Kirjoittaja Aihe: Ratkaistu: IMAP vastaanottaa mutta ei lähetä  (Luettu 2091 kertaa)

janna

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 174
    • Profiili
Ratkaistu: IMAP vastaanottaa mutta ei lähetä
« : 09.07.09 - klo:11.20 »
Hei, käytössäni on thunderbird, mutta en ole milloinkaan saanut sitä toimimaan vaikka olen katsonut ties monesta paikaista miten palveluasetusten kuuluu olla. Tällä hetkellä se vastaanottaa viestejä, mutta lähetys ei onnistu.

Asetukseni ovat:

Imap-sähköpostipalvelin: posti.mappi.helsinki.fi
Portti: 993
tunnus: lyhyt 8-kirjaiminen yliopiston tunnus
Turva-asetukset: SSL

Lähtevän postin palvelin: lyhyt tunnus-stmp.helsinki.fi
Portti: 25
Tunnus: lyhyt 8-kirjaiminen tunnus
Suojattu yhteys: TLS

Sp-tarjoajani on siis yliopisto, ja käytän konetta kotona. Yhteyteni on Soneralta. Olen laittanut lähtevän postin palvelimeksi myös mail.inet.fi mikä se on Soneralla, mutta ei ole toiminut.

Epäilen että ongelma saattaisi olla ehdä turvallisuussertifikaatissa, vai näkyykö näissä asetuksisssa jotain vikaa? Kiitos vastauksista! 
« Viimeksi muokattu: 09.07.09 - klo:13.06 kirjoittanut janna »
Xubuntu 9.10, Karmic Koala
Release, 5.0, Gnome 2.26.1, Kernel 2.6.28-15-generic
Mobile Intel(R) Pentium(R) 4 - M CPU 2.00GHz
512 KB
Firefox 3.0.14
Opera
Elokuvasoitin, VLC, Mplayer

Tha-Fox

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3315
  • Arch Linux && CentOS
    • Profiili
    • http://kettu.dy.fi
Vs: IMAP vastaanottaa mutta ei lähetä
« Vastaus #1 : 09.07.09 - klo:11.43 »
Oletko varma lähtevän postin portista? TLS voi käyttää myös porttia 587.

Näkyi kuukkelikin löytävän oikein kuvalliset ohjeet aiheesta. Eli onko lähtevänä palvelimena nyt vain smtp.helsinki.fi eikä mitään tunnuksia siinä edessä, kuten viestitäsi voisi kuvitella?

Storck

  • Vieras
Vs: IMAP vastaanottaa mutta ei lähetä
« Vastaus #2 : 09.07.09 - klo:11.50 »
onko lähtevänä palvelimena nyt vain smtp.helsinki.fi eikä mitään tunnuksia siinä edessä, kuten viestitäsi voisi kuvitella?

Lähtevän postin palvelin: lyhyt tunnus-stmp.helsinki.fi

Jep, kuva liitteenä


[ylläpito on poistanut liitteen]
« Viimeksi muokattu: 09.07.09 - klo:11.53 kirjoittanut Storck »

janna

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 174
    • Profiili
Vs: IMAP vastaanottaa mutta ei lähetä
« Vastaus #3 : 09.07.09 - klo:12.06 »
Vaihdoin lähtevän 587, ja se sanoi näin:


(tunnus on tosiaan vain se minkä sanoit)

[ylläpito on poistanut liitteen]
Xubuntu 9.10, Karmic Koala
Release, 5.0, Gnome 2.26.1, Kernel 2.6.28-15-generic
Mobile Intel(R) Pentium(R) 4 - M CPU 2.00GHz
512 KB
Firefox 3.0.14
Opera
Elokuvasoitin, VLC, Mplayer

SuperOscar

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3435
  • Tänään täällä, huomenna poissa
    • Profiili
    • Legisign.org
Vs: IMAP vastaanottaa mutta ei lähetä
« Vastaus #4 : 09.07.09 - klo:12.53 »
Tuo on hirveän tavallista. Jos olet varma siitä, että osoitteen haltija on ns. asiallinen taho, hyväksyt varmenteen pysyvästi ja siinä se.
openSUSE Leap 15.1 (pöytäkone 1, kannettava 1), Debian GNU/Linux 10 (kannettava 2), openSUSE Tumbleweed (pöytäkone 2), LibreELEC 8.2.5 (RPi 1), Raspbian GNU/Linux 10 (RPi 2), Haiku R1 Beta 1 (kannettava 3)

janna

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 174
    • Profiili
Vs: IMAP vastaanottaa mutta ei lähetä
« Vastaus #5 : 09.07.09 - klo:12.58 »
Joo, hyväksyin sen mutta sen jälkeen tuli uusi virheilmoitus.
Xubuntu 9.10, Karmic Koala
Release, 5.0, Gnome 2.26.1, Kernel 2.6.28-15-generic
Mobile Intel(R) Pentium(R) 4 - M CPU 2.00GHz
512 KB
Firefox 3.0.14
Opera
Elokuvasoitin, VLC, Mplayer

janna

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 174
    • Profiili
Vs: IMAP vastaanottaa mutta ei lähetä
« Vastaus #6 : 09.07.09 - klo:13.02 »
Ohoh, se antoi varmasti sen jälkeen vielä virheviestin eikä viesti mennyt perille, mutta nyt se lähetti!

Kiitos paljon kaikille auttajille! :DD
Xubuntu 9.10, Karmic Koala
Release, 5.0, Gnome 2.26.1, Kernel 2.6.28-15-generic
Mobile Intel(R) Pentium(R) 4 - M CPU 2.00GHz
512 KB
Firefox 3.0.14
Opera
Elokuvasoitin, VLC, Mplayer

sadyway

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Vs: Ratkaistu: IMAP vastaanottaa mutta ei lähetä
« Vastaus #7 : 10.07.09 - klo:12.33 »
Hei, käytössäni on thunderbird, mutta en ole milloinkaan saanut sitä toimimaan vaikka olen katsonut ties monesta paikaista miten palveluasetusten kuuluu olla. Tällä hetkellä se vastaanottaa viestejä, mutta lähetys ei onnistu.

Asetukseni ovat:

Imap-sähköpostipalvelin: posti.mappi.helsinki.fi
Portti: 993
tunnus: lyhyt 8-kirjaiminen yliopiston tunnus
Turva-asetukset: SSL

Lähtevän postin palvelin: lyhyt tunnus-stmp.helsinki.fi
Portti: 25
Tunnus: lyhyt 8-kirjaiminen tunnus
Suojattu yhteys: TLS

Sp-tarjoajani on siis yliopisto, ja käytän konetta kotona. Yhteyteni on Soneralta. Olen laittanut lähtevän postin palvelimeksi myös mail.inet.fi mikä se on Soneralla, mutta ei ole toiminut.

Epäilen että ongelma saattaisi olla ehdä turvallisuussertifikaatissa, vai näkyykö näissä asetuksisssa jotain vikaa? Kiitos vastauksista! 

I think the problem is due to the incompatibility between the protocols of mail server and the requesting machine. Try to refresh your protocol settings.

edit//gdm, linkki poistettu (mainostus)
« Viimeksi muokattu: 10.07.09 - klo:13.01 kirjoittanut gdm »