Bugien raportointi tapahtuu englanniksi, mutta tässä on ohjeita asiasta suomeksi.
Ennen kuin ilmoitat bugin varmista, että pystyt tuottamaan sen uudestaan. Varmista myös, että kyseessä ei ole toivottu ominaisuus.
Ubuntu käyttää bugityökaluna malonea
https://launchpad.net/ubuntu/+bugsBugiraportit tehdään jostain paketista. Paketti voi olla vaikka language-support-fi, jos se ei suostu asentumaan. Sivistynyt arvuskin käy tähän. Jos on täysin epävarma missä paketissa on vikaa, valitaan paketiksi ubuntu. Älä tee raporttia tietyä versiota esim. Breezy vastaan.
Bugit myös pyritään ohjaamaan (assign) oikealle henkilölle tai ryhmälle. Jos et ole varma kenelle bugi kuuluu, voit jättää tämän tekemättä.Tee hyvä otsikko. Se nopeuttaa asiaa huomattavasti.
Kirjoita ennemin liian paljon tietoa kuin liian vähän. Isot logitiedostot kannattaa lisätä liitteinä. Yritä olla tarkka. Ohjelmoijat pitävät tarkkuudesta.
Voi olla, että joudut vastailemaan kysymyksiin myöhemmin. Vastaukset raporttiisi tulevat sähköpostiisi sekä maloneen. Mitä paremmin ja nopeammin vastaat kysymyksiin, sen nopeammin bugi korjantuu.
Jos päivitykset korjaavat vian, muista sulkea bugi merkitsemällä se fix released.
Jos haluat saada nopeaa palautetta raporttiisi ircin avulla, käy Freenode palvelimen ubuntu-bugs kanavalla ja kysy siellä, onko kellään ehdotuksia aiheesta.
Muutama yleinen ohje: Tee kustakin bugista oma raportti. Versionumerot auttavat joskus paljon eikä niitä ole vaikea löytää. Monesti kuvakaappaus työpyöydästä on hyvä apu, riippuen tietenkin bugista.
Lopuksi vähän linkkejä englanniksi aiheesta.
https://wiki.ubuntu.com/ReportingBugshttp://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/bugs.htmledit: uusittu linkki maloneen, yliviivasin assign kohdan. Se on luullakseni vanhentunut.