Kirjoittaja Aihe: DNA mokkua (Nokia CS-15) & xubuntu 9.10 ongelma  (Luettu 2932 kertaa)

stay

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 32
    • Profiili
Morjes! Olen tässä pari tuntia lukenut ohjeita ja ihmetellyt miten saisin mokkulan toimimaan. Kaikkea, mitä ohjeista löytyi olen mielestäni koittanut. Pari askelta olen edennyt mutta nyt tyssää seuraavaan:

Koodia: [Valitse]
risto@risto-laptop:~$ wvdial
--> WvDial: Internet dialer version 1.60
--> Cannot get information for serial port.
--> Initializing modem.
--> Sending: AT+CGDCONT=1,"IP","internet"
OK
--> Modem initialized.
--> Sending: ATDT*99#
--> Waiting for carrier.
ERROR
--> Invalid dial command.
--> Disconnecting at Tue Mar 23 14:50:53 2010
risto@risto-laptop:~$ ^C
risto@risto-laptop:~$

Viimeksi koitin tällä reseptillä:
http://www.petrilopia.net/wordpress/hardware/nokia-cs-15-and-linux/

Mokkula toimii hienosti xp:llä.

juyli

  • Vieras
Vs: DNA mokkua (Nokia CS-15) & xubuntu 9.10 ongelma
« Vastaus #1 : 23.03.10 - klo:19.50 »
Morjes! Olen tässä pari tuntia lukenut ohjeita ja ihmetellyt miten saisin mokkulan toimimaan. Kaikkea, mitä ohjeista löytyi olen mielestäni koittanut.

Ehkä mokkulasulkeiset auttavat. Tässä linkki ko. sivuille:
http://www.siptune.net/tiki-index.php?page=Ubuntu+ja+modeemit

http://www.siptune.net/tiki-index.php?page=MOKKULASULKEISET

stay

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 32
    • Profiili
Vs: DNA mokkua (Nokia CS-15) & xubuntu 9.10 ongelma
« Vastaus #2 : 24.03.10 - klo:11.16 »
Morjes! Olen tässä pari tuntia lukenut ohjeita ja ihmetellyt miten saisin mokkulan toimimaan. Kaikkea, mitä ohjeista löytyi olen mielestäni koittanut.

Ehkä mokkulasulkeiset auttavat. Tässä linkki ko. sivuille:
http://www.siptune.net/tiki-index.php?page=Ubuntu+ja+modeemit

http://www.siptune.net/tiki-index.php?page=MOKKULASULKEISET

Käyty joka kohta viiteen kertaan läpi. Ei vaan yhdistä.

Koodia: [Valitse]
risto@risto-laptop:/$ cd /etc/udev/rules.d/
risto@risto-laptop:/etc/udev/rules.d$ sudo wget http://siptune.net/downloads/lm/25-mokkulat.rules
--2010-03-24 12:25:52--  http://siptune.net/downloads/lm/25-mokkulat.rules
Selvitetään osoitetta siptune.net... 194.211.207.215
Yhdistetään palvelimeen siptune.net|194.211.207.215|:80... yhdistetty.
HTTP-pyyntö lähetetty, odotetaan vastausta... 302 Found
Sijainti: http://www.siptune.net/downloads/lm/25-mokkulat.rules [seurataan]
--2010-03-24 12:25:52--  http://www.siptune.net/downloads/lm/25-mokkulat.rules
Selvitetään osoitetta www.siptune.net... 194.211.207.215
Käytetään uudelleen yhteyttä siptune.net:80.
HTTP-pyyntö lähetetty, odotetaan vastausta... 200 OK
Pituus: 1604 (1,6K) [text/plain]
Tallennetaan kohteeseen ”25-mokkulat.rules.2”

100%[======================================>] 1 604       --.-K/s   in 0s     

2010-03-24 12:25:52 (25,9 MB/s) - ”25-mokkulat.rules.2” tallennettu [1604/1604]

risto@risto-laptop:/etc/udev/rules.d$ cd -
/
risto@risto-laptop:/$ sudo udevadm control --reload-rules
risto@risto-laptop:/$ usb_modeswitch -v 0x05c6 -p 0xf000 -V 0x05c6 -P 0x9000 -m 0x01 -M "5553424312345678000000000000061b000000020000000000000000000000"

 * usb_modeswitch: tool for controlling "flip flop" mode USB devices
 * Version 1.0.2 (C) Josua Dietze 2009
 * Works with libusb 0.1.12 and probably other versions

Looking for target devices ...
 No devices in target mode or class found
Looking for default devices ...
 No default device found. Is it connected? Bye.


