Kirjoittaja Aihe: Nettitikku ja paketit, osa 2, jossa toistetaan edellisen osan juoni lähes muuttu  (Luettu 1233 kertaa)

teele

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 528
  • Profiili
Jostain syystä alla kuvattu ilmiö toistuu harmittavan usein. Tällä kertaa on latauksessa cups-common -päivitys, jota tarjottiin automaattisesti. Kun lataus käynnistyy, kaikki näyttää muutaman kymmentä sekuntia sujuvan mainiosti. Sitten noutonopeus alkaa laskemaan, ja lopuksi se on tuntematon, eikä tietoa tule ilmeisesti yhtään. Ja siis vasta nettitikun kanssa olen törmännyt siihen.

Tälläkin kerralla otin nopeus testin http://nopeustesti.tornio24.net/  -sivulta, ja se näytti ihan yhtä hyvää arvoa kuin yleensäkin tällaisessa tilanteessa. Miksi ihmeessä sitten päivitykset eivät kulje???

Osan 1 tapahtumat alla.

Olisikohan nettitikulla mahdollisesti mitään tekemistä alla olevan ilmoituksen kanssa. Ilmoitus tuli päätteelle, kun yritin hakea ubuntu-restricted-extras -pakettia uuteen asennukseen.


Nouda:8 http://fi.archive.ubuntu.com jaunty-updates/main libmysqlclient15off 5.1.30really5.0.75-0ubuntu10.2 [1842kB]
16% [8 libmysqlclient15off 1404484/1842kB 76%]


Tällaista en ole nähnyt aikaisemmin lankaverkon kanssa, ja kun nettitikulla nouto näyttää olevan aika vaappuvaa, olisiko sillä nyt sitten mahdollisesti tekemistä tämän clientoff-ilmoituksen kanssa.

teele
« Viimeksi muokattu: 09.07.09 - klo:15.20 kirjoittanut teele »

gdm

 • Sitä saa mitä tilaa...
 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4363
  • Profiili
  • Keskustelualueiden säännöt
Vs: Nettitikku ja paketit
« Vastaus #1 : 05.07.09 - klo:20.52 »
Tuota... Missä se virhe on?
Tuo on paketin nimi oikeasti..
Koodia: [Valitse]
devil@core7:~$ aptitude show libmysqlclient15off
Package: libmysqlclient15off
State: installed
Automatically installed: no
Version: 5.1.30really5.0.75-0ubuntu10
Priority: optional
Section: libs
Maintainer: Ubuntu Core Developers <ubuntu-devel-discuss@lists.ubuntu.com>
Uncompressed Size: 4317k
Depends: mysql-common (>= 5.1.30really5.0.75-0ubuntu10), libc6 (>= 2.4), zlib1g (>= 1:1.1.4)
Conflicts: libmysqlclient15, mysql-doc-5.0 (< 5.0.56-0ubuntu1)
Replaces: libmysqlclient15, mysql-doc-5.0 (< 5.0.56-0ubuntu1)
Description: MySQL database client library
 MySQL is a fast, stable and true multi-user, multi-threaded SQL database server. SQL (Structured Query Language) is the
 most popular database query language in the world. The main goals of MySQL are speed, robustness and ease of use.

 This package includes the client library.
Homepage: http://dev.mysql.com/


mokkuloilla voi kylläkin hidastua tuo pakettienhaku koska yhteys on hieman "vaappuvaa" mutta tuo paketti on ihan validi.
Lisää [Ratkaistu] aloitusviestiin jos ongelmasi selviää!
Saamasi tuki on ilmaista, joten älä vaadi tai uhkaile saadaksesi apua!

teele

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 528
  • Profiili
Vs: Nettitikku ja paketit
« Vastaus #2 : 05.07.09 - klo:20.59 »
Täällä päässä näytti siltä, että tietojen tulo pysähtyi juuri tähän kohtaan. Siinä oleva 16% on ja pysyy, vaikka yhteys toimii muuteen. Tätäkin kirjoittelen nettitikun kautta.

Joskun aikaisemminkin olen törmännyt siihen, että pakettien haku keskeytyy, kun yritän ottaa niitä nettitikun kautta. Lankapuolella en vain koskaan ole havainnut samaa.

