujen tietokoneissa on "monokulttuurin" viljelemistä. Olisi hienoa jos oppilaat voisivat kouluissa käyttää Windowseja, Mac OSX:ää ja jotain Linux-jakelua (*kröhm*buntu!), nähdä näiden järjestelmien erot ja saada vähän tuntumaa siihen että on olemassa erilaisia tietokoneita joissa on kaikissa omat huonot ja hyvät puolensa. Ymmärrettävästi luokat on yleensä vakioitu tietyn konetyypin ympärille ja kovin kirjavan konekannan ja monen käyttöjärjestelmän ylläpitäminen vaatii moninverroin työtä. Mutta ehkä virtualisointi tuo jatkossa tähän jotain käyttökelpoisia ratkaisuja? Tai isommisa kouluissa voisi olla yksi luokka Mäkkejä, yksi Windowseja ja kolmas Ubuntuja? Tai jos halutaan suosia monokulttuuria, niin olkoon se sitten ainakin avoin ja tasaveroinen kaikille. :-)