Kirjoittaja Aihe: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)  (Luettu 33759 kertaa)

Ux64

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 586
  • Profiili
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chromium OS)
« Vastaus #60 : 20.11.09 - klo:09.26 »
Lainaus
Chromium OS is an open-source project that aims to build an operating system that provides a fast, simple, and more secure computing experience for people who spend most of their time on the web. Here you can review the project's design docs, obtain the source code, and contribute.

http://www.chromium.org/chromium-os

Siellähän se nyt möllöttää oikein virallisesti.

Boottaavaa versiota odotellessa.

Mielestäni jos käyttis tarjoaa riittävän toiminnallisuuden, en näe mitään syytä miksi pitäisi tukea bloatattuja systeemeitä. Kehityksen parissa kun työskentelen. Voin todeta, että kaunis kevyt ja selkeä on oikea tie. Mitä enemmän ja mitä monimutkaisempaa moskaa on olemassa, sitä vaikeampaa järjestlemän toimintaa on hahmottaa ja sitä enemmän jää myös piileviä ongelmakohtia.

Kevyt käyttis, jossa riittävät ominaisuudet. -> Kaikki koneen tehot ei mene käyttiksen pyörittämiseen aj sovelluksetkin voivat saada jopa osansa.

Keskustelu on näköjään siirtynyt julkistuksen myötä tänne:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=30439
« Viimeksi muokattu: 20.11.09 - klo:09.40 kirjoittanut Ux64 »

Fri13

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 465
  • Profiili
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #61 : 22.11.09 - klo:19.05 »
Sama käyttishän tuo on kuin teillä on ubuntussa. Se linux ydin on se käyttis vaikka jotkut väittääpi että se on vaan joku ydin ja käyttiksen olevan jotain mitä näkevät ja koskevat vain koska eivät tajua käyttiksiä. Tää on vaan yksi distro lisää linuxista kuten androidikin. Systeemi onpi vaa kevyempi kuin mitä normaalissa systeemissä. Kevyt ikkunointipalvelin ja työpöydän luo pelkkä web selain ja sovellukset on web sovelluksia. Ei mitää uutta siis täällä.

onhan tosta jo boottaava versiokin olemassa jos haluaa wmvarella tai virtualboxilla leikkiä. http://torrents.thepiratebay.org/5170843/chromeos-image-999.999.32309.211410-a1.vmdk.bz2.5170843.TPB.torrent

meizirkki

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1039
  • Profiili
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #62 : 22.11.09 - klo:19.17 »
Tää on vaan yksi distro lisää linuxista kuten androidikin
Ei mitää uutta siis täällä.

Laatikkoajattelua

MUOKS: Linux distrohan se on, mutta erilaisuutensa takia voidaan kyllä varsinkin androidin kohdalla puhua vähän eritasolla kuin "vaan yksi distro lisää"
« Viimeksi muokattu: 22.11.09 - klo:19.21 kirjoittanut meizirkki »
Fanitan:
Bitcoin, maailman suurin virtuaalivaluutta ja hajautetun laskennan projekti.
Enlightenment, helposti kustomoitava työpöytä. => PPA ubuntulle

SuperOscar

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4007
 • Ocatarinetabellatsumtsum!
  • Profiili
  • Legisign.org
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #63 : 22.11.09 - klo:21.07 »
Se linux ydin on se käyttis vaikka jotkut väittääpi että se on vaan joku ydin ja käyttiksen olevan jotain mitä näkevät ja koskevat vain koska eivät tajua käyttiksiä.

Joku on tainnut juuri käydä käyttöjärjestelmien alkeiskurssin? ::)

Muistaakseni Slashdotissa oli tästä taannoin hyvä keskustelu. Heti kun käyttöjärjestelmiä alettiin kaupata tavallisille ihmisille kaupan pahvilaatikoissa, ”käyttöjärjestelmän” käsite muuttui. Nykyään siihen liittyy paljon sellaisiakin asioita, jotka perinteiselle systeemityöläiselle olisivat jo jotain ihan muuta. On turha potkia tätä tutkainta vastaan, juna meni jo.
pöytäkone 1, kannettavat 1–3: Debian GNU/Linux 12; pöytäkone 2: openSUSE Tumbleweed; NUC: openSUSE Leap 15.5; RPi 1: FreeBSD 14-RELEASE; RPi 2: LibreELEC 11