watch lsusb
Koodia: [Valitse]
Mokkula irti:
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 003: ID 10d5:5000 Uni Class Technology Co., Ltd
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Mokkula kytkettynä:
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 006: ID 0421:0612 Nokia Mobile Phones
Bus 001 Device 003: ID 10d5:5000 Uni Class Technology Co., Ltd
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

Koodia: [Valitse]
risto@risto-laptop:~$ dmesg |grep -i tty
Mokkula irti:
[    0.001508] console [tty0] enabled
[    1.013940] serial8250: ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
[    1.014559] 00:09: ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
[    1.036928] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
[   10.415597] cdc_acm 1-1:1.1: ttyACM0: USB ACM device
[   10.420951] cdc_acm 1-1:1.3: ttyACM1: USB ACM device
[  995.338609] cdc_acm 1-1:1.1: ttyACM0: USB ACM device
[  995.341920] cdc_acm 1-1:1.3: ttyACM1: USB ACM device
Mokkula kiinni:
risto@risto-laptop:~$ dmesg |grep -i tty
[    0.001508] console [tty0] enabled
[    1.013940] serial8250: ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
[    1.014559] 00:09: ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
[    1.036928] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
[   10.415597] cdc_acm 1-1:1.1: ttyACM0: USB ACM device
[   10.420951] cdc_acm 1-1:1.3: ttyACM1: USB ACM device
[  995.338609] cdc_acm 1-1:1.1: ttyACM0: USB ACM device
[  995.341920] cdc_acm 1-1:1.3: ttyACM1: USB ACM device
[ 1135.440248] cdc_acm 1-1:1.1: ttyACM0: USB ACM device
[ 1135.443369] cdc_acm 1-1:1.3: ttyACM1: USB ACM device
« Viimeksi muokattu: 24.03.10 - klo:12.27 kirjoittanut stay »

oobetimer

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1470
    • Profiili
13/2/2009 and friday....

http://debian-fi.dy.fi/

stay

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 32
    • Profiili
Vs: DNA mokkua (Nokia CS-15) & xubuntu 9.10 ongelma
« Vastaus #4 : 24.03.10 - klo:17.05 »
Noilla ohjeilla pitäisi saada toimimaan..  :)

http://www.siptune.net/siptune.net/tiki-index.php?page=CS-15+ja+Karmic+Koala

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=30172.0

Niin, PITÄISI. Tossa päivittelin ja tein ohjeitten mukaan taas, mutta eipä toi nokialainen siitäkään lämmennyt. Sain siihen jo jossain välissä sinisen valon palamaan, tiedä sitten miten :D Taistelu jatkuu...

ajaaskel

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3392
    • Profiili
Vs: DNA mokkua (Nokia CS-15) & xubuntu 9.10 ongelma
« Vastaus #5 : 29.03.10 - klo:19.29 »
Miten pitkälle pääset nyt wvdialin kanssa eli missä kohdassa epäonnistuu ? 
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

peran

  • Vieras
Vs: DNA mokkua (Nokia CS-15) & xubuntu 9.10 ongelma
« Vastaus #6 : 30.03.10 - klo:03.32 »
Tulosteita päätteeltä:
Mokkulan kiinni ollessa:
Koodia: [Valitse]
ls /dev/tty*

wvdial:n ini...
Koodia: [Valitse]
cat /etc/wvdial.conf

Ja olethan sudolla ajanut wvdialia, sillä mulla tarvitti sen ennen kuin lähti Soneran vastaava pelittämään...

Tietenkin olet ottanut pinkoodin kyselyn pois mokkulasta.

wvdial.conf:ssa vois kokeilla user ja pasword-kenttien arvoista poistaa välilyönnit. Toivottavasti wvdial edelleen toimii...
« Viimeksi muokattu: 30.03.10 - klo:03.46 kirjoittanut peran »

oobetimer

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1470
    • Profiili
Vs: DNA mokkua (Nokia CS-15) & xubuntu 9.10 ongelma
« Vastaus #7 : 30.03.10 - klo:06.18 »
Tällaisella conffilla pitäisi toimia..  :)

Koodia: [Valitse]
[Dialer defaults]
Modem = /dev/ttyACM0
Init = AT+CGDCONT=1,”IP”,”internet”
Phone = *99#
Stupid Mode = 1
Username = ” ”
Password = ” ”

Ja päätteessä käyntiin

Koodia: [Valitse]
sudo wvdial
13/2/2009 and friday....

http://debian-fi.dy.fi/