Mielenkiintoinen asia näissä liittymissä on sekin, että ehdoissa puhutaan aina maksiminopeudesta. Ellei palveluntarjoaja halua investoida riittäviin laitteisiin, voi hän aina vedota tuohon sopimuksen osaan. Kuin menisi kauppaan ostamaan litran juomaa ja pakkauksessa olisi sitten jotain täyden ja pakkaajan hävyttömyyden väliltä.
noiossa 100mbit liittymissä alkaa olemaan jo ongelmana se, että monissa reitittimissä ei yksinkertaisesti riitä puhti puskemaan tavaraa tuolla nopeudella lävitse. itsekin jouduin vertailemaan laitteita aika pitkään, kunnes sopiva löytyi.
toisaalta tietyillä tekniikoilla etäisyys keskuksesta on merkittävä tekijä nopeuden kannalta. minusta ainakin on kivempaa, että myydään sitä maksiminopeutta johon toisilla on mahdollisuus, kuin että kaikille myytäisiin selvästi hitaampaa vain siksi, että kaikki eivät pysty huippunopeuksia saamaan.
Joojoo, jos aiheesta jollain foorumilla mainitsee, saa heti kommentteja että käytät väärää tiedonsiirtotapaa, oikealla saat täyden potin.
käytetty protokollakin tuo toki omaa overheadiaan ja esimerkiksi tiedon kryptaaminen hidastaa touhua entisestään.
Tavan kansalaiselle nyt vaan on se tcp/ip suuresti yleisin tapa (eikä hänen siitäkään tarvitse tietää/välittää) ja käyttö on surffailua selaimella ja laskujen maksua. Harrastajat ovat asia erikseen ja he monesti osaavatkin hyödyntää viimeisenkin bitin.
onhan se juu, mutta aika harva käyttää raakaa tcp/ip:tä, yleensä siinä vaan on jotain muutakin päällä. OSI-mallissakin on tcp:n päällä vielä kolme kerrosta