Fri13

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 465
  • Profiili
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #64 : 23.11.09 - klo:06.14 »
Joku on tainnut juuri käydä käyttöjärjestelmien alkeiskurssin? ::)

Viimeiset 17 vuotta sitte... Ja edelleeki koodaan ja homma toimii juuri kuten sanoin kärjistäen. Vain kun fanaatikot alkaa sotkee markkinointia mukaa nii puhuvat käyttiksistä vaikka eivät edes tiedä mikä se on ja miten sellane toimii tai mite se liittyy niihi softiin. Eihä siitä helvetti tule kuis mitää muuta kuin pelkkää ongelmaa ongelmanratkonnassa kun väitetää käyttikseen kuuluva jotain muita softia mitä ei oikeesti kuulu. Haukkuisiks sä firefoxia jos open office ei osaa avaa OOXML tiedostoo? No en usko. Entä haukkuisitko sä linuxia jos open office ei osaa avaa OOXML tiedostoo? No en usko. Entä haukkuisiks ubuntuu jos open office ei osaa avaa OOXML tiedostoo? No en usko jos ei ubuntussa oleva open office ole säädetty site että siinä ei ole sille tukea mutta et silloinkaa hauku ubuntuu vaan sitä versiota open officesta joka on mukaa pistetty ja neuvoisit väkeä asentamaa sen open officen sieltä niide sivuilta joka oikeasti toimii kute kuuluu. Etkä silti menisi väittämää sillo ubuntun open officea eri open officeksi kuin mitä niide sivuilta saa, ainoostaa että on helvetin typerästi käännetty versio laitettu jakoo joka ei toimi tavallisella käyttäjällä.

Lainaus
Muistaakseni Slashdotissa oli tästä taannoin hyvä keskustelu. Heti kun käyttöjärjestelmiä alettiin kaupata tavallisille ihmisille kaupan pahvilaatikoissa, ”käyttöjärjestelmän” käsite muuttui. Nykyään siihen liittyy paljon sellaisiakin asioita, jotka perinteiselle systeemityöläiselle olisivat jo jotain ihan muuta. On turha potkia tätä tutkainta vastaan, juna meni jo.

Markkinointi on muuttunu mutta tekniikka ei. Kumpaa sä uskot? Tekniikkaa ja logiikkaa miten matemaattisesti tietokone saadaa toimimaa ja töitä tehtyä. Vai jotai markkinointityyppiä joka kirjoittaa tosi nätit tekstit mainoksii ja josta puhuu sitte ihmiset jotka ei tiedä tekniikkaa eikä niitä kiinnosta tietää yksityiskohtia koska ne haluaa vaa saada työt tehtyä tietokoneella?
Tiesitkö sä että markkinoinnin tapa puhua käyttiksestä kute nyt yleisesti tarkottaa että käyttistäkää ei ole kun se on tietokone. Käyttis kun on yks komponentti tietokoneessa ja on vääri puhua käyttiksestä kun pitäisi puhua tietokoneest. Sä varmaa hyväksyisit että autostakin saa puhua moottorina koska moottori saa sen auton pysyy liikkeellä, muuten olisi vaan vaunut jota vetää tai työntää?

