Kirjoittaja Aihe: Sata II tuki läppärissä?  (Luettu 1553 kertaa)

Leit

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 10
    • Profiili
Sata II tuki läppärissä?
« : 13.03.10 - klo:18.44 »
Morjesta päivää.

Semmosta ongelmaa tässä koitan puida, että kotoa tällä hetkellä löytyvästä Asuksen M50Vn (AS134C) mallisesta läppäristä alkaa mitä ilmeisimmin sanoa kovalevy sopimustaan irti (lyönyt varoittamatta itsensä kiinni jo 3 kertaa, kaksi kertaa Vistan kanssa ja kerran Ubuntun alaisuudessa). Kovalevy on uskoakseni Seagaten valmistama 2.5" SATA 5400rpm levy (500gb).
Ja koska tuo levy luultavasti päivänä minä hyvänsä simahtaa lopullisesti, on mielessä pyörinyt uuden levyn hankinta ja ajatuksena olisikin hommata vanhan SATA-levyn tilalle uudempi SATA2 levy, jossa pyörimisnopeutena tuo 7200rpm ja välimuistiakin enemmän.
Tästä päästäänkin sitten itse kysymykseen: eli tukeeko tämä kyseinen läppärini suoraan uudempia SATA2 levyjä vai onko asennuksessa jokin suurempikin mutka. Vai onko tuo SATA2 levy ehkä fyysisesti liian suuri sopiakseen läppärin sisään?
Itsehän en näistä laitteistoista suurempia tiedä eikä googlekaan tuntunut antavat minulle vastausta. Toivoisinkin siis jonkun asiaan enemmän vihkiytyneen kertovan minulle selvän vastauksen selvään kysymykseen.

-Late

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: Sata II tuki läppärissä?
« Vastaus #1 : 13.03.10 - klo:19.04 »
Ei kai tuossa tapauksessa mitään ongelmia ole toiminnassa eikä fyysisessä mahtumisessakaan.

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11443
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: Sata II tuki läppärissä?
« Vastaus #2 : 13.03.10 - klo:19.45 »
Sata:n, Sata2:n ja Sata3:n pitäisi olla yhteen sopiva toistensa kanssa. Uudempi vain mahdollistaa nopeamman tiedonsiirron emolevyn ja kiintolevyn välillä ja hitain määrää tahdin (kiintolevy tai emo). Nuo eivät ole kuin väyliä, joten ne eivät kerro kiintolevyn koosta (tai varsinaisesta nopeudesta) mitään. Normaalit 2,5-tuuman (tämä on leveys, pituus on aina sama) kiintolevyt ovat 9 mm paksuja (nykyään, olen nähnyt myös yhden tosi paksun ja vanhan 20 MB:n (IDE) kiintolevyn), mutta nuo 400 GB ja siitä isommat voivat olla jopa 11 mm paksuja eli niiden kohdalla pitää tarkistaa sopiiko se kiintolevy sinne koneeseen. Veikkaan kyllä, että tuo nykyinen kiintolevy on noita paksumpia, jollainen sinne varmaan kannattaa jatkossakin laittaa, mutta varmistut siitä parhaiten mittaamalla sen. Ainakin verkkokauppa.com (luultavasti muutkin) mainitsee nuo paksuudet jos ne ovat poikkeavia.

PS. Aina on mahdollista, että jotain ongelmia tulee, mutta periaatteessa tuo toimii ja (periaatteessa) kauppaan voi palauttaa jos ei toimi (kannattaa kysyä, jos haluaa varmistuksen).

Edittiä: Jaa. Näkyy aika vähänlaisesti nykyään olevan noita paksumpia. Lähinnä sillä ajattelin, että pitää olla samanlainen (yhtä paksu) niin ei pääse lonksumaan se levy, mutta kyllähän ne ruuveilla kiinni pistetään. Viime kesän alussa (melkein vuosi sitten siis) ostin itselleni uuden kiintolevyn ja katsoin, että koko rajoittuu vain 320 GB, koska isommat ovat liian paksuja ja nyt saisi isommankin eikä olisi mitään ongelmaa.
« Viimeksi muokattu: 13.03.10 - klo:19.52 kirjoittanut Tomppeli »
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.