Kirjoittaja Aihe: Äänet katosivat  (Luettu 3798 kertaa)

Aksu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 84
    • Profiili
Äänet katosivat
« : 09.08.05 - klo:08.25 »
Tietäisiköhän joku, mistä kannattaisi lähteä ongelmaa ratkomaan, kun Ubuntusta katosivat äänet. Eilen vielä kaikki äänet pelasivat OK, mutta kun tänään käynnistin koneen, ei kuulu mitään ja Rhythmbox antaa vain virheilmoituksen "Could not open resource for writing". Järjestelmä-äänetkään eivät enää kuulu, eikä muillakaan media-playereillä kuulu pihaustakaan. Äänikortti on Soudblaster live, jonka Ubuntu tunnisti OK.

Sekakäyttäjä - Mac, Ubuntu ja Windows.

Aksu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 84
    • Profiili
Re: Äänet katosivat
« Vastaus #1 : 09.08.05 - klo:09.36 »
Itse itselleni vastaten, ongelma taisi olla creativen web-kamerassa. Kun poistin sen järjestelmästä ja käynnistin koneen uudelleen, niin äänetkin palasivat.  :)  :)  :)

USB-väyläisen laitteen poisto taisi kyllä kyykyttää järjestelmää jotenkin, koska samalla näppis hävisi, eikä se toiminut ennen buuttausta.
Sekakäyttäjä - Mac, Ubuntu ja Windows.

KKHS

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 21
    • Profiili
Re: Äänet katosivat
« Vastaus #2 : 22.08.05 - klo:10.50 »
Sama virheilmotus on mullakin ollu, eikä auttanu kameran irrotus :D Äänet ei missään vaiheessa ole vielä toiminut, että jos jollain on tietoa mistä moinen johtuu ja ennenkaikkea miten se korjataan, olisi varsin hyödyllistä :D

jyri

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 47
    • Profiili
Re: Äänet katosivat
« Vastaus #3 : 09.09.05 - klo:12.12 »
Joskus aikoinaan itselläni oli sama ongelma Fedora Coressa, ja siihen auttoi Terminaalissa säätö: sduo alsamix tai sudo alsamixer. Sekään ei vaan aina toimi  :-\

mikk0

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 555
    • Profiili
Re: Äänet katosivat
« Vastaus #4 : 09.09.05 - klo:13.36 »
Luitteko jannen ääni-howton?
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=234.0

Siinä selostetaan tilannetta ja laitetaan ubuntuguiden avulla Alsa toimimaan kunnolla, ja vieläpä niin että siinä on respawn-päällä.
Tuo tarkoittaa sitä, että jos alsa tippuu pois, niin sen pitäisi käynnistyä uudelleen (kai?).

Mikko

Mikko Saarinen