Jokaine tajuu että missä ja mikä autossa on moottori ja mitä siihe ylipäätänsä kuuluu koska ne näkee sen. Kukaa ei menis väittämää rattia moottorin osaks tai penkkiä moottorin osaksi. Mutta softassa kukaa ei nää sitä käyttistä vaan puhutaa käyttiksestä ja sitte eteen tulee firefox tai gnome ja kuvitellaa että se on se käyttis. Samalla saa myös kenet tahansa uude ihmise uskomaa että auto onpi moottori kun sille selittää sen aluksi. Sanoo vaikka "mene moottorin sisää ja käännä sylinteriä että saat sen käyntii". Mutta saa olla helvetin tyhmä tyyppi että moiseen putoaisi kun ei saisi koskaan olla nähnytkään autoa tai tiedä mikä on moottori. Eli joku alkuperäisväen hemmo jossain viidakossa joka ei ole koskaan autoja nähny tai kuullu niistä. Kyse on vaa valheellisesti tiedosta jota levitetää eikä siitä mite homma toimii.
Asia olis toisi jos ohjelmistokehitys ja tietokoneide tekniikka ei olisi samanlaista kuin vuosikymmenet olleet. Perustue iha samaa tapaan ja ongelmanratkontaa matemaattisesti ja teknisesti. Käyttis on tekniikkaa eikä markkinointia. Se erottaa ne jotka tietää ja käsittää tekniikkaa että linux ydin on käyttis ja ne jotka eivät tiedä mitään vaan ainoostaa uskoo mitä mainosflyerissa lukee.
Kumpaa sä uskot käyttiksestä, se mitä lukee jossai wikipediassa jonkun heebon kirjoittamana joka pohjautuu johonki markkinointii vai teknisii kirjoihi jotka selittää teknisesti ja loogisesti mite käyttis rakentuu ja toimii ja saat ite vaikka koodaa sen toimimaa jos haluat?
Se sun sanomas junavertaus ei vaan toimi kun se on itsensä kanssa ristitiidassa joka ikine päivä ja keskustelu mitä käydää sen pohjalta. Ongelmie selvitys on haparointia pimeässä. Samalla tavalla kuin joku tulee irc kanavalle söpertää pyytäen apua eikä osaa kertoa mikä ongelma on missäkin vaa sanoo pelkästää "no se juttu siinä ikkunassa ei toimi kuin se toimii windowsissa". Sitte paljastuuki että ikkuna on sille näyttö ja resoluutiossa on vikaa, kuhan ensin on iso määrä vaivaa nähty selvittäessä mitä ohjelmaikkunaa se tyyppi tarkottaa ja mitä toiminnallisuutta.
Nii kauan kuin käyttiksen tekniikka ei muutu ei sitä voida alkaa väittämää vääräksi ja oikeaksi sitä mikä on valhetta. Vaikka 90% maailman väestöstä sanoisi että maapallo on litteä niin pitäisikö kaikki tekstit muuttaa että maapallo on litteä eikä pyöreä koska valtaosa sanoo nii? Onko tiede oikeassa vai se mitä ihmisille sanotaa ja mitä ne alkaa uskomaa? Koko markkinointi on kuin se olis joku uskonto joho pitää sokeasti uskoa. Ihmine rakensi käyttiksen. Se loi sen miten se toimii. Ja yhtäkkiä kun valtaväki alkaa kiinnostumaa tietokoneista nii se tiede mitä käytetää sen käyttiksen luomisee olisi väärin ja jonkun luoma illuusio myydäkseen softaa ja saadakseen rahaa muuttuu todeksi ja tiede valheeksi. Just joo sanon mä vaan. Kun auton moottori hajoaa niin sitä varte onpi olemassa autokorjaamot joho tavalliset ihmiset ajaa auton koska ne ei halua käyttää aikaa tuntemaa auton tekniikkaa ja korjataksee sitä ite. Mekaanikot puhuvat pakoputkista, öljynvaihdosta, akselistosta ja kaikesta tekniikasta selittäen ongelman mikä on rikki. Vaikka ei omistaja tajuaisi nii he eivät rupea selittämää mitää kaunista ympäripyöreet että miten asia olisi. Se on kuin sanois että auto on rikki vaikka rengas on vaa puhki ja suositellaa ostaa firmalta uusi auto joka taas toimii.

Ux64

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 586
  • Profiili
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #65 : 23.11.09 - klo:09.21 »
Vain kun fanaatikot alkaa sotkee markkinointia mukaa nii puhuvat käyttiksistä vaikka eivät edes tiedä mikä se on ja miten sellane toimii tai mite se liittyy niihi softiin.

Mutta noin se menee juuri kuluttajatasolla. Jos esim. Suomessa puhelimet myytäisiin operaattorilukittuna ja verkoissa olisi isoja eroja. Nii nihan varmasti joku sanoisi että iPhone on muuten hyvä puhelin, mutta kun se kuuluu niin huonosti. Eli tämähän oli tilanne käsittääkseni jenkeissä aika pitkään kun iPhonet oli AT&T:n verkossa.

