Elikkä jos asiaan perehtymätön menee asentelemaan, niin epähuomiossa jää jornuaalit, indexoinnit sun muut päälle ja kovo, eiku muisti tai mikälie ssd piiri tjsp, posahtaa parissa vuodessa? Ainakin jostain foorumeista muistan lukeneeni, että linpus, xandros ja muut on tehtaalla jo laitettu sellaiseksi, ettei kovoa turhanpäiten rasiteta.
Kyllähän niitä varmasti on suunniteltu hiukan, mutta kuten jo mainitsin, niin ei tosiaan enää edes mitään käsitystä kuinka monesti kokeillut eee:llä eri distroja ssd:llä ja sdhc:llä. Olen palauttanut orggis xandrosinkin ja esim. xp:n varmuuskopioita ihan suoraan dd sektorikopioina lukuisia kertoja.
Mielipiteensä kullakin, mutta nuo SSD kuluuloppuun hetkessä jutut on kyllä mielestäni ihan täyttä FUD:ia ja ylipäätään jos alkaa katsomaan tarkemmin noita ext2 on must ja journalointi tappaa heti juttuja eri sivustoilta, niin missään..Ei siis missään en ole nähnyt vielä minkäänlaista edes hiukan asiaan viittaavaa todistetta. Aina perusteluna on vain, että journalointi kuluttaa asemaa enemmän kun toimintaa on enemmän asemalla. Ei mitään oikeaa todistetta, että se vaikuttaa todella oleellisesti koneen elinkaareen. Jossain eeeuserin topicissa joku oli kyllä laskeskellut, että ihan normaalissa asennuksessa ja perustyöpöytäkäytössä keskiverto SSD-aseman ikä olisi ollut minimissäänkin yli 10 vuotta. Toki tähän oli tullut heti jyrkkiä vastalauseita, mutta mitään edes yritystä vastaavasta laskusta ei ollut vastalauseeksi.
Olen omistanut koneen nyt yli vuoden ja tuollaisella käytöllä, eikä mitään. Väittäisin, että ei huolen häivää normaalilla käyttäjällä. Yksi sektoripalautus ainakin omassa mielikuvassa vastaa jo aika pitkäaikaista normaalia työpöytäkäyttöä aseman kulumisen kannalta.
EEEuserin wikiin onkin laitettu tällainen
http://wiki.eeeuser.com/ssd_write_limitJa esim. tässä on mielestäni todella loistava artikkeli
http://www.tgdaily.com/content/view/39204/135/Ai niin ja tuon SDHC kortinhan pitäisi posahtaa naurettavan nopeasti vrt. SSD aseman luvattuihin tallennuskertoihin.... Ei ole vielä tapahtunut sillekään mitään.
Oma vankka mielipide on, että tästä on tullut paniikinomainen "fakta" sen myötä, että ilmeisesti joissain Eee malleissa on oli jotain vikaa kortinlukijassa mikä liittyi muistaakseni liialliseen lämpötilaan. Näistä "SDHC korttiniko tuhoutui jo nyt?" viesteistä on tullut käyttäjille lähes paniikki, että kuinka nopeasti SSD asema rikkoutuu. Taas kun aletaan hakemalla hakeen miljoonista valmistetuista koneista SSD asemaa mikä on takuulla rikkoutunut, niin ihan varmastihan sellaisen löytää netistä, jota taas pidetään absoluuttisena todisteena. Oravanpyörä on valmis.
Viimeksi kolme vai neljä päivää sitten muuten kokeilin pitkästä aikaa Xandrosia, vaihdoin oikeastaan heti takaisin Crunchbangiin.
Kuten nimerkki meizirkki tuossa jo mainitsi, niin itsekin olen törmännyt vain ext2 järjestelmällä ongelmiin. Täydellinen tiedostojärjestelmän tuhoutuminen kun suspend ei olekaan toiminut yms. Noatime parametria käytän itsekin, mutta tosiaan senkin suurin merkitys on mielestäni nopeuttava vaikutus.