Kirjoittaja Aihe: Salaus ja sen purkaminen - FRA  (Luettu 11082 kertaa)

mk1970

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 213
  • Profiili
Vs: Salaus ja sen purkaminen - FRA
« Vastaus #20 : 08.12.09 - klo:12.25 »
Pakkoruotsi hyötykäyttöön  :D

http://hejfra.se/

tetrafuran

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 405
  • Profiili
Vs: Salaus ja sen purkaminen - FRA
« Vastaus #21 : 08.12.09 - klo:19.49 »
Tulipa kaikesta tästä mieleen, että mahtaako salattu zip (tai muu pakattu) tiedosto todellakaan olla turvassa näiltä ohjelmilta.
And so at last the beast fell and the unbelievers rejoiced. But all was not lost, for from the ash rose a great bird. The bird gazed down upon the unbelievers and cast fire and thunder upon them. For the beast had been reborn with its strength renewed, and the followers of Mammon cowered in horror.

Ux64

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 586
  • Profiili
Vs: Salaus ja sen purkaminen - FRA
« Vastaus #22 : 08.12.09 - klo:20.59 »
Eipä oikeastaan, olen varma että suurin osa maista harrastaa tuota touhua jo.

Jep. Ainakin Israel, Saksa ja Englanti. Tod.näk. monet muut maat myös.

Siksi onkin naurettavaa että tämä FRA on otettu niin suuresti esille. Eikö olisi paljon järkevämpää lähteä siitä lähtökohdasta, että tietoturvan pitäisi olla yleisellä tasolla kunnossa. Pelkkä tunnelointi Ruotsin läpi ei oikeasti ratkaise yhtään mitään.

Eikä tämä ole edes mitään uutta. Sitä harrastettiin jo paljon ennen internet aikaa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Signals_intelligence

Itä-Saksasta kaivettiin tunneli Länsi-Saksaan jotta voitaisiin kytkeytyä Berliinin tärkeisiin puhelinkaapelihin. Tämä havaittiin ja sen jälkeen käynnistettin counter intelligence operaatio ja em. kaapelihin syötettiin valepuheluita joissa väärää tietoa.

NSA:n Kryptomuseossa oli muuten yksi suomenkielinen kirja. Se ei tosin ollut kovin mairitteleva. Siinä kerrottiin kuinka Suomen armeijan käyttämät salaukset murrettiin sodan aikana. ;( Hiukan hävetti kun iskivät kirjan käteen kun sanoin terveiset Suomesta.

Olen myös koskenut aitoa Enigmaa. ;) Tuolla oli ihan pakko käydä kun foliohattua käyttelen.

Eli signaaleita kaapataan ja salauksia puretaan, ihan rutiini toimintana. Ei mitään uutta.
« Viimeksi muokattu: 08.12.09 - klo:21.02 kirjoittanut Ux64 »

Ux64

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 586
  • Profiili
Vs: Salaus ja sen purkaminen - FRA
« Vastaus #23 : 08.12.09 - klo:21.04 »
Tulipa kaikesta tästä mieleen, että mahtaako salattu zip (tai muu pakattu) tiedosto todellakaan olla turvassa näiltä ohjelmilta.

Vastaus lienee kyllä ja ei. Koska se vaivaudutaanko salausta purkamaan on suoraan verrannollinen siihen, kuinka arvokkaaksi sen sisältö uskotaan. Mutta käytännössä vastaus lienee että ei ole turvassa, mikäli sen sisältö on esimerkiksi satojen miljooninen arvoinen. Jos se taas on alle miljoonan arvoinen, niin hyvin todennäköisesti on turvassa. Kukaan ei vaivaudu sen vuoksi.

Vastaus on samaa tasoa sen kanssa, että pääseekö kuuhun. Vastaus on kyllä ja ei. Sinä tuskin pääset, mutta jotkut ovat siellä silti käyneet. (Kai...)

http://www.wpacracker.com/index.html

Tuollaisia ne varmaan käyttää, mutta pikkasen enemmän lienee myllyjä hoitamassa homaa. Joku voisi varmaan laskeskella, että jos voisi esim googlelta lohkaista 100.000 tehokasta serveriä murtamaan koodia, niin kauanko sellaisen sisällön murtaminen kestää joka olisi sanakirjassa. Kukaan ei tietenkään käytä niin tyhmää salausavainta että se löytyy sanakirjasta? Eihän?
« Viimeksi muokattu: 08.12.09 - klo:21.10 kirjoittanut Ux64 »