Ei sitä loppukäyttäjää kiinnosta pätkän vertaa, kenen aiheuttama se ongelma on loppujenlopuksi ja mitkä sen tekniset taustat on.

Jos autossa ei toimi joku asia, niin tiedätkö sä edes kenen alihankkijan valmistamia ne osat on? Et. Kiinnostaako edes, ei. Se auto on huono jos se on huono. Se on ihan sama kuka ne komponentit siihen toimittaa. Ja silloin kun tuotteet myydään "paketoituna ja brandattynä", niin nimen omaan kyse on paketista.

Samaa valittelen aina käyttäjistäkin kun ne sanoo että joku ei toimi. Teknisesti vika voi olla ihan jossain muualla kuin mitä käyttäjät väittää. Esim. sähköpostipalvelin ei toimi. No toimiihan se, meidän WLAN tukiasema on vaan kaatunut. Vika ilmenee ihan muussa muodossa kuin missä se on. Parhaiten tämä tuli mulle ilmi yhden isomman firman palvelimien valvonnassa. Tehtiin yhdessä paikassa verkkotöitä ja pistettiin verkko alas. Niin eikös sieltä tullut kohta tyyppi joka oli tulossa boottaamaan palvelinta kun se on kaatunut. Palvelin oli edelleen pystyssä, yhteyttä siihen vaan ei ollut. Miksi se pitäisi sitten muka bootata?

Tiivistettynä, normaalia käyttäjää ei kiinnosta asiat, kuhan ne vaan toimii. Piste.

Eli tässä mielessä on äärimmäisen tärkeää että nuo Chromeen liittyvät sovellukset toimii hyvin. Muuten koko käyttis leimataan huonoksi. Kun kyse on kuitenkin "paketista" jonka asiakkaat ostaa.

Nimimerkillä. Eilen oli laite rikki, menin piipaa korjaamaan sitä. Virtajohto irti. Taas kerran tyypillinen vika ja laite on huono. Tietysti tässäkin kohtaa voitaisiin kysyä, että onko järkevää tehdä valtavia muuntajan sisältäviä pistokkeita jotka irtoaa helpommin. Jos muuntaja sijoitettaisiin johtoon keskelle, ei tämä irtoamisongelma olisi seinällä olevissa pistokkeissa ollenkaan niin suuri.

Jos käyttäjät kokevat Chromiumin toimivaksi ja cooliksi, niin se menee eteenpäin varmasti. Jos käyttökokemus tai tekniikka ei riitä tyytytä peruskäyttäjää, niin sitten homma floppaa aika pahasti.
« Viimeksi muokattu: 23.11.09 - klo:09.25 kirjoittanut Ux64 »

SuperOscar

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4007
 • Ocatarinetabellatsumtsum!
  • Profiili
  • Legisign.org
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #66 : 23.11.09 - klo:11.21 »
(En rehellisesti sanoen jaksanut lukea koko vuodatustasi: käyttäisit edes kappalejakoja runsaammin, jollet viitsi oikeaa suomea kirjoittaa :P Jos N-näppäimessäsi on oikeasti vikaa, kokeile puhaltaa liat pois näppäimistön alta vaikka paineilmalla.)

Markkinointi on muuttunu mutta tekniikka ei. Kumpaa sä uskot?

Kieli-ihmisenä katson mieluummin, miten kieltä oikeasti käytetään.

Laisiasi asiantuntijajumpittajia pullahtaa ilmoille aika ajoin. Tietotekniikan näkökulmasta olette toki oikeassa, mutta kun se ei auta: käyttöjärjestelmä-nimitys on vain muuttanut merkitystään kielenkäytössä. Ei ole Free Software Foundationkaan saanut vakiintumaan ”GNU/Linux”-nimitystä, koska ihmisten on vaikea ymmärtää, miksi juuri harvalukuiset ja käyttäjän harvoin suoraan käyttämät GNUn binaarit pitäisi korottaa jotenkin erityisasemaan. Moni luultavasti ymmärtäisi paremmin, jos vaadittaisiinkin ”Gnome/Linux”- tai ”KDE/Linux”-nimityksiä.
pöytäkone 1, kannettavat 1–3: Debian GNU/Linux 12; pöytäkone 2: openSUSE Tumbleweed; NUC: openSUSE Leap 15.5; RPi 1: FreeBSD 14-RELEASE; RPi 2: LibreELEC 11

meizirkki

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1039
  • Profiili
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #67 : 23.11.09 - klo:12.36 »
Gnome on GNU:n luomus / projekti. Ensin oli GNU jolta / josta puuttui toimiva alusta eli kernel. Linus istutti kernelin GNU:hun, alussa heillä oli riitaa että kumpi systeemi on GNU/Linux vaiko Linux/GNU

