Pitää kokeilla tuota yhden verkkokortin asennus versiota koululla kannettavaan.
Älä ihmeessä mene vielä kytkemään testiserveriä koulun verkkoon. Muuten saattavat IP-osoitteet törmäillä. Älä tee koululla vielä mitään muutoksia, ei kai tässä niin tulenpalava kiire ole. Tee ensin tuo testiympäristön asennus rauhassa loppuun niin, että saat päätteen toimimaan. Sitten kokeilet, saatko sen ongelmapäätteen toimimaan testiympäristössä. Vasta sitten ruvetaan suunnittelemaan, miten saat koulun serverin päivitettyä ja kaikki päätteet toimimaan siellä, tietenkin sotkematta mitään muuta.
Koululla voisit nyt ensi alkuun tutkia huolella nykyisen LTSP-serverin ja sen asetukset.
Kopioi itsellesi /etc/network/interfaces, /etc/ltsp/dhcpd.conf, /etc/inetd.conf ja /etc/hosts ja tutki huolella. Asmo ja muut gurut kuitenkin kyselevät sinulta noista jotain, jos nimittäin se palveluna tilattu LTSP-ympäristö on sellainen kuin luulen. Tutki verkkokorttien asennukset ja katso myös koneen takaa, minne piuhat menevät (entisiin dokumentteihin ei aina kannata uskoa).
Onko koululla muita työasemia tai servereitä kuin LTSP-palvelin ja päätteet? Jos on, onko niillä kiinteät IP:t vai onko DHCP käytössä? Jos on DHCP, mikä jakaa osoitteet? Oma serveri, reititin, joku etäpömpeli kunnan verkossa? Mikä on osoitealue? Meneekö internetyhteys kunnan verkon kautta vai suoraan jollekin operaattorille? Selvitä verkosta kaikki mahdollinen ja kysele lisää kaupungin IT-tuesta. Kysele mieluummin liikaa ja turhiakin asioita kuin jätät mitään kysymättä. (Niinhän minäkin teen. Ehkä sinä jo tiedät vastaukset.) Älä silti huutele kaikkia tietoja tänne, kyllä mestarit kysyvät kun jotain pitää tietää.
"Mittoo kahesti, sahhoo kerran", sanoi vanha timpuri. Ei pilata hyvää oppimistilaisuutta hätiköimällä.