Jauntyyn on oma 3.5-versionsa tarjolla suoraa paketinhallinnasta:
http://packages.ubuntu.com/jaunty/firefox-3.5
Ehkä selvintä olisi poistaa vanha, ja sitten asentaa FF 3.5.
Teoriassa molempien versioiden käyttö pitäisi olla mahdollista.
Miksi et halua asentaa/päivittää 9.04:n sijaan nykyistä vakaata versiota 9.10.
Joudut jokatapauksessa joskus päivittämään jakelusi, koska tuki 9.04 -> 9.10 -> 10.04 jne. on toistaiseksi tuettu. Vain LTS-versioista 6.06 -> 8.04 -> 10.04 on tuettu LTS-versioiden päivitysmetodi. Ei toki uudelleenasennus ole mikään ongelma, jos tiedät, mitä haluat ja varmuuskopiot omista datatiedostoista on hallinnnassa.
Kiitos molemmille vastanneille. Alkuperäinen tarkoitus Ubuntuun siirtymisessä oli luoda kohtuullisen turvallinen tietokoneympäristö koko perheelle. ATK-ihmisenä olin nähnyt Windows-maailman ongelmat, joista vaarallisimmat ovat nykyään pankki-, luottokortti-, ym. tietoja kalastelevat haittaohjelmat. Tämän lisäksi Windows rapautui ylläpidosta huolimatta, uudelleenasennuskuntoon joissakin tapauksissa aika usein. Välttääkseni jatkuvaa läträämistä itse käyttöjärjestelmän kanssa ja tietoturvasyistä Ubuntu on meillä OSX:n lisäksi (pojalla) käytössä. Kun perheessä ei ihan yhdellä tietokoneella pärjätä, niin välttääkseni jatkuvaa duunia näiden kotikoneiden kanssa, en päivitä järjestelmiä koko ajan uusimpaan julkaisuun. Kerran vuodessa saa riittää, ja ehkä seuraavan LTS:n kanssa mennään jopa 2 vuotta. Ongelmana näen kuitenkin, ainakin Ubuntussa, että ohjelmien uudemmat versiot (tässäkin tapauksessa nopeampi FF 3.5) jäävät tulematta normipäivitysten yhteydessä, ja syy tähän on hämärän peitossa??? Työpaikalla XP-koneella Firefox ilmoittaa uudemman version olemassa olosta, ja kysyy päivitetäänkö. Näin tai sitten päivitysten hallinnan yhteydessä PITÄISI ainakin keskeisimpien ohjelmien
uudempien versioiden (selain ja Open Office) päivittyä MYÖS Ubuntussa, ilman että käyttäjä joutuu kärvistelemään parikin vuotta vanhojen ohjelmaversioiden kanssa. Tämä pitäisi saada kuntoon, ja uskon tämän selainongelmankin kanssa jo riittävän monen tapelleen.
Ok, sain tuon 3.5 ihan apt-getilla koneeseen, meni vaan todella aikaa (miksi tämäkin täytyy olla näin), että sen koneeltansa löysi, kun ei ole edes oikealla nimellään, vaan Shiretokon - käsittämätöntä sekoilua. Nyt siis en tiedä, 1. saanko tätä suomenkieliseksi, ja 2, miten saan tämän Firefox 3.5 nimiseksi ja 3. päivittyyköhän ollenkaan vakiopäivitysten yhteydessä.
Summa summarum. Lähdin siis sutta (Windowsia) pakoon, mutta tuliko karhu Ubuntuna vastaan yllä mainittujen kummallisuuksien vuoksi? Mielipiteeni jo varttuneena ja erittäin kokeneena atk-ihmisenä on, että kone on tekemistä varten, eikä jatkuvaa järjestelmän kanssa läträämistä varten. Ubuntu on minulla toiminut oikein hyvin, ja Open Officella on perheessä kirjoitettu paljon. Tuollainen muutama viilaus noihin keskeisten ohjelmien päivittymiseen olisi kuitenkin paikallaan. Kiitos kehittäjille, ja niille, jotka jaksoivat tämänkin lukea.