Hyvä esimerkki asiasta joka ei kiinosta normaalia peruskäyttäjää ranskanperunan vertaa
Fanitan:
Bitcoin, maailman suurin virtuaalivaluutta ja hajautetun laskennan projekti.
Enlightenment, helposti kustomoitava työpöytä. => PPA ubuntulle

Sami Lehtinen

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 754
 • Techie
  • Profiili
  • Sami Lehtinen
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #68 : 20.08.10 - klo:14.53 »
Tulihan tuota testattua, eipä valitettavasti vieläkään vaikuta kovin valmiilta. Mutta kevyt on ja löytyyhän sieltä se shellikin ja python SQLite jne, eli voipa tuolla muutakin tehdä kuin vain surffata.

Vielä saavat hetken kehitellä ennen kuin on iskussa.

ilu

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 384
  • Profiili
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #69 : 01.02.11 - klo:09.40 »
Testattua tuli ja todella hyvältä vaikuttaa kevyt ja nopea vanhoissakin koneissa.
Tämä osaa sammuttaa myös vanhan koneen, mitä ubuntu ei osaa tehdä, ajoittanen jumituskin on poissa niinkuin ubuntu välillä tekee.
Install/remove software, sieltä löytyy myös firefox ja opera sekä javan ja flashin asennus sujui ongelmitta.
Mutta miten ihmeessä Totem saadaan toistamaan kaikki videot, laitoin myös kaffeinen sama homma ei pyöri videot, pärjäähän sillä flashillä aika pitkälle, mut täytyshän netin kaikki videot aueta.

http://getchrome.eu/

Tha-Fox

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3315
 • Arch Linux && CentOS
  • Profiili
  • http://kettu.dy.fi
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #70 : 02.02.11 - klo:13.28 »
Oletko ilu VLC:tä kokeillut?

ilu

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 384
  • Profiili
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #71 : 03.02.11 - klo:09.23 »
Oletko ilu VLC:tä kokeillut?

Kiitos hyvä vinkki, joskus monta vuotta sitten kokeillut, mutta en ollut silloin tyytyväinen kun Totemilla hyvin pärjänny.
Mutta Ossiinhan tämä vlc näyttäis sopivan tosi hyvin nyt toimii videot.
Mokkulaa en ole vielä keksinyt miten saisi toimimaan, Verkkohallinta sovelma ainakin puuttuu alapalkista, mutta Verkkoyhteydet kyllä löytyy niinkuin Ubuntusta ei vain ole onnistunut yhteys mokkulalla....

Teho

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 477
  • Profiili
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #72 : 03.02.11 - klo:09.33 »

http://getchrome.eu/

Tuolla ei vaikuttaisi olevan mitään yhteyttä todellisen Googlen Chrome OSin kanssa , jos se ei ollut selvää :p
Jos haluaa kokeilla oikeaa Chrome OS:ia niin se olisi sitten tämä: http://chromeos.hexxeh.net/ - valmiiksi käännetty Chrome OS, laajennetulla ajurituella.

jr71

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 69
 • http://www.mepis.org/docs/en/images/a/ae/Mepbnr.pn
  • Profiili
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #73 : 03.02.11 - klo:12.35 »

http://getchrome.eu/

Tuolla ei vaikuttaisi olevan mitään yhteyttä todellisen Googlen Chrome OSin kanssa , jos se ei ollut selvää :p
Jos haluaa kokeilla oikeaa Chrome OS:ia niin se olisi sitten tämä: http://chromeos.hexxeh.net/ - valmiiksi käännetty Chrome OS, laajennetulla ajurituella.
Helppo oli asennus
« Viimeksi muokattu: 03.02.11 - klo:12.59 kirjoittanut jr71 »

ilu

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 384
  • Profiili
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #74 : 03.02.11 - klo:15.41 »

http://getchrome.eu/

Tuolla ei vaikuttaisi olevan mitään yhteyttä todellisen Googlen Chrome OSin kanssa , jos se ei ollut selvää :p
Jos haluaa kokeilla oikeaa Chrome OS:ia niin se olisi sitten tämä: http://chromeos.hexxeh.net/ - valmiiksi käännetty Chrome OS, laajennetulla ajurituella.

