Kirjoittaja Aihe: puhesyntetisaattori  (Luettu 2992 kertaa)

olliraj

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 19
    • Profiili
puhesyntetisaattori
« : 01.10.09 - klo:10.12 »
Löytyykö Ubuntulle puhesyntetisaattoriohjelmaa. Siis lukee kirjoitetun tekstin. Olisi hyvä apu luki-vaikeudesta kärsivälle.

Jakke77

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3932
  • Oulu (Oinaansuo)
    • Profiili
Vs: puhesyntetisaattori
« Vastaus #1 : 01.10.09 - klo:11.16 »
http://wiki.ubuntu-fi.org/festvox-suopuhe tolla saa ainakin jotain tekstiä luettua. itse ohjelmaa en tiedä mutta tuon asennettua jotkin ohjelmat itsessään osaa festival puhumisen.

winen avulla voi kokeilla windowsin vastaavia ohjelmia ja niiden toimivuutta
« Viimeksi muokattu: 01.10.09 - klo:11.18 kirjoittanut Jakke77 »
U_G_H

Aspire E5-575G V1.27 CPU: Intel i3-6100U (4) @ 2.300GHz GPU: Intel® HD Graphics 520 GPU: NVIDIA GeForce 940MX Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB

Crisa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 372
    • Profiili
Vs: puhesyntetisaattori
« Vastaus #2 : 01.10.09 - klo:11.57 »
Myös Synapticilla löytyvä Orca tekee saman, omasta mielestäni sitä saisi hioa vain raa'alla kädellä, jotta olisi käyttäjäystävällisempi.

snifi

  • Vieras
Vs: puhesyntetisaattori
« Vastaus #3 : 01.10.09 - klo:15.59 »
Avoimet puhesyntetisaattoriohjelmat kaipaisivat lisää kehitystyötä. Linuksin suosituin pyhesynteesiohjelma on jo vuosikymmenen ikäinen Schemellä/C++:lla toteutettu Festival http://www.cstr.ed.ac.uk/projects/festival/ Kehitysympäristö ei vastaa enää nykyisiä vaatimuksia, ja koska kysymyksessä on kapeaa erityisosaamista vaativa ala, niin voi olla ettei hyviä ratkaisuja ole ihan heti luvassa.
Festival/Festvox/Suopuhe -yhdistelmä lienee silti tällä hetkellä paras vaihtoehto. Suomenkielinen puhe on varsin ymmärrettävää, joskin puheäänen muokkaaminen hyvin hankalaa.

Turbineair

  • Vieras
Vs: puhesyntetisaattori
« Vastaus #4 : 02.10.09 - klo:17.11 »
Löytyykö Ubuntulle puhesyntetisaattoriohjelmaa. Siis lukee kirjoitetun tekstin. Olisi hyvä apu luki-vaikeudesta kärsivälle.


Ok. Itse kärsin vain mukavuudenhalusta? Asensin Festival'in ja ohjelman käytön suhteen olen tuntenut itseni todella vammaiseksi (en saanut toimimaan). Kaikesta huolimatta puhesyntetisaattorin optimikäyttö (erityistarpeiden ulkopuolella) on simppelisti seuraava:
- Käynnistä ohjelma (synth)
- Kopioi teksti leikepöydälle
- Paina ohjelman Toista nappia (tai toista copy suoraan)
- Lopeta ohjelma: Synth toiminto loppuu

Toiminto sopisi hyvin Firefoxinkin lisäkkeeksi niin voisi safkaa laittaessa kuunnella netistä pitkiä artikkeleita yms.

snifi

  • Vieras
Vs: puhesyntetisaattori
« Vastaus #5 : 02.10.09 - klo:18.59 »
Esitysgrafiikan apuvälineenä puhesynteesi olisi kätevä. Vielä jos saisi sellaisen punaisen pallon joka pomppisi tekstin edetessä. Ja toisaalta väsyneenä voisi lepuuttaa silmiä sulkemalla monitorin ja kuuntelemalla kuulokkeista. Ohjelmassa olisi hyvä olla myös mahdollisuus kätevästi jaottaa tekstiä, koska esimerkiksi Festival sotkeentuu hyvin helposti erikoismerkkeihin ja lauseen rajoihin. Erityyppisille teksteille olisi ehkä hyvä olla omat profiilinsa. Hyvä olisi myös, jos seuraavalla kerralla voisi jatkaa siitä mihin edellisellä pääsi.

Turbineair

  • Vieras
Vs: puhesyntetisaattori
« Vastaus #6 : 02.10.09 - klo:19.40 »
Itse luotan ohjelmoijiin (vielä) sen verran, että ei niitä tarvitse kädestäpitäen ohjailla. Ääkköset on aakkosia ja konekieli on jotain muuta. Ei pitäisi olla ongelmaa disabloida *.jpg yms. tiedostomuotoja puhesyntetisaattorin ulkopuolelle. Ignore all irrelevant symbols... (,että olikin taas helppoa? Ja loput matemaatikoille ja shysteemiteoreetikoille!)
Tarvehierarkiani ei tunnusta paradokseja tässä Darwinismin ulkopuolella olevassa luomisen osa-alueessa.