Eli "virhe" on siis siinä, että lataus katkesi, vaikka tikku näyttää toimivan.

teele

Muok.

Eipäs katkennutkaan. Silloin tällöin tulee tietoa eri nopeuksilla, esim.  noin 6000B/s tai 15kB/s, joten pientä huojuntaa kyllä näyttäisi olevan.

Jokskus olen kuvitellut, että latauksen aloittaminen uudelleen auttaisi asiaa, mutta eipä sillä taidakaan olla mitään tekemistä asian kanssa.

Vähän vain ihmetyttää, miksi pakettien kulkeminen näyttää pysähtyvän tuntikausiksi, kun selain toimii.« Viimeksi muokattu: 05.07.09 - klo:21.11 kirjoittanut teele »

oobetimer

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1470
  • Profiili
Vs: Nettitikku ja paketit
« Vastaus #3 : 06.07.09 - klo:07.06 »
Vähän vain ihmetyttää, miksi pakettien kulkeminen näyttää pysähtyvän tuntikausiksi, kun selain toimii.
Luulen että vika on vain siinä latauksen etenemispalkissa, joka jämähtää paikalleen toisinaan, vaikka tavaraa tulee tuutin täydeltä..Paljon parempi indikaattori on katsoa verkkoliikenteen nopeus esim. system monitorin kautta.. :)
13/2/2009 and friday....

http://debian-fi.dy.fi/

teele

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 528
  • Profiili

Kun kyse on välipäivityksistä, ne pitäisi myös asentaa, ja asennuksen valmistumisesta pitäisi tulla ilmoitus mielestäni tavalliseen tapaan. Nyt koko homma jymähtää paikoilleen. (ja vain nettitikun kanssa ?!)

( Muokkasin muuten vähän alkuperäistä viestiä niin, että se sisältää myös toisen vastaavan tilanteen )

teele

meizirkki

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1039
  • Profiili
Jos nettitikulla tai @450 laitteilla on huonolla kuuluvuusalueella, voi pitlät lataukset tosiaan katkeilla, vaikka suhteellisen pienet (100-400kb) nettisivut latautuvatkin ihan oikein. Todella ärsyttävää tuo pätkiminen on esim. nettipelejä pelattaessa, jollon yhteys on jatkuvassa käytössä.
Fanitan:
Bitcoin, maailman suurin virtuaalivaluutta ja hajautetun laskennan projekti.
Enlightenment, helposti kustomoitava työpöytä. => PPA ubuntulle

teele

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 528
  • Profiili

Jätin siis pysähtyneeltä näyttävän päivityksen ruudulle ja tein tein koneella muita hommia. Yhtäkkiä päivitysten asennuskin sitten käynnistyi. En nyt vain tiedä, oliko palkki oikeasti lopullisesti pysähtynyt vai ei, koska muita ikkunoita oli päivitysikkunan päällä. Se oli ollut pysähtyneenä niin kauan, että jätin sen ja kuvittelin kaiken näyttävän samalta, kun illalla lopettelisin käyttörupeamaani.

Mutta näyttää olevan niin, kuin edellisessä viestissäkin sanotaan: pidemmät tiedostot ovat jostain syystä ongelma. Päivityksen käynnistyessä oli lataustarve muistaakseni 7,1 Mt. Onko se sitten paljon vai vähän, on sitten oma kysymyksensä, mutta nettitikku ei siitä näytä oikein selviävän. Tämä siitäkin huolimatta, että nopeustestin tulokset näyttävät ihan yhtä hyviä arvoja, kuin hitaahko lankayhteuskin, jossa ei ongelmia ole ollut.

Tähän olisi hauska kuulla joku tietotekninenkin selitys. Jos linja pätkii, voisihan ajatella, että otetaan suusiksi siitä kohtaa, missä virhe tai katko tuli. Ainoastaan jos uusittavat jaksot olisivat niin pitkiä, että koko tietomäärä pitäisikin oikeastaan siirtää kymmeniä kertoja, voisi kuvitella, että siirto kestää. Mutta kun lyhyemmät tiedostot tulevat oikein nopeasti ja ilmeisesti oikein, niin itse en oikein keksi selitystä asialle, auttaiskohan yhteysyhtiön vaihto ehkä.

teele