No ei ollut kyllä tiedossa, kaikenlaisia huijareita niitä onkin, mut saakos tosta aidosta ollenkaan cd imagea?

uggeli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 351
  • Profiili
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #75 : 05.02.11 - klo:19.33 »
Mites tämä Hexxehin Chromium OS, saakos sitä käytettyä Live CD:nä vai onko ainoa tapa todella USB tikku? Itseltäni ei juuri nyt löydy ylimääräisiä tikkuja, mutta yksi läppärin raato löytyy nurkista johon tuota olis voinut koittaa miten pelittää, jos pelittää.
Linux: Be root
Windows: Reboot

ilu

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 384
  • Profiili
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #76 : 06.02.11 - klo:12.16 »
Mites tämä Hexxehin Chromium OS, saakos sitä käytettyä Live CD:nä vai onko ainoa tapa todella USB tikku? Itseltäni ei juuri nyt löydy ylimääräisiä tikkuja, mutta yksi läppärin raato löytyy nurkista johon tuota olis voinut koittaa miten pelittää, jos pelittää.

Sama täällä mukava olis kokeilla, tikku kyllä löytyy, mutta eihän näiden vanhojen koneiden bios sisällä buuttausta tikulta, tai sitten mä en osaa...

meizirkki

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1039
  • Profiili
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #77 : 06.02.11 - klo:13.38 »
Latasin joskus kuukausi sitten tommosen hexxehin imagen mut en koskaan saanu sitä buuttaamaan en oikeassa koneessa enkä myöskään virtualboxissa. Täytyypä testata uudelleen joskus lähiaikoina.
Fanitan:
Bitcoin, maailman suurin virtuaalivaluutta ja hajautetun laskennan projekti.
Enlightenment, helposti kustomoitava työpöytä. => PPA ubuntulle

obi-lan

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #78 : 06.02.11 - klo:17.54 »
Itse en oikein usko tuohon pelkkään on-line työskentelyyn. Kiintolevyt häviävät pikkuhiljaa ja tilalle tulee nopeat ja luotettavat flash piirit, jotka voi integroida vaikka emolevyyn... Eivätkä ne pilvipalvelutkaan ole aina tae tietojen säilyvyydylle: http://money.cnn.com/2011/02/02/technology/flickr_deletes_account/index.htm

uggeli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 351
  • Profiili
Vs: Googlelta toinen käyttöjärjestelmä (Chrome OS)
« Vastaus #79 : 06.02.11 - klo:19.53 »
Sama täällä mukava olis kokeilla, tikku kyllä löytyy, mutta eihän näiden vanhojen koneiden bios sisällä buuttausta tikulta, tai sitten mä en osaa...

Tähän löytynee apu tuolta FAQ:sta - My PC/Laptop does not support booting from a USB device! Can I still try this out?

Lainaus käyttäjältä: faq
My PC/Laptop does not support booting from a USB device! Can I still try this out?

Yes! You can download the PloP Linux Boot Manager. This is a bootable CD image. Once it boots it will provide a menu allowing you to select your USB device to continue booting. It can also be booted from floppy and a few other options.

Toisaalta itselleni voisin todeta, että kun tuolla ei ole mainintaa live cd:stä tms. niin tämä ei myöskään onnistu. Olisi vain joissain tilanteissa tosiaan kätevämpi vaikka sitten tarkoitus asentaakin. Tai ainakin kun ei tikkua käsillä. :)

PS.  Pitäisköhän tämä ketju muuten olla nykyään tuolla muut distrot & käyttöjärjestelmät (mikä olikaan) ketjussa ja päivittää hieman otsikkoa vastaamaan tätä chromium puolen keskusteluakin jne?
Linux: Be root
Windows: Reboot