Koska kyseessä on täysin uusi Ubuntun/Linuxin käyttäjä, niin tehdään pari pikkujuttua selväksi.
Kuten varmaan tiedät, WoW on tehty Windowsille ja Macille. Ei Linuxille, sen takia se ei toimi suoraan vain laittamalla asennuslevy sisään ja asentamalla peli. Juttu on sama kuin koettaisit tunkea Xbox 360 -peliä Playstation 3:een. Perusasetuksilla peliä ei siis saada toimimaan, mutta on olemassa semmoinen ohjelma kuin
Wine, joka toimii ns. "tulkkina". Se kääntää Windowsin komentoja Linuxille ja toisinpäin, josta johtuen Windowsin ohjelmat ja pelit saadaan toimimaan Linuxilla. Huomaa kuitenkin, että Wine ei ole ollenkaan Microsoftin kehittämä eikä täten sisällä yhtään Microsoftin omaa koodia, niin Windowsin "apinoiminen" ei suju Wineltä 100%, Wine ei oli täysi Windowsin korvike. Se on kuitenkin nykyään erittäin loistava, itse asiassa pelottavan loistava kun ottaa huomioon millaisesta ohjelmasta on kyse.
Winessä on myös se ongelma, että monet peli/ohjelmat eivät toimi aivan suoraan vaan pitää tehdä pari pikkujuttua että ne toimisivat. Jotkut ohjelmat eivät myöskään toimi ollenkaan tai jotkut toimivat toimivat huonosti. WoW on kuitenkin sen verran hyvä tapaus, että tietääkseni (en henkilökohtaisesti pelaa WoWia, mutta turhan moni kaveri pelaa) se tarvii vain pari pientä juttua toimiakseen lähes yhtä hyvin kuin Windowsilla, eivätkä ne jutut ole kovin hankalia. Ohjeita on vaikka muille jakaa, mutta katso ettet vain seuraa wanhoja ohjeita.
Tietoa Winestä:
http://winehq.org/Winen asennus Ubuntulle:
http://winehq.org/download/debTietokanta eri ohjelmien toimivuudesta:
http://appdb.winehq.org/WoW:n tietokanta (huomaa Platinium ja Gold arvosanat):
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=14154Joku muu saa googlettaa step-by-step ohjeet WoWin asennukseen. Itse en nyt jaksa.
Tai googleta itse, ei ole hankalaa.
Noilla tiedoille pääset kuitenkin hyvin alkuun.
Mutta muista: Linux ei ole Windows.